Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΩΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

ΤΟ ZΩΓΡΑΦIKO ΕΡΓΟ ΤΟΥ MAKOTO AIDA "ΒLENDER" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ, ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ
"ΝΑΙ ΣΑΣ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒLENDER KAI ΣΑΣ KANOYME MΕIΓMA"!!!



Είναι απίστευτο πως δρουν, η νέα τάξη και τα όργανά της , μετατρέποντας την διαμαρτυρία ενός καλλιτέχνη, την κραυγή αγωνίας του και εν τέλει την καταγγελία του, σαν εργαλείο της φρικαλέας και κυνικής προπαγάνδας των πιο χυδαίων και απάνθρωπων επιδιώξεών τους.

Έτσι όπως δείξαμε χθες το ζωγραφικό έργο του Makoto Aida (φώτο) "Blender" ένα έργο καταγγελία της ομογενοποίησης που επιχειρεί η νέα τάξη πραγμάτων, επελέγη από τους νεοταξίτες του "Παιδαγωγικού" Ινστιτούτου για να διδάξει στα 10χρονα παιδιά τι είναι μείγμα 

Η Νέα τάξη λοιπόν δια του Αντιπαιδαγωγικού Ινστιτούτου διδάσκει στα μικρά παιδιά ότι μείγμα πρωτίστως είναι ο χυμός αλεσμένων ανθρώπων. Επομένως το μήνυμα πού μας στέλνουν, σε μικρούς και μεγάλους, είναι: " Να το έχετε υπ΄όψιν σας ότι θα καταλήξετε στο μπλέντερ και θα ομογενοποιηθείτε, είτε το θέλετε είτε όχι"! 




Ο Makoto Aida είναι όπως δηλώνει ο ίδιος ένας επαναστάτης καλλιτέχνης του οποίου πατέρας  ήταν καθηγητής κοινωνιολογίας και αυτό μεν τον επηρέασε θετικά, αλλά το γεγονός ότι εκείνος ήταν συντηρητικός, τον διαφοροποίησε πολύ από το πατρικό πρότυπο. 

Λέει ο ίδιος:"Έχω καταλήξει ότι αυτό που κάνω είναι λίγο-πολύ το ίδιο με αυτό που κάνει επαγγελματικά ο πατέρας μου (τον οποίο αντιλαμβάνομαι πάντα ως κάποιον διαφορετικό από εμένα και προς τον οποίο ήμουν πάντα επαναστατικά ενάντιος). 

Και εκείνος αναλύει την κοινωνία και την σχολιάζει.  Ίσως να φαίνεται ότι ασχολούμαστε με τα πράγματα ακολουθώντας εντελώς αντίθετο τρόπο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνω το ίδιο με τον πατέρα μου, σχολιάζω την κοινωνία, αλλά το κάνω με διαφορετικά μέσα (τα έργα μου) και φυσικά με διαφορετική οπτική γωνία από εκείνον".




Ο Makoto Aida έχει κάνει και ένα αντιπολεμικό έργο, έναν πίνακα που τιτλοφορείται "Βουνά" και αποτελείται από πτώματα σκοτωμένων στους πολέμους. Είναι κι αυτός, μια κραυγή διαμαρτυρίας για τα βουνά που σχηματίζουν τα θύματα των πολέμων, που η νέα τάξη εξαπλώνει σ΄ολόκληρο τον πλανήτη. 




Αυτό που απομένει στο Αντιπαιδαγωγικό Ινστιτούτο είναι στην Γεωγραφία, στο κεφάλαιο που περιγράφει τα βουνά, να βάλει τον πίνακα του Makoto Aida, περιγράφοντας την ακόρεστη επιθυμία της νέας τάξης πραγμάτων να εξοντώσει τους λαούς.

Πέρα όμως από κάθε άλλη παρατήρηση, είναι ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο το γεγονός της αντιστροφής από την νέα τάξη του ρόλου, που φιλοδοξεί να διαδραματίσει το έργο του 
 Makoto Aida.
Από μια κραυγή διαμαρτυρίας και από μια καταγγελία της νέας τάξης, αντιστρέφεται σε εργαλείο προπαγάνδας των χυδαίων και απάνθρωπων σχεδίων της!

Δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα! Μας δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της παγκόσμιας δικτατορίας τους ή μάλλον του παγκόσμιου στρατοπέδου συγκεντρώσεως, με τους φούρνους, τους θαλάμους αερίων, τα ηλεκτροφόρα σύρματα και όλα τα συμπράγκαλα της απάνθρωπης και θηριώδους μανίας τους
να εφαρμόσουν την "ευγονική" γενοκτονία της ανθρωπότητας .

Μόνον οι λαοί, ενωμένοι σε οικουμενικό ξεσηκωμό μπορούν να τους συντρίψουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου