Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ


 ΜΕΡΟΣ Β' ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;»

Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Στο άρθρο «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;»
 αναφέρθηκε, ότι αυτό που πιστεύουν πολλοί σαν επέμβασιν του Χριστού είναι καθαρά ανθρωπομορφική έκφρασις.  Ο Θεός είναι τέλειος και δεν απαιτείται επέμβασις εκ μέρους Του καθόσον όλα είναι γραμμένα από γενέσεως κόσμου στο Σχέδιον του Θεού, όπως συνήθιζε να αναφέρει ο Όσιος Παίσιος.

«Και είδεν ο Θεός τα πάντα, όσα εποίησε, και ιδού καλά λίαν» (Γεν.α.31) οπότε προσωπικά θεωρώ βλασφημία την σκέψιν ότι κάτι θα διορθώσει.  Ο Θεός μας έπλασε «κατ' εικόνα και ομοίωσίν» Του, μας έταξε το «ίνα ώσιν Έν», να γίνουμε κατά Χάριν θεοί.

Αλλά που και πως γίνεσαι οτιδήποτε χωρίς να "κοπιάσεις" ανάλογα;

Για να γίνεις νοσοκόμος απαιτείται ανάλογη σπουδή, εξετάσεις και πρακτική άσκησις.  Δεν χαρίζεται το δίπλωμα αφού "παίζει με ζωές". Για να γίνεις ιατρός παθολόγος απαιτείται σπουδή, εξετάσεις και πρακτική άσκησις ανωτέρου επιπέδου και για καρδιοχειρουργός ακόμα υψηλοτέρου επιπέδου!

Παρεπιπτόντως θυμάμαι αδελφικόν μου φίλον χειρουργόν (κι όχι χειρούργον), που μου είπε : Εργάτης είναι αυτός που εργάζεται με το σώμα, μάστορας ο εργαζόμενος με το σώμα και τον νού, ενώ ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί σώμα, νου και καρδιά (ψυχή).

Αν αυτό ισχύει για έναν καλλιτέχνη άραγε ο Θεός τι χρειάζεται;;;

Και κυρίως σε τι "πρακτικήν άσκησιν" πρέπει να δοκιμαστεί;

Είναι πολύ λάθος παιδαγωγικα να κάνεις αντί για το παιδί σου αυτό που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.  "Eνηλικιώσου επιτέλους" ή "γίνε υπεύθυνος" λέει ο σωστός γονέας, αυτός που θέλει να μεγαλώσει το παιδί του παράλληλα ηλικιακά, νοητικά και υπεύθυνα, αυτός που δεν θέλει να έχει αύριο ένα παιδί βουτυρομπεμπέ, ανίκανο να αντιδρά στις προκλήσεις κι ανάγκες της ζωής.

Αν αυτά ισχύουν για έναν γονέα τι μπορούμε να φανταστούμε για τον Τέλειον Γονέα;

Να φανταστούμε γιατί ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το διανοηθεί στην πλήρη του έκτασιν.

Η (εκ)παίδευσις για να γίνεις κατά Χάριν Θεός τι πρέπει να περιλαμβάνει, όταν δεν "παίζεις" απλά με ζωές (όπως ένας ιατρός) αλλά με ψυχές;  Ειδικά δε όταν αποτύχαμε στην πρώτην εξεταστική περίοδον (προπατορικόν αμάρτημα), που ήταν και πανεύκολη (μόνο μία εντολή)...

Ο ασυλλήπτου μεγέθους στόχος της δοκιμασίας απαιτεί ιδιαίτερα επίπονην άσκησιν κι εξετάσεις και η επέμβασις του Χριστού έγκειται στην κατά Θείαν Οικονομίαν βελτίωσιν εκάστου, αναλόγως της προσπαθείας του, ασφαλώς με υπερφυσικόν τρόπον.  

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν "συν Αθηνά και χείρα κίνει" κι αναδεικνύονταν οι ήρωες, οι ημίθεοι, αυτοί που "έβγαζαν" από μέσα τους το θεϊκό, το υπερφυσικό στοιχείο, ξεχωρίζοντας από τους λοιπούς, που έμεναν ... μετεξεταστέοι.

Άρα στόχος μας είναι η κατά Χριστόν ατομική βελτίωσις παράλληλα όμως με την συνολικήν οικουμενική βελτίωσιν, αφού σαν κύτταρα της κοινωνίας με την υγεία μας επιδρούμε άμεσα στα γειτονικά κύτταρα και εμμέσως σε όλη την ανθρωπότητα, πέρα από την προσευχή μας, που δρα άμεσα (μέσω Χριστού).  

Αυτή η ατομική βελτίωσις με την απόλυτη πεποίθησιν ότι δεν μιλάμε για κάτι κοσμικό, κάτι υλικό και φθαρτό αλλά αιώνιο κι άφθαρτο (θεϊκό δηλαδή) είναι που μεταποιεί τους απλούς χοϊκούς ανθρώπους σε Αγίους, φορείς δηλαδή της Θείας Χάριτος, ανώτερους από τους προχριστιανικούς ημίθεους ήρωες.

Όμως ο Θεός έχει ήδη εμφυσήσει εξ άκρας συλλήψεως την Πνοή Του σε όλους μας και ειδικά στους Ορθοδόξους με το Βάπτισμα/Χρίσμα έχει τοποθετήσει ανεξίτηλα την σφραγίδα δωρεάς του Αγίου Πνεύματος, άρα έχει ολοκληρώσει την ανείπωτη προσφορά Του. 

 Και με την Θεία Κοινωνία γινόμαστε «λέοντες, πυρ πνέοντες», όπως είπεν ο Χρυσορρήμων Ιωάννης.  Σε μας έγκειται να αξιοποιήσουμε αυτά τα "όπλα" και να γίνουμε δοχεία Χάριτος, όπως οι Άγιοι κατάφεραν.

Προ ετών ρώτησα "προβοκατόρικα" (τρομάρα μου) τον γέροντα : "Όταν λέει "κατακυριεύσατε της γης" στην Βίβλο εννοεί να ξετρυπήσουμε τα έγκατά της και να εξορύξουμε τα πετρέλαια και τα χρυσάφια;" για να εισπράξω την απάντησιν : "Εννοεί να χρησιμοποιήσουμε την Σοφία της γης προς το καλό της ανθρωπότητος”.  Άρα να ανακτήσουμε τον έλεγχον του κόσμου από τον Εωσφόρον.

Το καλό της ανθρωπότητος μόνον πνευματικό μπορεί να είναι και μόνον πνευματικά μπορούμε να το επιτύχουμε και ο Χριστός την "επέμβασίν" Του την έχει ολοκληρώσει.  

Το δημιουργημένο σύστημα του Σύμπαντος είναι αυτόματα διαδραστικό.  Η φράσις "ό,τι κάνεις θα εισπράξεις, κακό έκανες κακό θα βρεις, καλό έκανες καλό θα λάβεις" είναι δείγμα της Σοφίας, που το δημιούργησε.

Να συνειδητοποιήσουμε λοιπόν, πως και σε τι συνίσταται η εξέλιξίς μας και να μην φωνάζουμε συνεχώς σαν κακομαθημένα παιδαρέλια τον μπαμπά μας να "καθαρίσει" στα μπλεξίματά μας.  «Ανδρίζου και ίσχυε, μη φοβού μηδέ δειλιάσης μηδέ πτοηθής από προσώπου αυτών, ότι Κύριος ο Θεός σου ο προπορευόμενος μεθ' υμών εν υμίν, ούτε μη σε ανή, ούτε μη σε εγκαταλίπη» (Δευτ.31.6). 

 Προπορευόμενος παραδειγμάτισε και πλέον έγκειται σε μας να "διαψυχισθούμε" τα υπερόπλα, που μας παρέδωσε.  ΣΗΝ ΨΥΧΗΝ, ΘΕΟΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ.

Λέμε τρις "απεταξάμην τον σατανά" γιατί έχουμε μέσα μας την Πνοή του Πατέρα, την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος και το Αίμα και Σώμα του Θεανθρώπου και δειλιάζουμε;  Γιατί;;;

Μην χύσουμε το αίμα μας;  Τι παράδειγμα πήραμε από την Θυσία του Χριστού;

Τώρα είναι η ετοιμασία για την τελική δοκιμασία της Δευτέρας Παρουσίας.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

Και τι φοβόμαστε, μην είμαστε μόνοι, που είναι ο Θεός;

ΜΑ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ

Ο γ. Πορφύριος είπε κάποτε «Η Αποκάλυψις γράφτηκε για να μην γίνει» γιατί έχει ως σκοπό την προειδοποίησιν και ο τρόπος να αποφευχθεί είναι μόνο αν υπηρετήσουμε την ενότητα που μας άφησε ο Χριστός ως παρακαταθήκη. 

Έχουμε την δύναμιν να επιτύχουμε το ύψιστο θαύμα, να ανατρέψουμε την μέγιστη προφητεία και να κάνουμε τον Επουράνιον Πατέρα μας να χαμογελάσει με την αξιοσύνη μας;  

Αντί να κατέβει για την Τελική Κρίσιν, να κατέβει με χαμόγελα χαράς και να μοιράσει φωτοστέφανα σε όλους; ΤΙ ΘΑΥΜΑ;  Ποιός πατέρας δεν θα χαιροταν με τα άξια παιδιά του βλέποντας στη πράξιν ότι «όσα εποίησε καλά λίαν». Ακόμα και Αυτός!


Άρα «ανδρίζου και ίσχυε, μη φοβού μηδέ δειλιάσης μηδέ πτοηθής» ως ΛΕΩΝ, ΠΥΡ ΠΝΕΩΝ...


Κυανούς Ουρανός


        

31 σχόλια:

  1. Δεν έχω διαβάσει πιο παροτρυντικό κείμενο για τα επερχόμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημουν νιος και γερασα,ξεκολα 2.000 χρονια καθε αιωνα τα ιδια λενε και ολο ερχονται τα επερχομενα!!!

      Διαγραφή
    2. Αν γέρασες πήγαινε στα ΚΑΠΗ να μη χαλαλίζεσαι. Άλλωστε δε βλέπω να έχεις μέλλον

      Διαγραφή
  2. Αρθρο με φώτιση Θεού γραμμένο και απο νούν που πέρασε το στάδιον τής καθάρσεως και ευρίσκεται έν φωτισμώ και χάριτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δουμε καποια λογια αυτου του υπεροχου Γονεα που επιλεκτικα αφησε ο αρθρογραφος!!
    Ας αρχισουμε με καποια κλισε του Γονεα!!

    Δευτ. 4,24 Διότι Κυριος ο Θεός σου είναι φωτιά, που καταφλέγει και εξαφανίζει, είναι Θεός ζηλότυπος.

    Δευτ. 33,5 Αυτός ο Θεός θα είναι άρχων του ηγαπημένου του ισραηλιτικού λαού τώρα, αλλά και όταν αι φυλαί του Ισραήλ και οι άρχοντές των συναχθούν εις την γην της Επαγγελίας

    Δευτ. 33,26 Δεν υπάρχει άλλος Θεός, όπως ο Θεός του αγαπημένου ισραηλιτικού λαού. Ο Θεός, που επιβαίνει εις τα νέφη του ουρανού και είναι μεγαλοπρεπής στο στερέωμα της γης, θα έρχεται εις βοήθειάν σου

    Δευτ. 33,29 Μακάριος είσαι συ, λαέ του Ισραήλ. Ποιός άλλος λαός είναι όμοιος με σέ, ο οποίος ευρίσκεις και ασφαλίζεις την σωτηρίαν σου υπό του Κυρίου; Ο Θεός, ο βοηθός σου, θα σε υπερασπίζεται και τότε η μαχαιρά σου θα είναι καύχημα νίκης δια σέ. Οι εχθροί σου θα πλανηθούν και θα ομιλήσουν ψεέδη δια σέ, αλλά συ θα πατήσης επάνω στον τράχηλόν των



    Λευ. 7,25 Εκείνος που θα φάγη λίπος από τα θρέμματα, τα οποία θα προσφέρη ως θυσίαν ολοκαυτώματος προς τον Κυριον, αυτός θα εξολοθρευθή εκ μέσου του λαού.

    Λευ. 7,27 Εκείνος που θα φάγη αίμα, θα καταστραφή εκ μέσου του λαού του”.

    Λευ. 10,6 Είπε δε ο Μωϋσής προς τυν Ααρών και προς τους δύο υπαλειφθέντας υιούς του, τον Ελεάζαρ και τον Ιθάμαρ· “δια τον θάνατον των δύο πληγέντων υπό του Κυρίου δεν θα αποβάλετε το κάλυμμα της κεφαλής σας και δεν θα σχίσετε τα ιμάτιά σας εις ένδειξιν πένθους, δια να μη τιμωρηθήτε και σεις με θάνατον, και στραφή ο θυμός του Κυρίου και πέση τιμωρία προς όλον το πλήθος. Οι αδελφοί σας, όλοι οι Ισραηλίται, ας κλαύσουν αυτούς, οι οποίοι εξ αιτίας της παραβάσεως των εθανατώθησαν δια πυρός.

    Λευ. 16,2 και είπεν· “ειπέ στον αδελφόν σου τον Ααρών να μη εισέρχεται κατά οιανδήποτε ώραν και ημέραν εις τα Αγια των Αγίων, στο εσωτερικόν του καταπετάσματος, ενώπιον του ιλαστηρίου, το οποίον ευρίσκεται επάνω εις την Κιβωτόν του Μαρτυρίου, δια να μη τιμωρηθή με θάνατον. Διότι εγώ θα παρουσιάζωμαι επί του ιλαστηρίου δια νεφέλης.

    Λευ. 17,4 και δεν θα φέρη αυτό εις την θύραν της Σκηνής του Μαρτυρίου, δια να το σφάξη εκεί και το προσφέρη δώρον προς τον Κυριον ενώπιον της Σκηνής του Κυρίου, θα θεωρηθή τόσον ένοχος, όσον και εκείνος που έχυσεν αίμα ανθρώπου. Επειδή θα θεωρηθή ως φονεύς, θα εξολοθρευθή ο άνθρωπος αυτός εκ μέσου του λαού.

    Λευ. 17,9 και δεν προσφέρη αυτήν εις την θύραν της Σκηνής του Μαρτυρίου προς θυσίαν δια τον Κυριον, θα εξολοθρευθή ο άνθρωπος αυτός εκ μέσου του λαού του.

    Λευ. 17,10 Εάν ένας άνθρωπος από τους Ισραηλίτας η, από τους ξένους, που ευρίσκονται μαζή σας, φάγη αίμα, εγώ θα στρέψω ωργισμένος το πρόσωπόν μου εναντίον του ανθρώπου αυτού, ο οποίος έφαγεν αίμα, και θα εξοντώσω αυτόν εκ του λαού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λευ. 19,8 Εκείνος δε ο οποίος θα φάγη αυτό κατά την τρίτην ημέραν, θα αμαρτήση, διότι εμόλυνε τα άγια του Κυρίου. Θα εξολοθρευθούν εκ μέσου του λαού εκείνοι, οι οποίοι τρώγουν έτσι τας θυσίας.

      Λευ. 20,2 “αυτά θα είπης στους Ισραηλίτας· Εάν κανείς από τους Ισραηλίτας, η από τους ξένους που εγεννήθησαν μεταξύ των Ισραηλιτών, δώση κάποιον εκ των απογόνων του εις ειδωλολάτρην άρχοντα, πρέπει να θανατώνεται. Η κοινωνία της περιοχής εκείνης πρέπει να τον φονεύση με λιθοβολισμόν.

      Λευ. 20,5 εγώ θα στρέψω με οργήν το πρόσωπόν μου εναντίον του ανθρώπου εκείνου και της συγγενείας του και θα εξολοθρεύσω αυτόν και όλους εκείνους, που συμφωνούν με αυτόν και συγκατατίθενται, ώστε αυτός αρνούμενος τον αληθινόν Θεόν να παραδοθή εις αλλοφύλους άρχοντας.

      Λευ. 20,6 Εάν κανείς ακολουθήση εγγαστριμύθους η αυτούς που ψάλλουν μαγικάς ωδάς, ώστε αρνούμενος τον αληθινόν Θεόν να ακολουθή εκείνους, εγώ θα στραφώ εναντίον του και θα τον εξολοθρεύσω εκ μέσου του λαού του.

      Λευ. 20,9 Ανθρωπος, ο οποίος θα κακολογήση τον πατέρα του η την μητέρα του, να τυμωρηθή με θάνατον. Εκακολόγησεν ένας υιός τον πατέρα του η την μητέρα του; Είναι ένοχος θανάτου.

      Λευ. 20,10 Ανθρωπος, ο οποίος θα κοιμηθή με γυναίκα ύπανδρον η με την γυναίκα του πλησίον του, θα τιμωρηθούν και οι δύο με θάνατον και ο μοιχός και η μοιχαλίς.

      Λευ. 20,11 Εάν κανείς κοιμηθή με την μητρυιάν του, προσέβαλε τον πατέρα του. Είναι και οι δύο ένοχοι θανάτου και πρέπει να θανατωθούν

      Λευ. 20,15 Εκείνος ο οποίος θα διαπράξη κτηνοβασίαν, θα τιμωρηθή με θάνατον, το δε τετράποδον πρέπει να το φονεύσετε

      Λευ. 20,18 Εάν κάποιος άνδρας κουμηθή μετά γυναικός, η οποία ευρίσκεται εις την έμμηνον περίοδόν της, και ξεσικεπάση την ασχημοσύνην αυτής, την πηγήν της εκροής του αίματος, και αυτή εκουσίως απεκάλυψε την ροήν του αίματος αυτής, θα εξολοθρευθούν και οι δύο εκ μέσου της γενεάς αυτών


      Λευ. 20,27 Ανήρ η γυνή οι οποίοι ήθελον γίνει εγγαστρίμυθοι η μάγοι ψάλλοντες μαγικάς ωδάς, θα τιμωρηθούν και οι δύο δια θανάτου, θα τους εκτελέσετε δια λιθοβολισμού. Είναι ένοχοι.
      Λευ. 21,9 Εάν θυγάτηρ ιερέως μολυνθή εκτραπείσα εις πορνείαν και κηλυδώση έτσι το όνομα του πατρός της, θα καταδικάζεται στον δια πυρός θάνατον

      Λευ. 21,21 οιοσδήποτε από τους απογόνους του Ααρών, ο οποίος έχει κάποιο σωματικόν ελάττωμα, δεν θα πλησιάση στο θυσιαστήριον, δια να προσφέρη θυσίας στον Θεόν, διότι έχει σωματικόν μειονέκτημα· όχι, δεν θα πλησιάση να προσφέρη τα δώρα του Θεού

      Λευ. 23,29 Καθε Ισραηλίτης ο οποίος κατά την ημέραν αυτήν δεν θα θλιβή και δεν θα ταπεινωθή ενώπιον του Κυρίου, θα εξολοθρευθή εκ μέσου του λαού του.

      Λευ. 24,16 Εκείνος, δηλαδή, ο οποίος ασεβώς θα αναφέρη το όνομα του Θεού πρέπει να τιμωρήται δια θανάτου. Ολος ο λαός των Ισραηλιτών θα θανατώση δια λιθοβολισμού αυτόν. Είτε ξένος είναι είτε εντόπιος αυτός, που θα αναφέρη ασεβώς το όνομα του Κυρίου, θα τιμωρήται δια θανάτου

      Αιμοδιψης-Φασιστας-Ρατσιστης
      Τετοιος ΓΟΝΕΑΣ αρθρογραφε θα επρεπε να ηταν φυλακη το 2020 οχι να τον λατρευουμε!!!

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται πως δεν διάβασες αυτά που έγραψα για σένα εδώ:
      https://oimos-athina.blogspot.com/2020/09/blog-post_58.html
      Ρε μικρέ( πνευματικά) άσε την Παλαιά Διαθήκη και διάβασε λίγο Αστροφυσική να ξεστραβωθείς γιατί εσύ έχεις μείνει στον προ-προηγούμενο αιώνα (1801-1900) που πίστευε ότι είναι παραμύθια η διέλευση π.χ. του Ιησού Χριστού από τις κλειστές πόρτες.
      Άντε πουλάκι μου για να μην κουράζεις με τα σχόλια σου τους αναγνώστες...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ο άνθρωπος πάει μπροστά όταν δεν ασχολείται με τον άλλον και δεν σκέπτεται αρνητικά αλλά δημιουργικά. Προφανώς δεν έχεις κάτι να προσφέρεις και κοπιάρεις από αλλού θέματα, που δεν τα γνωρίζεις. Αν δεν πιστεύεις στον Χριστό, προς τι όσα κόπιαρες; Τα έχεις καταλάβει; Προσωπικά δεν θα τόλμαγα να γράψβ για βραχμαπούτρικα θέματα σε έναν βραχμαπουτριστή ή μαοϊκο-λενινιστικά σε κάποιον μαοϊκολενινιστή.
      Η απάντησις μου προς εσένα και τους ομοίους σου ευρίσκεται στην αρχή-αρχή του πρώτου μέρους. Είμαι πολύ προβλεπτικός, όσο εσύ βιαστικός αφού δεν διάβασες, μια και το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να κοπιάρεις την αρνητικούρα.
      Οι άνθρωποι ανήκουν σε 3 κατηγορίες :
      1 - Αυτοί που πιστεύουν τον Χριστό για Δημιουργό τους.
      2 - Αυτοί που πιστεύουν τον πίθηκα για πατέρα τους και
      3 - Αυτοί που έχουν τον διάβολο για παΤέρα τους ("υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ").
      Μια και δεν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία (όπως δείχνεις), σου συστήνω να βρεις που ανήκεις. Όσοι είναι αγνώστου ταυτότητος (ΑΤΙΑ) έχουν πάντα οντολογικά προβλήματα μέχρι να λύσουν το πρόβλημά τους.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    5. Ρε αναπηρε(εγκεφαλικα) τι λεει η αστροφυσικηοτι ο κοσμος πλαστηκε σε 7 ημερες η θα ερθει ο γιος που ειναι και πατερας και αγιο πνευμα και που σου ειπε εσενα ο Τζεσουα να διαβασεις αστροφυσικη και αφου ηξερε ο τσαγκαρης για πυρηνικη φυσικη,ατομικη φυσικη,κβαντικη μηχανικη γιατι τα κρατησε για παρτη του ταλιμπαν μου ? αν κουραζεσε μην διαβαζεις το σχολιο δεν ειναι για εσενα αλλα για το αρθρο ξερεις υπαρχουν και νεοι ανθρωποι που πιστευουν αυτες τις μπουρδες,η σωτηρια υπαρχει και προς την αντιθετη πλευρα..στην δημοκρατια κανουμε διαλογο αλλα και αντιλογο,αλλα που να σου μαθουνε στην ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ για διαλογο πωρωμενε μονοθειστη!
      ΑΝΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ και πισω στο μανντρι σου!!

      Διαγραφή
    6. Ευγε name9 πες τα νομιζουν οτι μιλανε σε καμια γριουλα η σε κανενα παιδακι του δημοτικου με ψυχολογικα προβληματα...

      Διαγραφή
    7. CyanUranus μην ασχολουμαστε λες με τον αλλο και εγραψες ολοκληρο κατεβατο για εμενα..προφανως θα εχεις καποιο προβλημα!!
      Απο που ακριβως αντεγραψα και απο που ακριβως καταλαβες οτι δεν ξερω?
      η Αγια Γραφη ειναι λετε ο λογος του Θεου αρα οτι ακριβως γραφει αυτα εννοει αν εσεις οι απιστοι τα μεταφραζετε κατα το δοκουν ειναι δικο σας θεμα οχι δικο μου!!
      Το οτι εσυ εισαι τοσο μαγκας που ορισες και σε ποσες κατηγοριες ανηκου οι ανθρωποι ετσι??..Γιαυτο πολεμαμε παντα τον θρησκευτικο φασισμο γιατι νομιζουν οτι τους ανηκει ο κοσμος,αν εχεις αποδειξεις βλαχο οτι ο κοσμος φτιαχτηκε απο τον Χριστο αποδειξε το μεχρι τοτε ασε να νομιζει ο καθενας οπως θελει!!

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. name δεν χανεις ευκαιρια βλεπω να απαντησεις..αλλα μας λες παραπανω!!!

      Καταρχας ο Θεος με φωτισε και μου εδωσε να καταλαβω το ποσο υπεροπτης και εγωιστης εισαι που νομιζεις οτι εκανε 12 δισεκατομμυρια χρονια να φτιαξει αυτο που εφτιαξε και ολα αυτα ετσι χωρις νοημα μονο για παρτη σου!
      Ο θεος μου ειπε ρε τι λενε αυτοι οι ντολμαδες που τολμανε να πουνε οτι ειναι καθ εικονα και ομοιωση μου,που ειναι οτι πιο ασημαντο εχω φτιαξει στο συμπαν!!
      Ο θεος μου ειπε ποιος ειναι αυτος ο name που θα τολμησει να πει ποιον θα κρινω και πως θα τον κρινω.
      Ο θεος μου ειπε ποιοι ειναι αυτοι που νομιζουν οτι τα λογια μου μπορουν να διαβαστουν σε καποια κουρελια που γραφτηκαν 2.000 πριν

      ποιοι ειναι αυτοι που νομιζουν οτι εδωσα τα μυστικα μου σε αυτους και οχι στα ζωα

      που νομιζουν οτι ντρεπομαι εγω ο Δημιουργος δισεκατομμυριων γαλαξιων να βγω και να τους πω τι θελω μαζικα σε ολο τον κοσμο να με ακουσει ταυτοχρονα την ιδια στιγμη!

      Που νομιζουν οτι τους ειπα να πληθυνουν αλλα εγω εχω μονο ενα παιδι και δεν εχω μια γυναικαρα διπλα μου

      Πες στο name να μαζεψει το μυαλο του και να μην λεει πραγματα που ποτε δεν ειπα!!!

      ..και πριν κραξεις φιλε μου προσεχε γιατι τα ιδια λεγανε και για τον αδερφο μου οταν τους ειπε οτι ειναι γιος του πατερα μου και τον σταυρωσαν αλλα δεν τους βγηκε σε καλο!!!

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Ποια αγαπη βρε αλανι μου,ειπαμε πες τα σε καμια γριουλα!
      Μέγας Βασίλειος «Είναι δε εχθροί οι Έλληνες , διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο το στόμα τον Ισραήλ.» («Προς τους νέους».)
      «Προς Έλληνας», απ' όπου διαβάζουμε: " «Οι Έλληνες δεν δημιούργησαν τίποτε δικό τους, αλλά όλα τα παρέλαβαν από τους βαρβάρους» (παρ. 1). " «(Ο Πλάτων ήταν) κοιλιόδουλος» (παρ. 2). " «(Ο Αριστοτέλης ήταν ) κόλαξ» του Μ. Αλεξάνδρου. " «(Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν) μειράκιον μανιακόν». " «(Ο Ηράκλειτος ήταν ) αμαθής» (παρ. 3). " «(Η φιλοσοφία του Ηρακλείτου ήταν) Ηρακλείτου σκότος». " «(Ο Εμπεδοκλής ήταν ) αλαζών». " «(Ο Δημόκριτος ήταν) αβδηρολόγος» (παρ. 17). " «Οι ποιηταί ψευδολόγοι και δια σχημάτων εξαπατώντες τους ακροωμένους » (παρ. 22α). " «Έπειτα πως δεν ντρέπεσθε, να έχετε τόσες ποιήτριες όχι για τίποτε χρήσιμο, άπειρες πόρνες;» (παρ. 34α). " «Και η μεν Σαπφώ γύναιον πορνικόν, ερωτομανές , και την εαυτής ασέλγειαν άδει» (παρ. 33α). " «(Σεις οι Έλληνες ) ρητορικήν μεν γαρ επ' αδικία και συκοφαντία συνεστήσασθε» (παρ. 16). " «Δεν ρίπτετε εις τον βόθρον τα υπομνήματα της κακίας μαζί με τον ποιήσαντα Πυθαγόρα;... Ο σώφρων, ο οποίος παρέδωσε δια συγγραμμάτων ληρήματα και φλυαρίες, έγινε ενδοξότερος εξ αιτίας της χαλκευτικής (χάλκινος ανδριάντας του), η οποία σώζεται ως σήμερα. Και τον ψευδολόγο Αίσωπο κατέστησαν αείμνηστον όχι μόνο τα μυθολογήματα αλλά και η περισπούδαστη πλαστική του Αριστοδήμου ... να χάσκωμε ενώπιον των έργων του Καλλιάδου...» (παρ. 34α-34β).
      " «Χαίρε, Ελλήνων ο καθαιρέτης.» («Υμνολόγιον το χαρμόσυνον», Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου, 23 Απριλίου.) " «Χαίρε, ότι κατηργήθησαν των Ελλήνων ραψωδοί.» ( Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, 30 Νοεμβρίου.) " «Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε, ...; εξήρανας την μωρίαν Ελλήνων και το ψεύδος ...;» (Μηναίον, Μικρός Εσπερινός , σελ. 203.) " «Ψευδείς μεν εξέκλιναν Ελλήνων ύθλους (= φληναφήματα), πειθώ δε την τύραννον ανθρώποις μόνην είλκοντο ...;» (30 Ιανουαρίου , των Τριών Ιεραρχών , Κανών του Όρθρου, ωδή ζ , σελ. 252.) " «Σοφία κρείττονι καλλωπιζόμενος, τους σοφούς των Ελλήνων θεαρχικώ σθένει απεμώρανας ...;» («Μηναίον» Μαρτίου, εις τον Κανόνα, ωδή δ , σελ. 84.) " «Σταθηράν επιδεικνύμενος την ένστασιν , Μάρτυς Ευτύχιε, τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας ...;» («Μηναίον» Μαΐου, ωδή ζ , σελ. 104.) " «Σοφία Θεού Ιουστίνος , ο σοφός κεκοσμημένος, την των Ελλήνων απεμώρανε φιλοσοφίαν εν χάριτι ...;» («Μηναίον» Ιουνίου , 1 του μηνός, Ιουστίνου μάρτυρος, του φιλοσόφου, εις τον Κανόνα, ωδή ζ , σελ. 8.)

      Διαγραφή
    12. Ελα πες μου σε παρακαλω οτι δεν ενοουσαν τους Ελληνες αλλα Ελληνες που τους φωναζαν Ελληνες αλλα δεν ηταν Ελληνες αλλα και εμεις Ελληνες ειμαστε!!

      Ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε ξέδωσε το 1819 την κατά ελληνικών ονομάτων εγκύκλιο προς τους αρχιερείς: " «Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν , λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος" όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη, και αφεθέντες της ακαίρου και μηδέν εχούσης το χρήσιμον φιλοτιμίας και επιδείξεως οι γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ' αυτής εορταζομένων Αγίων , δια να είναι έφοροι και φύλακες των βαπτιζομένων νηπίων και ταχείς και αδιάλειπτοι χορηγοί της χάριτος αυτών εις τους μετά πίστεως.»
      " Ωδή γ , σελ. 21: «Σοφία και γνώσει αληθεί οι μάρτυρες πληρούμενοι, ελληνικήν σοφίαν εμώραναν , τον σοφιστήν τε κακίας ώλεσαν, και στερρώς αθλήσαντες, επαξίως έλαβον τους της νίκης στεφάνους γηθόμενοι.»
      " «Διδάσκαλον κτησάμενοι την σοφίαν, ένδοξοι, την του Πατρός εν Πνεύματι των Ελλήνων απεμωράνατε την σοφίαν, θεόπται αξιάγαστοι .» (Πέμπτη πρωί.) " Εις τον Όρθρον, σελ. 231: «Οι άσοφοι φιλοσόφους κατήσχυναν, τους ρήτορας αλιείς επεστόμισαν και γεγόνασι των εθνών σοφοί διδάσκαλοι, φωτίσαντες τα πέρατα φωτί της θείας γνώσεως, δι' αυτών διδόν ημίν το μέγα έλεος.»

      Διαγραφή
    13. 1ος Αναθεματισμός

      Ἐπὶ τοῖς φρονοῦσι καὶ λέγουσι κτιστὴν εἶναι πᾶσαν φυσικὴν δύναμιν καὶ ἐνάργειαν τῆς τρισυποστάτου θεότητος, ὡς κτιστὴν ἐκ τούτου πάντως καὶ αὐτὴν τὴν θείαν οὐσίαν ἀναγκαζομένοις δοξάζειν. Κτιστὴ γὰρ κατὰ τοὺς Ἁγίους ἐνέργεια, κτιστὴν δηλώσει καὶ φύσιν ἄκτιστον δέ, ἄκτιστον χαρακτηρίζει οὐσίαν. Κἀντεῦθεν ἤδη κινδυνεύουσι εἰς αθεΐαν παντελῆ περιπίπτειν, καὶ τὴν ἑλληνικὴν μυθολογίαν καὶ τὴν τῶν κτισμάτων λατρείαν, τῇ καθαρᾷ καὶ ἀμώμω τῶν χριστιανῶν πίστει προστριβομένοις. Μὴ ὁμολογοῦσι δὲ κατὰ τὰς ἁγίας θεοπνεύστους θεολογίας καὶ τὸ τῆς Ἐκκλησίας εὐσεβὲς φρόνημα, ἄκτιστον εἶναι πᾶσαν φυσικὴν δύναμιν καὶ ἐνέργειαν τῆς τρισυποστάτου θεότητος ἀνάθεμα τρίς.
      2ος Αναθεματισμός

      Τοῖς τὰ ἑλληνικὰ διεξιοῦσι μαθήματα, καὶ μὴ διὰ παίδευσιν μόνον ταῦτα παιδευομένοις, ἀλλὰ καὶ ταῖς δόξαις αὐτῶν ταῖς ματαίαις ἑπομένοις, καὶ ὡς ἀληθέσι πιστεύουσι καὶ οὕτως αὐταῖς ὡς τὸ βέβαιον ἐχούσαις ἐγκειμένοις, ὥστε ἑτέρους ποτὲ μὲν λάθρα, ποτὲ δὲ φανερῶς ἐνάγειν αὐταῖς καὶ διδάσκειν ἀνενδοιάστως ἀνάθεμα τρίς.
      3ος Αναθεματισμός

      Τοῖς μετὰ τῶν ἄλλων μυθικῶν πλασμάτων, ἐφ᾿ ἑαυτῶν καὶ τὴν καθ᾿ ἡμᾶς κλίσιν μεταπλάττουσι, καὶ τὰς πλατωνικὰς ἰδέας ὡς ἀληθεῖς δεχομένοις καὶ ὡς αὐθυπόστατον τὴν ὕλην παρὰ τῶν ἰδίων μορφοῦσθαι λέγουσι, καὶ προφανῶς διαβάλλουσι τὸ αὐτεξούσιον τοῦ Δημιουργοῦ, τοῦ ἀπὸ τοῦ μὴ ὄντος εἰς τὸ εἶναι παραγαγόντος τὰ πάντα, καὶ ὡς ποιητοῦ πᾶσιν ἀρχὴν καὶ τέλος ἐπιτιθέντος ἐξουσιαστικῶς καὶ δεσποτικῶς ἀνάθεμα τρίς
      4ος Αναθεματισμός

      Τοῖς δεχομένοις καὶ παραδίδουσι τὰ μάταια καὶ ἑλληνικὰ ῥήματα, ὅτι τε προΰπαρξίς ἐστι τῶν ψυχῶν, καὶ οὐκ ἐκ τοῦ μὴ ὄντος τὰ πάντα ἐγένετο, καὶ παρήχθησαν, ὅτι τέλος ἐστὶ τῆς κολάσεως ἡ ἀποκατάστασις αὔθις τῆς κτίσεως, καὶ τῶν ἀνθρωπίνων πραγμάτων, καὶ διὰ τῶν τοιούτων λόγων τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν λυομένην πάντως, καὶ παράγουσαν εἰσάγουσιν, ἣν αἰωνίαν καὶ ἀκατάλυτον αὐτός τε ὁ Χριστὸς καὶ Θεὸς ἡμῶν ἐδίδαξε, καὶ παρέδοτο καὶ διὰ πάσης τῆς Παλαιᾶς καὶ Νέας Γραφῆς ἡμεῖς παρελάβομεν ὅτι καὶ ἡ κόλασις ἀτελεύτητος καὶ ἡ βασιλεία ἀΐδιος, διὰ δὲ τῶν τοιούτων λόγων ἑαυτούς τε ἀπολλύουσι, καὶ ἑτέροις αἰωνίας καταδίκης προξένους γενομένοις ἀνάθεμα τρίς.
      5ος Αναθεματισμός

      Τοῖς εὐσεβεῖν μὲν ἐπαγγελλομένοις τὰ τῶν Ἑλλήνων δὲ δυσσεβῆ δόγματα τῇ ὀρθοδόξῳ καὶ καθολικῇ ἐκκλησίᾳ περί τε ψυχῶν ἀνθρωπίνων, καὶ οὐρανοῦ καὶ γῆς, καὶ τῶν ἄλλων κτισμάτων ἀναιδῶς ἢ μᾶλλον ἀσεβῶς ἐπεισάγουσιν ἀνάθεμα τρίς.
      6ος Αναθεματισμός

      Τοῖς τὴν μωρὰν τῶν ἔξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμοῦσι, καὶ τοῖς καθηγηταῖς αὐτῶν ἑπομένοις, καὶ τάς τε μετεμψυχώσεις τῶν ἀνθρωπίνων ψυχῶν, ἢ καὶ ὁμοίως τοῖς ἀλόγοις ζῴοις ταύτας ἀπόλλυσθαι, καὶ εἰς τὸ μηδὲν χωρεῖν δεχομένοις καὶ διὰ τοῦτο ἀνάστασιν, καὶ κρίσιν, καὶ τὴν τελευταίαν τῶν βεβιωμένων ἀνταπόδοσιν ἀθετοῦσιν ἀνάθεμα τρίς.
      7ος Αναθεματισμός

      Τοῖς λέγουσιν ὅτι οἱ τῶν Ἑλλήνων σοφοὶ καὶ πρῶτοι τῶν αἱρεσιαρχῶν, οἱ παρὰ τῶν ἑπτὰ ἁγίων καὶ καθολικῶν συνόδων, καὶ παρὰ πάντων τῶν ἐν Ὀρθοδοξίᾳ λαμψάντων πατέρων ἀναθέματι καθυποβληθέντας, ὡς ἀλλότριοι τῆς καθολικῆς ἐκκλησίας διὰ τὴν ἐν λόγοις αὐτῶν κίβδηλον καὶ ῥυπαρὰν περιουσίαν κρείττονες εἰσι κατὰ πολύ, καὶ ἐνταῦθα καὶ ἐν τῇ μελλούσῃ κρίσει, καὶ τῶν εὐσεβῶν μὲν καὶ ὀρθοδόξων ἀνδρῶν, ἄλλως δὲ κατὰ πάθος ἀνθρώπινον ἣ ἀγνόημα πλημμελησάντων ἀνάθεμα τρίς.

      Διαγραφή
    14. λοιπον αλεξανδρε τα εχεις μπερδεψει .ΗΣΡΑΗΛ δεν ειναι ΜΟΝΟ το κρατος το εβραικο.με τον ΟΡΟ ΗΣΡΑΗΛ πολλες φορες ενοουμε τον ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και οχι το ΗΣΡΑΗΛ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.ΜΕΤΑ την πεντηκοστη και μετα ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο παλιος νομος ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΗΡΘΕ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ δηλαδη η καινουργια διαθηκη του ΚΥΡΙΟΥ..ΤΟ ΟΜΦΘΑΛΜΟΝ ΩΣ οφθαλμου και το ΟΔΟΝΤΟΣ αντι οδοντος ετελειωσε και ΕΓΕΙΝΕ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ.ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ διαθηκη ειχανε πολλες γυναικες ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ???ΑΠΛΑ γιατι επρεπε να πλυθυνθει ο ΚΟΣΜΟΣ .Η ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ αλλαξε με την σταυρωση του ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΜΗΝ κανεις το λαθος που κανουν οι ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ που μεινανε στην ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και δεν παραδεχονται την ΝΕΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ,και εγιναν ταλμουδιστες η οπως ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ που απο τα 49 ΒΙΒΛΙΑ παλαιας νεας διαθηκης κρατησαν ΜΟΝΟ ΤΑ 39 γιατι ετσι τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ..ΑΥΤΟ ειναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ..και γιατι ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ εδω αναφερεις ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και δεν αναφερεις ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ??ΜΑΘΕ λοιπον οτι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ που δεν συχγωρειται ειναι Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..και στο κατω κατω ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ οτι θελει πρατει ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ουτε εσενα ουτε εμενα.

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  4. Από τα πιο όμορφα άρθρα που έχω διαβάσει. Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσενα το μυαλο σου το εχουν κανει οι παπαδες Βυζαντινη σαλατα!!

      Αγορινα οι Ισραηλιτες ανθρωποι προ Χριστου ειχαν τα ιδια εθιμα και γιαυτο ο Τζεσουα ειπε δεν θα αλλαξω ουτε ενα κομμα απο τον νομο του Μωυση γιαυτο και σε βαφτιζουν και σε κηδευουν στον βασιλια σου τον Δαυιδ αν εσυ πηρες εξουσια απο το Αγιο πνευμα να αλλαξεις τα νοηματα εμεις δεν ενημερωθηκαμε!!!
      Αυτο με τα μωρα καποιος ψυχολογικα αρρωστος καλογερος θα σου το ειπε και για τους Δαιμονες σε παρακαλω μην τους αναφερεις γιατι ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και με προσβαλεις με αυτο που λες αν δεν ξερεις διαβασε σε παρακαλω τι ηταν οι Δαιμονες!!
      Οταν λεει ζηλοτυπος ταλιμπαν μου αυτο ακριβως εννοει γιατι αν δεν εννοιει αυτο σημαινει οτι και ολα τα αλλα που μας λεει ειναι προς αμφισβητηση,εκτος και αν στο ειπε και αυτο το Αγιο Πνευμα???
      Αρα ο διωγμος απο τον παραδεισο που θα βασανιζομαστε στην γη ο κατακλυσμος τα Σοδομα η Βαβυλωνα η Αιγυπτος οι αμετρητες φορες που λεει οτι θα συντριψει τους εχθρους του Ισραηλ ουτε αυτα τα εννοει??
      ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΕΝΕΙΣ??τι εννοει τελικα σε αυτο το παραμυθι οτι συμφερει εσενα???
      Δεν μοιραζουν καμια λιστα τι ειμαι εγω ποιμνιο, μετα απο πολυ διαβασμα εχω την δικια μου λιστα αν την θελεις και μην φοβασε εχω διαβασει και για αλλες θρησκειες....

      Εξ. 34,14 Δεν θα προσκυνήσετε άλλους θεούς, διότι Κυριος ο Θεός ονομάζεται ζηλωτής, είναι Θεός ζηλότυπος, θέλει δηλαδή δια τον εαυτόν του την αγάπην σας.

      Εξ. 20,5 Δεν θα προσκυνήσης αυτά, ούτε θα τα λατρεύσης· διότι Εγώ είμαι Κυριος ο Θεός σου, Θεός ζηλότυπος, ο οποίος επιβάλλει τιμωρίας εις τα τέκνα δια τας αμαρτίας των γονέων των μέχρι τρίτης και

      Δευτ. 4,24 Διότι Κυριος ο Θεός σου είναι φωτιά, που καταφλέγει και εξαφανίζει, είναι Θεός ζηλότυπος.

      Δευτ. 5,9 Δεν θα προσκυνήσης αυτά ούτε θα τα λατρεύσης, διότι εγώ είμαι Κυριος ο Θεός σου, Θεός ζηλότυπος, τιμωρών τέκνα δια τας αμαρτίας των γονέων μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς, εις εκείνους οι οποίοι με μισούν.

      Μα φυσικα δεν τα εννοει απλα μιλαει σαν τον προεδρο του Εδεσσαικου ενα πραγμα..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Εγω τα εχω μπερδεμενα που σου ειπα οτι ειμαι Ελληνας και μου λες οτι ειμαι νεοπαγανιστης????????
      Στο ξαναλεω Ισραηλιτη ειμαι Ελληνας και στην Ελλαδα ειναι νομιμο οπου επιτρεπεται να μπαινουμε και να σχολιαζουμε ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ αν δεν σου αρεσει παρε την βιβλο σου και στο Αφγανισταν!!!
      Ευχομαι εκτος απο το μυαλο σου να μην σοδομισαν και το σωμα σου στο κατηχητικο γιατι δυστυχως πολλα βγαινουν στην φορα τις τελευταιες δεκαετιες

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ασχετο!Τι ειπε?οτι θα τον τελειοποιησω δεν τον ακυρωσε...
      Που ακριβως ειδες εσυ τις ανθρωποθυσιες??
      Που ακριβως ειδες εσυ να μαλακωνει η καρδια των ανθρωπων?
      Στις σταυροφοριες
      Στους χιλιαδες σφαγμενους Ελληνες και αυτοχθονες λαους στο ονομα του Τζεσουα?
      Στην καταστροφη τοσων πολιτιστικων μνημειων?
      Στον Βυζαντινο επεκτατισμο?
      Στην ιερα εξεταση?
      Στους αφορισμους?
      Στο μισος και στην αρνηση που εχετε σε καθε τι διαφορετικο σε καθε τι επιστημονικο?

      Ρε τρελε εγω διαστρεβλωνω τα νοηματα που ακομα να διαβασεις τι ηταν οι δαιμονες και λες παλι τα δικα σου!!!

      Εγωιστης και μιασανθρωπος ειναι αυτος που δεν παραδεχεται ποτε οτι εχει κανει λαθος
      και απο οτι βλεπω τοσα εγκληματα τοση κακια στο ονομα του Χριστιανισμου και εσυ νομιζεις οτι τα πιστευω σου ειναι ολοσωστα..εσυ ψαχτω γιατι με την σταση σου και τον ομοιων σου εχετε επιρεασει με μισος διχονοια και αμαθεια ολοκληρες γενιες!!!

      Διαγραφή
    6. χα χα ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ??ποιες σταυροφοριες ?ΤΙΣ σταυροφοριες τις κανανε ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ οι προγονοι ΤΩΝ ΟΥΣΤΑΣΙ ..δεν εχουν καμμια ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ οι αιρετικοι ..αυτοι ΡΙΞΑΝΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ 1204 και οχι οι ΤΟΥΡΚΟΙ.ΠΟΙΟΣ ητανε πισω απο τον ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ? ΠΟΙΟΣ εστειλε στον ΠΑΠΑ ΔΩΡΟ εναν κουβα με ματια και θηλες ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ??ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σφαγμενους??150-170 εκκατομμυρια ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ εχουμε 11 εκκατομμυρια ΕΛΛΗΝΕΣ μονο τους 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.τον αγιο ΣΙΞΤΟ ΤΟΝ ΨΗΣΑΝΕ ζωντανο,,την ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ 15 χρονων κοριτσακι την ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,,.ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ??ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ειχε 1000 χρονια πολιτισμο ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με 700 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ τα οποια τα διαλυσανε οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ λουθηρανοι,,παπικοι,,προτεσταντες,καλβινισται ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ..ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ η ιερα εξεταση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ .ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ??ΤΙ επιστημονικο τι θεωρια του ΔΑΡΒΙΝΟΥ??ΜΙΣΟΣ εχει η ταχαμ ΕΠΙΣΤΗΜΗ που δεν ξερει τι λεει..το ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΓΚ η θεωρια η το χολλυγουντ??μισος εχετε ΕΣΕΙΣ και ολο το συστημα σας ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ..ΤΟΥΣ 1500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥΣ μες το ορος ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ??γιατι..?οι καλυτεροι διαφημιστες ειστε ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ..ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ??ΑΥΤΟΙ που δωσαν εκκατομυρια ΛΙΡΕΣ ΝΑ κανουν διαφημηση κατα ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ??ΓΙΑΤΙ δεν ασχολειστε με τον μωαμεθανισμο? η με τον βουδα?

      Διαγραφή
  6. Είχαν ρωτήσει κάποτε τον Άγιο Παισιο από πού να ξεκινήσει να διαβάζει ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει για την ορθοδοξία. Ο Άγιος απάντησε: Από την Καινή διαθήκη!!! Πρώτα από κει για γίνει ξεμπαζωμα, και μετά την παλαιά διαθήκη, γιατί κινδυνεύει να γίνει άπιστος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και δεν τον ρωταγες τι νοημα εχει να αρχισουμε ενα βιβλιο απο το τελος??Ασε τον παισιο τι σου ειπε ο Τζεσουα τι ειπε..Παλαια Διαθηκη και ξερο ψωμι!!
      Ο Παισιος δεν ειναι που ελεγε οτι ο θεος σε οσους ειναι κοντα του τους δινει κανενα σκαμπιλι να εξωφλουν και σε οσους δινει παραπανω αποτεμιευουν?
      αυτος δεν ελεγε οτι ολοι οι αναπηροι αποταμιευουν και δεν πρεπει να γκρινιαζουν?
      Αν θυμαμε καλα αυτος δεν ελεγε οτι τα παιδια πιανονται με πορνικα παιχνιδια γιαυτο και τα βαπτιζουμε??

      Διαγραφή