Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΠΕΛΜΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ...

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ (ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!)

ΒΙΝΤΕΟH ρωσική αρκούδα "βρυχάται" και απαντάει στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ευρασίας, όπου έχει ξεκινήσει μετά την βίαιη ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Β.Γιανουκόβιτς και τα όσα ακολούθησαν η μεγαλύτερη αναμέτρηση της ισχύος της Ρωσίας και των συμμάχων της του CSTO από την μία πλευρά και των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.


Το ενημερωτικό δελτίο του ΝΑΤΟ το οποίο κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ, πραγματικά είναι εντυπωσιακό σε ότι αφορά την αεροπορική δραστηριότητα της ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο τριήμερο: Από από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ιβηρική χερσόνησο η ρωσική Αεροπορία προχωρούσε σε διεισδύσεις και εικονικές προσβολές στρατηγικών στόχων προετοιμαζόμενη για μίε πιθανή σύγκρουση η οποία ιστορικά ίσως δεν είναι καν δυνατόν να αποφευχθεί. 

Στις 29 Οκτωβρίου τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού πέταξαν στη Βόρειο θάλασσα και προσεγγίστηκαν από τέσσερα νορβηγικά F-16.

Η όλη κίνηση ήταν αντιπερισπασμός: Τα τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη στράφηκαν ανατολικά, αλλά άλλα δύο Tu-95Η εμφανίστηκαν και χρειάστηκε η απoγείωση απο βρετανικές βάσεις Eurofighter για να αναχαιτίσουν!

Όμως οι Ρώσοι σκόπευαν να δώσουν μια απάντηση στην εμπλοκή των Πορτογάλων με F-16 στην Βαλτική: Συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους μέχρι τις ακτές της Πορτογαλίας, όπου προσεγγίστηκαν από F-16 (φωτό), αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν εικονική άφεση βλημάτων cruise και να αποχωρήσουν!

Στέλνοντας καθαρό μήνυμα στην Λισσαβώνα ότι από την στιγμή που εμπλέκεται με αεροσκάφη της στην Βαλτική, δεν είναι απρόσβλητη από την ρωσική Αεροπορία παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από την γραμμή αντιπαράθεσης.


Η αρχή είχε γίνει στη Μαύρη Θάλασσα όταν τέσσερα τουρκικά F-16 προσπάθησαν να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95Η, τα οποία συνοδεύονταν από δύο μαχητικά Su-27SM. Τα μαχητικά είχαν σηκωθεί από την Κριμαία η ένωση της οποίας με την Ρωσική Ομοσπονδία έχει αλλάξει τις ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή.

Πλέον τα ρωσικά μαχητικά, αλλά και σκάφη επιφανείας σαρώνουν ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα, χωρίς κανένα περιορισμό ως προς την ακτίνα δράσης ή τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν.

Ειδικά σε ότι αφορά την αεροπορική παρουσία η ρωσική Αεροπορία κυριαρχεί πλέον στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς η Τουρκία έχει προσανατολίσει την Αεροπορία της στις βάσεις του Αιγαίου, ενώ οι όποιες μετασταθμεύσεις αφορούν τα αεροδρόμια κοντά στην Συρία και το Ιράκ.

Την ίδια ώρα, στον κόλπο της Φινλανδίας, επτά ρωσικά μαχητικά Su-27SM και ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης IL-20 σαρώσανε τον κόλπο και η γερμανική Αεροπορία έστειλε εσπευσμένα Eurofighter, τα οποία σε δύο περιπτώσεις ενεπλάκησαν με τα ρωσικά μαχητικά και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό για τα γερμανικά μαχητικά:Και στις δύο περιπτώσεις τα ρωσικά μαχητικά απέκτησαν πλεονέκτημα και πραγματοποίησαν εικονικές καταρρίψεις!.

Σε άλλη περίπτωση γερμανικά Eurofighter και δανικά F-16 στις 28 Οκτωβρίου και πορτογαλικά F-16 αντιπαρατέθηκαν με Su-27SM και MiG-29 της ρωσικής Αεροπορίας στην Βαλτική και τα αποτελέσματαήταν άκρως απογοητητευτικά για τα δανικά και τα πορτογαλικά πληρώματα που ελλιπώς εκπαιδευμένα ("γράφουν" περί τις 10 εκπαιδευτικές ώρες το μήνα έναντι 25 ωρών των Ρώσων χειριστών) "έφαγαν" πολύ "ξύλο" μέχρις σημείου που αποχώρησαν όταν τους τελείωσαν τα καύσιμα.

"Βλέπουμε συχνά ρωσικά αεροσκάφη στα όρια του εναέριου χώρου μας, αλλά αυτό που μας εξέπληξε ήταν ο μεγάλος αριθμός τους, αυτή τη φορά", δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής Αεροπορίας.

Γενικά η κινητικότητα στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις της Δύσης είναι έντονη, ενώ φημολογείται ότι μαχητικά Su-35S μεταφέρονται από τις ρωσικές βάσεις της Απω Ανατολής στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου