Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ: "Η ΔΙΨΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ" 

ΒΙΝΤΕΟ

Ο σπουδαίος Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε συνέντευξή του δήλωσε ότι "η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό ενδέχεται να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο" εξαιτίας των αμερικανικών χειρισμών και της απροκάλυπτης επίθεσης εναντίον της Ρωσίας.


Το απέδωσε στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ διευρύνει τα σύνορά του μέχρι τις παρυφές της Ρωσίας με μοναδικό σκοπό την ανάληψη του ελέγχου των παγκοσμίων ενεργειακών συστημάτων και όχι, όπως τονίζει, τη διατήρηση της διακυβερνητικής στρατιωτικής ισορροπίας, αλλά τον έλεγχο ολόκληρου του κόσμου.

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει και τις ευθύνες των Αμερικανών για την δημιουργία του ISIL.

«Το χειρότερο σενάριο θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος, ο οποίος θα ήταν τραγικός. Και τα δύο κράτη που θα τον πυροδοτήσουν θα εξαφανιστούν από τις συνέπειες. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Και έχει φτάσει στο σημείο να πραγματοποιηθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Και θα μπορούσε να συμβεί και πάλι, αλλά όχι εσκεμμένα, αλλά από τυχαίες αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα - οι οποίες έχουν σχεδόν συμβεί», δήλωσε ο Τσόμσκι στην εκπομπή Sophie&Co στο Russia Today και στην παρουσιάστρια, Σόφι Σεβαρντνάτζε, εγγονή του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε.

Όπως επισημαίνει, η προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας μέσω κυρώσεων ωθεί το Κρεμλίνο να ενισχύει τις σχέσεις του με την Κίνα και όπως προβλέπει ο Αμερικανός φιλόσοφος κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδυναμώσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στο μέλλον.

Όσο για την κρίση στη Μέση Ανατολή και την προέλαση των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία, ο Τσόμσκι επισήμανε πως για τη δημιουργία των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους ευθύνη φέρουν οι ΗΠΑ και οι πράξεις τους, κυρίως η εισβολή τους στο Ιράκ.

«Αυτό που συνέβη είναι ότι οι ΗΠΑ ουσιαστικά έπληξαν το Ιράκ με ένα είδος βαριοπούλας που οδήγησε στη δημιουργία μίας κυβερνητικής δομής με θρησκευτικό χαρακτήρα. Επομένως, προκλήθηκαν συγκρούσεις θρησκευτικού χαρακτήρα, που δεν είχαν σημειωθεί παλαιότερα.

Έκτοτε, αυτό διευρύνθηκε και τώρα διαλύει όλη την περιοχή», εξήγησε ο Τσόμσκι και επισήμανε πως για να επιλύσουν την κατάσταση οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δράσουν και πάλι αγνοώντας, όπως είπε τη διεθνή νομοθεσία και χτίζοντας ένα συνασπισμό κατά του ΙΚ, το οποίο «εκτός του ότι είναι παράνομος δεν έχει και κανένα νόημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου