Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΗΡΕΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ!

ΕΝΦΙΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΟΛΠΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.



Με ένα τρικ... που έχει άρωμα εκλογών, η κυβέρνηση θα
καθυστερήσει όσο μπορεί την αποστολή της λυπητερής για
τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να πάει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
απαλλαγμένος από αυτό το βάρος. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα» τα αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ για από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, ένας φόρος που φέτος θα είναι αυξημένος για σχεδόν 1 εκατ. φορολογουμένους θα γίνει λίγο αργότερα για προεκλογικούς σκοπούς. 

Πριν προλάβουν οι φορολογούμενοι να συνέλθουν από το φοροσόκ, θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν και την πρώτη δόση του φόρου. 

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να στείλει τον νέο λογαριασμό του φόρου ακινήτων όχι στο τέλος Αυγούστου, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά μετά τη ΔΕΘ, περίπου στα μέσα
Σεπτεμβρίου, για να μη χαλάσει τη φιέστα της «καθαρής εξόδου» και ακυρώσει τις πρωθυπουργικές προεκλογικές εξαγγελίες από τη Θεσσαλονίκη. 

Όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δουν το εκκαθαριστικό του φόρου, θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. 

Εκατομμύρια νοικοκυριά θα ζοριστούν, καθώς μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι υποχρεωμένα να εξοφλήσουν και τη δεύτερη δόση τουφόρου εισοδήματος.

Ακριβότερος φέτος

Στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι ο λογαριασμός του φετινού φόρου ακινήτων θα τσουρουφλίσει
1 εκατ. φορολογουμένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν
περισσότερο από πέρυσι.

Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το ραβασάκι θα είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού θα περιλαμβάνει έξτρα φόρο που θα υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ. 

Ποσό καθόλου αμελητέο για τα νοικοκυριά που κάθε μήνα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να είναι συνεπή
στις υποχρεώσεις τους.

 Φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους μόνο ένα διαμέρισμα σε περιοχές όπως ο Αγιος Δημήτριος, τα Βριλήσσια, το Μαρούσι, η Καλλιθέα, η Γλυφάδα, η Νέα Ερυθραία, το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό ή ακόμη και το Περιστέρι ή η Κερατέα θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες. 

Υπολογίζοντας τον φόρο ανά τετραγωνικό μέτρο με βάση τις νέες αξίες προκύπτουν αυξήσεις που φθάνουν στα 1,9, ακόμη και στα
3,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο διαμερίσματος. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόνο για ένα διαμέρισμα επιφάνειας 100 τ.μ.θα προκύψει έξτρα φόρος 190 ή 320 ευρώ. Και βέβαια αυτή η επιβάρυνση αφορά ένα μόνο ακίνητο.

ΠΗΓΗ (ΣΕΛΙΔΑ 4)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου