Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ


ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΛΥΓΕΡΟΥΣ, ΓΙΩΡΓΟΥΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΔΕΣ   ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ! Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ BEST SELLERS"





Γράφει η Φανούλα Αργυρού 


Από τη μια διοργανώνετε παρουσιάσεις για να προωθήσετε και να υποστηρίξετε την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με βιβλίο «αιρετικής λύσης» δύο κρατών που αναγνωρίζει τα τετελεσμένα μιας βάρβαρης τουρκικής συνεχιζόμενης κατοχής στη πατρίδα μου και η μόνη έννοια στην εφαρμογή της λύσης σας , όπως δηλώσατε στην παρουσίαση   «υπάρχουν τεχνικοί λόγοι και δεν την δέχεται η Τουρκία» ( τι κρίμα δηλαδή, βέβαια  ούτε λόγος για τους ... ιθαγενείς!) και από την άλλη, έρχεστε σήμερα αίφνης  και αφού προηγήθηκαν έντονα οι αντιδράσεις μας,  να μας πουλήσετε ψευτο-πατριωτισμούς και να μας ... υποδείξετε εκ καθέδρας των Αθηνών  ξανά, τι να κάνουμε;  

Η Κύπρος πρέπει να κάνει έτσι , η Κύπρος πρέπει αλλιώς, να αναγνωρίζει η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία και ένα κατεβατό από το ένα και το άλλο,  στο Άρθρο Γ. Καραμπελιά 10.11.2014  «Κύπρος: Nα μεταβάλουμε την τουρκική πρόκληση σε ευκαιρία»!!! Περιοδικό Άρδην - εφημερίδα Ρήξη ,Ινφογνώμων 

 Μα είστε σοβαροί ή έχετε χάσει καμιά βαλβίδα; Δεν είσαστε εσείς που με το βιβλίο πρώτοι εισηγείστε την  απο-αναγνώριση της  Κ.Δ, την διαλύετε και προτείνετε δύο κράτη εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και σήμερα έχετε το θράσος να μας υποδείξετε τι να κάνουμε;  Είστε οι τελευταίοι που δικαιούστε (αν δικαιούστε) να υποδείξετε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε αυτή είναι Χριστόφια είτε η σημερινή Αναστασιάδη τι να κάνει.

Σας το λέω κατάμουτρα και καταλάβετε το τόσο στην Αθήνα όσο και όσοι συμφωνούν μαζί σας στην Κύπρο:  Στη Κύπρο οφείλουμε, δεν οφείλει σε κανένα. Και όταν πιάνετε στο στόμα σας τη πατρίδα μου , να πλένετε πρώτα το στόμα σας με ροδόσταγμα (γκιούλ - τουρκιστί) όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα.

Διχοτομήστε λοιπόν κύριοι πρώτα τα σπίτια σας, και παύσατε αυτόκλητοι να μας προτάσσετε λύσεις διαλύσεως. Ξεκινήστε τις γαλαντομίες σας από τα δικά σας σπίτια και περιουσίες, και άστε ήσυχη τη Κύπρο μας και το λαό της. Χαρίστε 5-6 νησιά στην Τουρκία, δώστε τη Θράκη και γιατί όχι και τη Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα θα το ευχαριστηθεί έστω και για λίγο η συνέταιρη σας Τουρκία. Ακόμα καλύτερα όμως ξεκινήστε από τα σπίτια σας.  

Βάλτε μέσα λίγους κλέφτες, απατεώνες, βιαστές να ζουν μαζί σας, αναγνωρίστε τους ως ανεξάρτητους ελεύθερους νόμιμους και μόνιμους ιδιοκτήτες του μισού σας σπιτιού και πηγαίνετε στο κτηματολόγιο (α,  ξέχασα ακόμα δεν αξιωθήκατε να έχετε, ε, εστω και σε συμβολαιογράφο) και κοτσιανάστε τους το συνεταιρικό.  Τώρα πόσο θα αντέξουν να σας ανέχονται μέσα στα πόδια τους δεν θα αργίσετε να μάθετε!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη στο τάφο.

Γιατί,  το σημερινό άρθρο  Καραμπελιά είναι μια σκέτα ειρωνεία και βάναυσος εμπαιγμός  μετά τα όσα έγιναν και λέχθηκαν στη παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε μια αίθουσα με φόντο αφίσα « ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ»!!!  Από τον ίδιο κ. Γ. Καραμπελιά.

Πέραν λοιπόν από τις φωστηρολογίες και υπεροπτικές σας  υποδείξεις  από άμβωνος το  άρθρο Καραμπελιά κλείνει ουσιαστικά επανερχόμενο με «μανδύα» στην αιρετική  λύση, γιατί τι άλλο μπορεί να υπονοεί με τη «ντε γιούρε», το ύποπτο «τουλάχιστον» και τα «φοβικά σύνδρομα»!!!

«...Και στην ντε φάκτο (και εν μέρει ντε γιούρε) διχοτόμηση του νησιού και τη συνέχεια της παρουσίας της κατοχικής Τουρκίας σ’ όλο το νησί, ως «εγγυήτριας δύναμης». Η τουρκική πρόκληση μπορεί λοιπόν να αποτελέσει την ευκαιρία για μια νέα πορεία, η οποία θα διασφαλίσει τουλάχιστον την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και την παρουσία της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν Έλληνες στις ηγεσίες των δύο χωρών, και οι Έλληνες στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν έχουν αποχαυνωθεί εντελώς από τη μνημονομολογία και τα φοβικά σύνδρομα.»

Για να έχει νόημα το άρθρο Καραμπελιά θα πρέπει να αφαιρεθεί η τελευταία παράγραφος, να αποσυρθεί το βιβλίο Σταύρου Λυγερού και να επιστραφούν όλα τα λεφτά σε όλους όσους το αγόρασαν. Αλλιώς η ειρωνεία είναι διπλή και ο εμπαιγμός ελεεινότερος να γράφεται 48ωρα μόνο μετά την παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου στην Αθήνα, άρθρο με τέτοιο περιεχόμενο και να  συνεχίζεται απρόσκοπτη η θησαύριση εις βάρος της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ με BEST SELLER.  

Εξάλλου,  έχουμε την International Crisis Group που εισηγείται τη ίδια λύση,  ανέξοδα.


Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο
Πρόσφυγας από την κατεχόμενη Νεάπολη Λευκωσίας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου