Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!


ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ»

ΒΙΝΤΕΟ



Η γλυκυτάτη μητέρα μας η Παναγία Παρθένος μαζί με τους αγίους μας αδιαλείπτως ζητούν το έλεος του Κυρίου πρός το έθνος μας. 

Και τί ζητάει τώρα και ο καλός Θεός από εμάς; Την δική μας συμμετοχή σε αυτή την έκκληση. 

Ο καθένας μας να διαβάζει λίγο ψαλτήρι καθημερινά, όσο μπορεί ο καθένας, την παράκληση στην Παναγία και ο καθένας ανάλογα στο άγιο πού έχει ιδιαίτερη σχέση αγάπης μαζί του, να του διαβάζει ή την παράκλησή του, το απολυτίκιό του, ότι τέλος πάντων μπορεί από αυτόν τον άγιο ή τους αγίους πού τους επικαλείται σε κάθε του ανάγκη. 

Έρχονται γρήγορα πολύ, μέρες με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και οι εξετάσεις πού τώρα περνάμε θα είναι το διαβατήριό μας για την μεταβατική εποχή πού ξεκίνησε ήδη και σιγά σιγά θα ολοκληρωθεί μέ αυτά πού καταγράφηκαν και στα ποιήματα και τα έχουν πει και πολλοί πατέρες, άγιοι και προφήτες. 

Δέν έχει κανένα νόημα να κατηγορούμε κανέναν άνθρωπο γιά την συμπεριφορά του στις δύσκολες μέρες πού βιώσαμε και πού βιώνουμε, δέν το θέλει καθόλου ο Κύριος αυτό, μόνο τον εαυτό μας έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε, κανέναν άλλον. 

Δόθηκε και θα συνεχίσει να δίδεται δοκιμασία γιά να θέσουμε ο καθένας μας ατομικά κυρίως και κατόπιν σαν έθνος, τους εαυτούς μας έναντι του Θεού μας. 

Πόσο τον αγαπάμε, πόση υπομονή έχουμε και πόσο θυσιαστικό πνεύμα και εμπιστοσύνη Τού έχουμε. Οι εξετάσεις αυτές είναι υψίστης σημασίας γιατί τώρα πρέπει πλέον να ξεχωρίσει το αρνί απο το ερίφιο, η ήρα από το σιτάρι, όσοι είναι με τον Θεό κι όσοι δεν είναι. 

Όλα όσα συμβαίνουν είναι κατά παραχώρησιν Κυρίου, Αυτός τα επιτρέπει. Έτσι λοιπόν κλήρος και λαός, όλοι πλέον μπήκαμε στην εξεταστική περίοδο των προφητευμένων γεγονότων πού τόσον καιρό διαβάζαμε κι αναρωτιόμασταν πότε θα συμβούν.

 Ιδού είμαστε πλέον μπροστά καί μέσα στις δυσκολίες των ημερών αυτών. Καιρός να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια βασιζόμενοι στο άπειρο έλεός Του, προσδεδεμένοι στό άρμα της Παναγίας μητέρας μας καί των αγίων της εκκλησίας μας, ώστε να φτάσουμε στο τέρμα αυτής της διαδρομής σώοι και νικητές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ

Αγαπητοί μας αδελφοί τι όμορφο θα ήταν να ακούσουμε τα λόγια της ευλογημένης γερόντισσας, πού είναι το βάλσαμο των δύσκολων ημερών πού βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι.

Ήρθε η εποχή που θα χωρίσει το σιτάρι από το κριθάρι ... | Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος








4 σχόλια:

  1. Εύχομαι ο Κύριος να δώσει σε όλους μας πίστη, υπομονή, προσευχή!!!! Καλό αγώνα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔
    Όλα θα πάνε καλά
    🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικα παλι το αγιον ορος θα μας ξελασπωσει.Έρχεται ο ανθρωπος του Θεού σε λιγο να βαλει την ταξη που πρεπει. Αρκετα πιά με όλους τους εχθρούς της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή