Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ 70 Ή 100 ΔΟΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 75% Ή ΚΑΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!





Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα σήμερα, για το αν θα εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ από την "ευνοϊκή" ρύθμιση των 70 ή 100 δόσεων!

Και ασφαλώς πρόκειται για οικτρή παλινωδία της συγκυβέρνησης αλλά ίσως να είναι αυτός ο στόχος της, με 
οικτρές  παλινωδίες να αποπροσανατολίζει από την ουσιαστική θεώρηση των πραγμάτων. Βλέπετε, κοιτώντας το δάκτυλο ο ηλίθιος, δεν θα δει ποτέ που δείχνει το δάχτυλο...

Διότι το πρόβλημα των περισσοτέρων από εμάς, δεν είναι αν θα πληρώσουμε σε 70 ή 100 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Και δεν έχουμε λεφτά να τον πληρώσουμε γιατί έχει τσαλαπατήσει (όπως οι περισσότεροι νόμοι των δωσιλόγων) το σύνταγμα που ορίζει σαφώς ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα έσοδα του κράτους (φορολογούνται) ανάλογα με τις οικονομικές δυνάμεις τους!

Όταν λοιπόν ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος φτάνουν το 75% ή το 100% ή και το 150% των εισοδημάτων του φορολογούμενου, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι σε όσες δόσεις και να τον κόψεις, του χρόνου θα έχει να πληρώσει τα διπλά στις ίδιες δόσεις και τον επόμενο χρόνο τα τριπλά στις ίδιες δόσεις, μέχρι που θα του πάρουν το σπίτι...


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ" ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΛΑ, ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ!

Χαρακτηριστικό και αληθινό παράδειγμα: Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 11000 ευρώ, επειδή είχε την ατυχία να κληρονομήσει ένα ακριβό ακίνητο (το οποίο όπως όλοι ξέρουμε όσο κι αν θέλει δεν μπορεί να το πουλήσει) έχει να πληρώσει 8000 ευρώ ΕΝΦΙΑ και περί τις 3000 φόρο εισοδήματος δηλαδή το 100% του εισοδήματός του. Και αυτός θα ζήσει με τον αέρα (όσο είναι και αυτός αφορολόγητος!) ή δεν θα πληρώνει και οι δόσεις θα συσσωρεύονται, μέχρι να του πάρουν το ακριβό ακίνητο.


Επομένως όλα τα μέσα που αναπαράγουν το θέμα των δόσεων είναι ή αφελή, ή το κάνουν εσκεμμένα και εκ του πονηρού! 

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ πάνω σε υπερφορολογημένους πολίτες αποτελεί ένα εργαλείο, που είτε με 100 είτε με 1000 δόσεις, σκοπό έχει να μας πάρει τα σπίτια!


ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου