Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ  ΠONΑΝΕ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η  ΕΛΛΑΔΑ




Γράφει ο Μίκης Ζέζας

Είμαστε οι Έλληνες του «μηδέν άγαν». Είμαστε οι νοικοκυραίοι που ιδρώνουμε καθημερινά για να τα φέρουμε βόλτα. Είμαστε οι φοιτητές που προσπαθούμε να πάρουμε το πτυχίο στην ώρα μας. 

Είμαστε οι άνεργοι που δεν τα παρατάμε και παλεύουμε για την επιβίωση. Είμαστε τα λαμπρά μυαλά που κυνηγήσαμε την τύχη μας στο εξωτερικό.


 Είμαστε οι συνταξιούχοι που στηρίζουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Είμαστε οι μαθητές που διαβάζουμε για να γράψουμε καλά στις πανελλήνιες.

Δεν σπάμε τη δημόσια περιουσία. Δεν πετάμε μολότοφ. Δεν ζούμε σε βάρος των άλλων. Δεν μας εκφράζουν οι ακραίες ιδεολογίες. 

Δεν μισούμε τους συνανθρώπους μας. Δεν αναπολούμε τον εμφύλιο. Δεν μας αρέσει ο διχασμός. Δεν είμαστε δολοφόνοι. Δεν υποστηρίζουμε δολοφόνους. Δεν θέλουμε τα τανκς στους δρόμους. Δεν βεβηλώνουμε μνημεία.

Αν προσβάλεις τις αξίες μας θα μας βρεις απέναντί σου. Μαζευόμαστε εκατομμύρια και διαδηλώνουμε ειρηνικά για τη Μακεδονία. Διώχνουμε από ανάμεσά μας τους μπάχαλους και τους κουκουλοφόρους. 

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συμπεριφορές τους. Δεν καίμε καταλήψεις αντιεξουσιαστών. Στέλνουμε τα μηνύματά μας προς το πολιτικό προσωπικό μέσω των συνταγματικών διαδικασιών.

Είμαστε κατά των διακρίσεων. Συμπονούμε τους πρόσφυγες γιατί ξέρουμε από προσφυγιά. Δεν τους εκμεταλλευόμαστε. Δεν στήνουμε ΜΚΟ. Αγαπάμε την πατρίδα μας και αντιδρούμε σε σχέδια αλλοίωσης του εθνικού στοιχείου. 

Δεν έχουμε κάτι με τους ομοφυλόφιλους. Μας ενοχλούν οι ακρότητες σε παρελάσεις περηφάνιας. Μας προβληματίζει η τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Μπορεί να μην πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά δεν μας αρέσει να προσβάλεις την πίστη μας. 

Είμαστε δημοκράτες. Δεν είμαστε κομματόσκυλα. Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν. Μας ενοχλούν οι πολιτικοί που υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Μας ενοχλούν οι πολιτικοί που προσβάλουν τα ιδανικά μας. Δεν τους δέρνουμε αλλά τους «μαυρίζουμε» στις εκλογές.

Μας αρέσει το φως. Είμαστε υπηρέτες του καλού. Έχουμε τη συνείδησή μας πεντακάθαρη. Αγαπάμε την Ελλάδα. Σεβόμαστε όλες τις χώρες και τις ιστορίες τους. Είμαστε περήφανοι για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Τιμούμε τη σημαία μας και δεν την καίμε.

Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Εμείς είμαστε η Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου