Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ISIS


ΤΡΕΙΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ISIS ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ YPG

ΒΙΝΤΕΟ




Το γραφείο Τύπου του YPG εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου για τις μάχες που μαίνονται στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Κομπάνι, στο δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα).

Οι συμμορίτες τζιχαντιστές, σύμφωνα με το πολεμικό ανακοινωθέν, δέχθηκαν βαριά χτυπήματα σε αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον τους οι δυνάμεις του YPG/YPJ, και οι Πεσμεργκά

Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη συνοικία Κανία Κούρντα και στους δρόμους γύρω από την Οδό Δημαρχείου από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τα μεσάνυχτα και οι συμμορίες απωθήθηκαν από την περιοχή σε συμπλοκές σώμα με σώμα. Σκοτώθηκαν 15 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και τρεις Εμίρηδες του Ισλαμικού Κράτους (οπλαρχηγοί).

Στο νότιο μέτωπο της πολιορκημένης από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι, οι άγριες μάχες κράτησαν από το βράδυ μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Το Ισλαμικό Κράτος έχασε πέντε συμμορίτες του στις οδομαχίες και άλλοι 5 τζιχαντιστές ανατινάχτηκαν στο όχημα που επέβαιναν.

Ακόμα 3 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν όταν καταστράφηκε το όχημά τους στην οδό για το Αλέππο.

Αντάρτες του YPG σε κοινή επιχείρηση με Πεσμεργκά επιτέθηκαν στο δυτικό μέτωπο, σε μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά των πολιορκημένων σκοτώθηκαν 4 αντάρτες του YPG

Η Κομπάνι πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τις 15 Σεπτεμβρίου. Ένα μέρος της πόλης, το ανατολικό, έχει περάσει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε αναρτήθηκε στο YouTube στις 31 Οκτωβρίου και μας δείχνει μια γρήγορη αλλά ξεκάθαρη ματιά στο εσωτερικό της πόλης μετά από τόσες ημέρες μαχών και αντίστασης.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέσα από τις συνοικίες που ελέγχουν οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου