Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 666

ΒΙΝΤΕΟΟ Άγιος Πορφύριος με τον Άγιο Παΐσιο είχαν μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλο. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ο π.Ακάκιος διηγείται μια φαινομενική διαφωνία των δύο Αγίων σχετικά με την επιστολή του Αγ. Παϊσίου για το χάραγμα του αντιχρίστου.


Από την διήγηση όμως προκύπτει ότι και οι δύο Άγιοι ήταν πολύ ταπεινοί και πολύ χαρισματικοί. Διότι ο μεν Άγιος Παΐσιος προεγνώρισε την στάση του (λαϊκού τότε) π. Ακακίου και τον ευχαρίστησε ταπεινά τρις (μία γιατί επέστρεψε να πάρει το φυλλάδιο, μία γιατί δάνεισε την φωνή του στον Άγιο για να ακουστούν τα επιχειρήματά του και μία για την παρέμβασή του στον Άγιο Πορφύριο που προκάλεσε και την τελική ρήση του Αγίου Πορφυρίου) 

Ο Άγιος Πορφύριος πάλι προεγνώριζε την επιστολή του Αγίου Παϊσίου, αλλά εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για να γίνουν γνωστά τα επιχειρήματά του αλλά και για να καταλήξει με ταπείνωση να πει ουσιαστικά ότι  «μην μας θεωρείτε αυθεντίες ούτε εμένα ούτε τον γέροντα Παΐσιο, διότι όλοι πρέπει να υπακούουμε στην Εκκλησία του Χριστού»!

 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου