Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

AYTA MAΣ ΠΕΡIMENOYN ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΕ TOΥΣ YΠΗΡETΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 85ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, Ο ΚΑΤΑΡΡΕΩΝ ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΪ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΑΤΡΩΝΩΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...

Εικόνες από το αύριο στην Ελλάδα με τους τοκογλύφους δανειστές να μας παίρνουν τα σπίτια και τα χωράφια   εκτυλίσσονται καθημερινά στην Ισπανία. 
χαρακτηριστικό παράδειγμα  αναλγησίας είναι η έξωση που έκανε η  Ισπανική κυβέρνηση   σε μια 85χρονη, η οποία είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο του γιου της.

Η Κάρμεν Μαρτίνεθ ξέσπασε σε λυγμούς καθώς της έκαναν έξωση την από το διαμέρισμά όπου ζούσε για 50 χρόνια προκαλώντας συγκίνηση σε μια χώρα που έχει συγκλονιστεί, από την έναρξη της κρίσης το 2008, από το κύμα εξώσεων ιδιοκτητών που δε μπορούν πια να πληρώσουν τα χρέη τους. 

Στη Valleca, μια γειτονιά της Μαδρίτης όπου βρίσκεται το σπίτι, επικράτησε ένταση, καθώς ακτιβιστές είχαν πληροφορηθεί την έξωση και προσπάθησαν να διώξουν την Αστυνομία. Δεν τα κατάφεραν και η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

H ομάδα ποδοσφαίρου Ράγιο Βαγεκάνο, που έχει την έδρα της σε μία λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει μία 85χρονη στην οποία έκαναν έξωση από το διαμέρισμα που διέμενε, καθώς είχε μπει εγγυήτρια σε ένα δάνειο που έχει λάβει ο γιος της, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στην Ισπανία.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι» είπε συγκινημένη   η 85χρονη, που κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, στην ίδια συνοικία με την ομάδα, στην εφημερίδα Ελ Μούντο. 

«Όχι μόνο εγώ αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα: στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη» ανακοίνωσε   ο Πάκο Χέμεθ, προπονητής της ομάδας Ράγιο Βαγεκάνο, μίας ομάδας με έναν από τους μικρότερους προϋπολογισμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα. 


«Αυτή η περίπτωση ειδικά, γιατί είναι γυναίκα από τη συνοικία μας, μας αφορά ως ομάδα» συνέχισε ο ίδιος, ενώ η διοίκηση της ομάδας θα ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα τη συγκεκριμένη βοήθεια που θα προσφέρει στη γυναίκα. 

Μετά την ανακοίνωση της ομάδας, η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια και ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο επισήμαναν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση για την 85χρονη, που αυτή την στιγμή φιλοξενείται από τον εγγονό της. 

 Η ιστορία αυτή έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους πολίτες της χώρας όπου οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν προκαλέσει την οργή τα τελευταία χρόνια. 

Μόνο το 2013, οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από τους ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου