Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;


ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...


Γράφει ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης


Στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Ρωσία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές σε καμιά βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές εντός της σχολικής αίθουσας και οι διευθυντές των σχολείων αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους

Στην Αγγλία, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο εάν επιβληθεί lockdown στις περιοχές τους.

Στη Σκωτία, είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μόνο σε κοινόχρηστους χώρους

Στη Γαλλία, πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου οι μαθητές ηλικιών άνω των 11 ετών.

Στην Κύπρο, οι μάσκες είναι προαιρετικές για τους μαθητές Δημοτικού.

Στη Γερμανία, κάθε κρατίδιο ακολουθεί την δικιά του πολιτική. Στην πιο αυστηρή Βαυαρία, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική δοκιμαστικά σε όλους τους χώρους αλλά μόνο στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές.

Στην Ιταλία, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές ηλικίας έξι ετών και άνω μόνο στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εάν υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των θρανίων.

Στην Ισπανία, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στην τάξη για παιδιά ηλικιών έξι ετών και άνω.

(Πηγές :


Όπως βλέπετε, λοιπόν, μόνο στην Ελλάδα οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλους τους χώρους των σχολείων και σε παιδιά από 4 ετών και άνω, κόντρα στην πρακτική των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και κόντρα στις συστάσεις του Π.Ο.Υ. 

Και όμως, τα ξεδιάντροπα κυβερνητικά παπαγαλάκια έχουν το θράσος να παρουσιάζουν αυτές τις πρωτόγνωρες και αντι-επιστημονικές κυβερνητικές αποφάσεις ως τη μοναδική λύση και να αποκαλούν "ψεκασμένους" όσους αντιδρούν, όταν αποδεικνύεται ότι η πραγματική "ψεκασμένη" στην ιστορία μας είναι η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου