Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΥΠΕΞ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΒRΕΧΙΤ  ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ!


ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, υπέβαλλε χθες και επίσημα τη παραίτησή του από την βρετανική κυβέρνηση.

Η παραίτηση του ηγέτη της σκληρής εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. έρχεται ως αποτέλεσμα της έντονης κρίσης που διέρχεται η κυβέρνηση και του ρήγματος που έχει προκύψει μεταξύ της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που θέλει ένα ήπιο BREXIT και των οπαδών ενός σκληρού BREXIT...

«Η Τερέζα Μέι έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. Η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί σύντομα. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τα όσα έκανε», ανέφερε ψυχρά και τυπικά ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το πρόβλημα για την Τ. Μέι είναι ότι ο Τζόνσον είναι ο τρίτος υπουργός κατά σειρά μέσα σε 24 ώρες, που προτιμά να φύγει από τη βρετανική κυβέρνηση παρά να στηρίξει τα πλάνα της Τερέζα Μέι για «ήπιο» Brexit. 

Έχουν προηγηθεί οι παραιτήσεις των υπευθύνων για το Brexit υπουργών, Ντέβιντ Ντέιβις και Στιβ Μπέικερ.

Η αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών θα φέρει μοιραία τη Μέι  αντιμέτωπη  με πρόταση μομφής, ενώ η πλειοψηφία της στο Βρετανικό κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα ισχνή και στηρίζεται στους βουλευτές του ιρλανδικού κόμματος που είναι όμως υπέρ της πλήρους εξόδου, χωρίς κανένα συμβιβασμό. . 

Οι υποστηρικτές της πρωθυπουργού  εκτιμούν ότι θα βγει κερδισμένη από μια τέτοια διαδικασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία και τότε κινδυνεύει να χάσει και την ηγεσία του κόμματος από τον Μπόρις Τζόνσον που είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους, αν όχι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή της. 

Να σημειωθεί ακόμη ότι οι σχέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (τον οποίο η νέα τάξη χλευάζει  και μάχεται) και της Τερέζα Μέι δεν είναι καλές. 

Είναι πολύ πιθανό η στήριξη που παρέχει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μπόρις Τζόνσον να έχει να κάνει με την σκληρή στάση των οπαδών του ολοκληρωτικού Brexit απέναντι στην Τ. Μέι και με τις διαδοχικές  παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης.

Τελικά οι Άγγλοι δεν συγχωρούν την νέα τάξη και δεν «χωνεύουν» τον γαλλικό οίκο των Rothschilds με τον «μικρό» Μακρόν που θέλει να τους κάνει και τον δάσκαλο...

Θα βγουν λοιπόν από την Ευρωπαϊκή  Ένωση έστω και... σπάζοντας την πόρτα!
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου