Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

 ΤΟ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΣΩΣΗ» ΤΟΥ    ΣΥΡΙΖΑ...




Αν και τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα είναι απελπιστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των υπογείων του Μαξίμου  απεργάζονται λόγω πενίας (ψήφων) τέχνας και επεξεργάζονται όλους τους δυνατούς συνδυασμούς ώστε να βρουν τρόπους να παραμείνουν εντός της πολιτικής σκακιέρας.


Η επιτελική ομάδα του Μαξίμου θεωρεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος το φθινόπωρο ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τον τρόπο αυτό νομίζει ότι θα αιφνιδιάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι θα προκαλέσει νέες αναταράξεις τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο Κίνημα Αλλαγή. 

Από μια τέτοια διαδικασία εκτιμά  ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα μπορούσε να αποκομίσει σημαντικά πολιτικά οφέλη. Το κυβερνητικό στρατόπεδο ξέρει ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό που προσπαθεί είναι η ήττα να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για να διασωθεί το πολιτικό κεφάλι του Αλέξη Τσίπρα για να πλασαριστεί ως η βασική πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το επιτελείο του Μαξίμου και ο ίδιος ο Τσίπρας μελετούν πλέον σοβαρά το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού ακόμη και πριν το τέλος του 2018, με πιθανότερες ημερομηνίες τις δύο τελευταίες Κυριακές του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου.

Το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να εξαντλήσει την τετραετία και να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019 θεωρείται πλέον απίθανο, και ο μόνος που το υποστηρίζει θερμά είναι ο Τσακαλώτος, συνεπικουρούμενος και από άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

 Το αίολο επιχείρημα του Τσακαλώτου είναι ότι τάχα μέχρι το φθινόπωρο του 2019, θα υπάρχει σχετική βελτίωση των οικονομικών δεικτών, ενώ θα διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της εξόδου από τα Μνημόνια...
(Αυτά με τον Τοτό είναι καλύτερα ανέκδοτα...)


Βέβαια η ψευτοαριστερή κυβέρνηση, το αριστεροδέξιο κόμμα   αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, όλο και λιγότερο ακούνε τον διεστραμμένο μνημονιομανή Τσακαλώτο.

Είναι δήμιοι του Ελληνικού λαού, αλλά δεν είναι στον κόσμο τους όπως ο Τσακαλώτος. Αυτό που του λένε είναι ότι οι οικονομικοί δείκτες μπορεί να έχουν κάποιες βελτιώσεις, αλλά  οι πολίτες δεν πρόκειται να δουν, χειροπιαστά και ορατά αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους, ούτε μέχρι το φθινόπωρο του 2019.
(Μήν σας πούμε  το φθινόπωρο του 2059) 

Η φθορά και τη γκρίνια είναι βέβαια για την κυβέρνηση, λόγω των υποχρεωτικών απάνθρωπον  μέτρων που δέχτηκε να λάβει για να υλοποιηθούν τα Μνημόνια, να κλείσουν οι αξιολογήσεις και να βγει η Ελλάδα στις "αγορές".

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, πλέον στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί πως η φθορά που υπέστησαν αλλά και οι αντιδράσεις είναι κατά πολύ πιο μεγάλες και πιο ανεξέλεγκτες από ότι αρχικά υπολόγιζαν. 

Η στάση των ΑΝΕΛ, χειροτερεύει μέχρι αποστασίας αν και όποτε έλθει για κύρωση η συμφωνία, αλλά και το ΠΟΤΑΜΙ έγινε μεγάλος πονοκέφαλος για τον Τσίπρα και το επιτελείο του, αφού ο Σταύρος δήλωσε ότι «πιο πιθανό είναι να στηρίξει η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ παρά εμείς»!!!. 

 Ακόμα και για να φτάσει την απλή πλειοψηφία των 151 ο Τσίπρας χρειάζεται και άλλους βουλευτές πλην αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα αδύνατο υπό αυτές τις συνθήκες.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη αποφασίσει πως στην παρούσα Βουλή δεν πάει προς κύρωση η συμφωνία για το Σκοπιανό. Όπως λένε οι πληροφορίες, κρίσιμος μήνας για το κλείδωμα των εξελίξεων είναι ο Σεπτέμβριος.

 Και αυτό γιατί εάν τελικά ο Ζάεφ κερδίσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, εγκριθεί δηλαδή από το λαό η συμφωνία και οι αλλαγές στο Σύνταγμα και τρέξει η συνταγματική αναθεώρηση, τότε θα πρέπει αμέσως η Ελλάδα να κυρώσει τη συμφωνία. 

Όλα τα παραπάνω συναινούν στο ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στηθούν πρόωρες κάλπες πριν το τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει να βγάλει εκλογές το 2019, πιστεύει δε ότι οριακά αντέχει το 2018. (Πανωλεθρία θα υποστεί όποτε και να τις κάνει)

Λόγω των κομματικών και εσωκομματικών προβλημάτων και κυρίως λόγω του ισχνού κομματικού μηχανισμού και των κλιμακούμενων αντιδράσεων από την κοινωνία – για οικονομικά, φορολογικά, κοινωνικά θέματα κ.α.- το μήνυμα που έχει σταλεί είναι σαφές: 

«Το κόμμα δεν αντέχει, κλάταρε, αν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα, κάντε τες τώρα, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 2019, δεν υπάρχουν δυνάμεις και αντοχές για να στηριχθεί μια εκλογική αναμέτρηση αργότερα».

Το δικό μας συμπέρασμα και πρόβλεψη είναι ότι ο Τσίπρας θα συντριβεί αλλά και ο Μητσοτάκης δωσίλογος των γερμανών είναι, και αν δεν απαλλαγούμε από όλο το πολιτικό σκηνικό κανείς από αυτούς δεν θα εργαστεί για την ανακούφιση της Ελληνικής κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου