Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΡΑΪΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΑΣΚΑ: ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ»!ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
 Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Με την μετονομασία των μνημονίων σε «ενισχυμένη επιτήρηση», η Ελλάδα θα ισοπεδωθεί ευρισκόμενη διαρκώς σε μία κατάσταση, όπου θα πρέπει να διασώζεται σε μόνιμη βάση – ενώ αυτές οι «διασώσεις» θα δρομολογούνται με τους παλιούς γνωστούς όρους και συνθήκες, παρά το ότι τα αποτελέσματα τους ήταν ανέκαθεν εγκληματικά για τους Έλληνες.


Υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται ότι, η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, με χρέος στο 127% του ΑΕΠ της (όσο η Πορτογαλία σήμερα και λιγότερο από την Ιταλία, η οποία έχει επί πλέον μεγάλο πρόβλημα τραπεζών, κόκκινα δάνεια συν αρκετά άλλα). 

Η δική μας άποψη είναι πως η Ελλάδα, έχοντας ένα συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, μεγάλη δημόσια περιουσία (περί τα 300 δις € κατά το ΔΝΤ τότε), καθώς επίσης ιδιωτική, οπότε μία θετική καθαρή θέση, βίωνε μία κρίση ρευστότητας – την οποία θα μπορούσε να ελέγξει εάν στηριζόταν από την ΕΚΤ, για να δανειστεί από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια, όπως συνέβη με όλες τις άλλες χώρες μετά το 2012.

Το βασικό της πρόβλημα ήταν άλλωστε το ότι, δεν είχε φροντίσει έγκαιρα να ανανεώσει τα ομόλογα που έληγαν το 2010, όπως αλλάζει κανείς μία μεταχρονολογημένη επιταγή που δεν προγραμμάτισε σωστά τη λήξη της – ενώ φυσικά η ίδια προκάλεσε την άρνηση των αγορών να τη δανείσουν, με τις δημόσιες δηλώσεις του 2009 και με τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων.

Όσον αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, διογκώθηκε τεχνητά, αν και εκείνη την εποχή σε πολλές χώρες είχε υπερβεί το 10% χωρίς να χρεοκοπήσουν – ενώ το βασικό της μειονέκτημα ήταν το ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που όμως ήταν σε θέση να διορθώσει, χωρίς να υποστεί το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων.

Εάν αποδεχθούμε τώρα πως η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει, αποτελώντας την πρώτη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που θα πτώχευε έχοντας το δικό της νόμισμα, τότε δημιουργείται η απορία γιατί δεν το έκανε επίσημα – αφού είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για ένα κράτος που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του και δεν θέλει να οδηγηθεί σε μία κυλιόμενη χρεοκοπία, όπου δεν πτωχεύει πλέον μόνο το κράτος, αλλά και οι Πολίτες του (όπως συμβαίνει έκτοτε).

Η αιτιολογία δε, σύμφωνα με την οποία δεν το έπραξε για να μην εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, είναι κάτι παραπάνω από έωλη – αφού η συμμετοχή στη νομισματική ένωση είναι αμετάκλητη, με την έννοια πως κανένα μέλος δεν μπορεί να εξέλθει ούτε ακούσια, ούτε εκούσια. 

Εκτός αυτού η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα, οπότε δεν μπορεί να απαγορευθεί από κανέναν – ούτε φυσικά από την Ευρωζώνη σε ένα μέλος της.

Στα πλαίσια αυτά, επειδή η Ελλάδα έκανε δεκάδες λάθη στη διαχείριση του προβλήματος της, με μεγαλύτερο το PSI, ενώ αποτέλεσε το πειραματόζωο της πρωσικής κυβέρνησης με στόχο την οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης και τη λεηλασία των αδύναμων χωρών της περιφέρειας, ήταν φυσικό να βιώσει μία τόσο άγρια κρίση – όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη μέχρι σήμερα εν καιρώ ειρήνης.

Μετά από οκτώ χρόνια τώρα, τρία θηριώδη μνημόνια με αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις, πολλά προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων και αμέτρητες κοινωνικές-εργατικές μεταρρυθμίσεις, στις 20 Αυγούστου τελειώνει μία εποχή – επίσημα βέβαια, αφού πρακτικά δεν θα αλλάξει τίποτα για τους Έλληνες, όπως έχουν ήδη σχεδιάσει το Euro Group και η Κομισιόν, με την επιβολή ενός τεσσαρακονταετούς μνημονίου που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Στο τέλος αυτής της εποχής το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στα 360 δις € από τα 343,7 δις € στα τέλη Μαρτίου, με τα 15 δις € της τελευταίας δόσης ή πάνω από το 200% του ΑΕΠ της, ενώ η λέξη κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας που θα αντικαταστήσει τα μνημόνια είναι η «ενισχυμένη επιτήρηση» – η οποία βασίζεται στη συμφωνία «δύο πακέτων» (Two-Pack,) του 2013, όταν ένα κράτος ολοκληρώνει τα προγράμματα στήριξης του.

Με βάση τα τότε υπογραφέντα, έως ότου μία χώρα αποπληρώσει το 75% των οφειλών της στο EFSF, στο ESM και στο ΔΝΤ, η Τρόικα παραμένει στο εσωτερικό της και ελέγχει τη μακροπρόθεσμη, αυστηρή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων – καθώς επίσης την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων του προϋπολογισμού (συν τις ιδιωτικοποιήσεις προφανώς).

Στην περίπτωση της Ελλάδας τώρα, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που έχουν στηριχθεί από την Τρόικα που έχει βαπτισθεί σε «Θεσμούς», η «ενισχυμένη επιτήρηση» θα παγιωθεί για πολλές δεκαετίες – αφού η πλήρης εξόφληση των οφειλών της είχε προγραμματισθεί για το 2059, ενώ με την πρόσφατη επιμήκυνση των 96 δις € του EFSF το 75% πήγε πιο πίσω, οπότε θα διαρκέσει αρκετά χρόνια η «απελευθέρωση» της. 

Με δεδομένες δε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες θα τηρήσει επακριβώς τα συμφωνηθέντα ακόμη και όταν είναι αντίθετος, όπως στο θέμα της Μακεδονίας, είναι φανερό πως οποιοδήποτε κόμμα και αν ψηφίσουν στο μέλλον οι Έλληνες, δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα – αφού η χώρα έχει δεθεί χειροπόδαρα.

Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως όταν λέμε ότι, η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρέη της προς τους δανειστές το 2059, δεν εννοούμε πως θα τα πληρώσει γενικότερα – αλλά ότι θα δανείζεται από τις αγορές για να εξοφλεί την Τρόικα, ανακυκλώνοντας τα ουσιαστικά. 

Με δεδομένη δε την κατάσταση της, οι αγορές θα την κρίνουν πολύ πιο αυστηρά – ενώ ο μοναδικός τρόπος να μειωθούν τα επιτόκια της είναι η στήριξη της από την ΕΚΤ (κάτι που θεωρούν πιθανόν οι αγορές σήμερα και αυτός είναι ο λόγος της μείωσης τους στο 3,83% τώρα που όμως συνεχίζει να αυξάνει το χρέος και άρα δεν είναι βιώσιμο, αφού είναι υψηλότερο από το ρυθμό ανάπτυξης –).

Το τέταρτο μνημόνιο

Συνεχίζοντας, ειδικά για την Ελλάδα οι έλεγχοι εκ μέρους της Τρόικας θα είναι αυστηροί και τριμηνιαίοι – με πρώτη της φροντίδα να εφαρμοσθούν οι ήδη συμφωνημένες «μεταρρυθμίσεις», καθώς επίσης να μην καταργηθούν οι προηγούμενες, όπως συνέβη στην Πορτογαλία όταν η κυβέρνηση αναλήφθηκε από ένα έντιμο κόμμα. 

Ο οικονομικός επίτροπος της Ευρώπης κ. Moscovici τόνισε βέβαια πως η ενισχυμένη επιτήρηση δεν θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο – επειδή δεν θα συνοδεύεται από νέες υποχρεώσεις ή μέτρα. Εν τούτοις επρόκειτο για ένα διπλό, ασυγχώρητα μεγάλο ψέμα, για τους εξής δύο λόγους:

(α) Στα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο αυτά που είναι αποφασισμένα και έχουν εφαρμοσθεί κατά ένα μεγάλο μέρος τους – επειδή η Ελλάδα το 2016, ως προϋπόθεση για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του τρίτου μνημονίου, αποδέχθηκε τον αυτόματο μηχανισμό μείωσης δαπανών (κόφτης) που νομοθετήθηκε ήδη προληπτικά.

 Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μηχανισμό, όταν δεν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος, τότε θα είναι υποχρεωμένη να μειώνει αμέσως τις δαπάνες λαμβάνοντας νέα μέτρα – έως το 2% του ΑΕΠ της.

Άρα της τάξης των 3,5 δις € ετησίως, τα οποία αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσόν – ενώ, με δεδομένο το θηριώδες ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, τα οποία δεν προέρχονται και δεν θα προέρχονται από την ανάπτυξη αλλά από τη φορολογική ληστεία των Ελλήνων, (επιχειρήσεων, εργαζομένων και συνταξιούχων), οπότε πολύ δύσκολα θα επιτυγχάνονται τα επόμενα χρόνια, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ενεργοποίηση του μηχανισμού. 

Το θηριώδες ψέμα του επιτρόπου εν προκειμένω είναι έμμεσο – με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνονται μεν νέα μέτρα, αφού ο μηχανισμός έχει ήδη αποφασιστεί το 2016, αλλά οι νέες επιβαρύνσεις είναι αναπόφευκτες!

(β) Ο επίτροπος παρέλειψε σκόπιμα να αναφέρει ότι, ο ενισχυμένος έλεγχος θα μπορεί να οδηγήσει και σε νέα μέτρα – κάτι που αναφέρεται καθαρά στη συμφωνία «Two Pack» του 2013. Αναλυτικότερα, κατά τη συμφωνία η Κομισιόν μπορεί να προτείνει στο Συμβούλιο διορθωτικά μέτρα για ένα κράτος – τα οποία ισχύουν αυτόματα, εάν εντός δέκα ημερών δεν απορριφθούν από μία ειδική πλειοψηφία των κρατών-μελών. 

Πρόκειται προφανώς για κάτι που δύσκολα θα μπορεί να συμβεί (=απόρριψη από τα άλλα κράτη-μέλη), οπότε στην ουσία η Κομισιόν είναι σε θέση να αποφασίζει μόνη της – με αποτέλεσμα να αποτελούν τότε τα μέτρα που θα αποφασίζει (κατ’ ευφημισμό «προτείνει»)επίσημη απαίτηση απέναντι στην Ελλάδα, οπότε μνημόνια.

Το όπλο της ΕΚΤ

Περαιτέρω, η απορία που δημιουργείται αυτόματα σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι το πώς θα επιβάλλει η Τρόικα αυτά που έχουν αποφασιστεί στην Ελλάδα – αφού δεν θα μπορεί πλέον να την εκβιάζει με τις δόσεις των δανείων που δεν θα υπάρχουν, οπότε δεν θα έχει κάποιο μοχλό πίεσης στην εποχή των μνημονίων χωρίς χρήματα. Εν προκειμένω, το όπλο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι προφανώς η ΕΚΤ – η οποία θα έχει σημαντικό ρόλο στην αυστηρή εποπτεία της Ελλάδας.

Επειδή τώρα πρόκειται για έναν συμμετέχοντα που δεν δεσμεύεται από δημοκρατικές διαδικασίες, είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να πιέσει αφόρητα οποιοδήποτε μέλος της Ευρωζώνης (όπως πρόσφατα την Ιταλία που μείωσε τις αγορές ομολόγων της, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού της), γονατίζοντας το κυριολεκτικά εάν το θελήσει – ενώ δεν επιτρέπει την έξοδο καμίας χώρας από το ευρώ.

 Κατανοούμε δε πως εάν αναληφθεί η ηγεσία της ΕΚΤ από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, η Ευρώπη θα γίνει 100% γερμανική – κάτι που ευτυχώς γνωρίζει η Ιταλία, η οποία τοποθετήθηκε ήδη εναντίον.

Είναι άλλωστε γνωστοί οι εκβιασμοί της στην Ιρλανδία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα στο παρελθόν – όπου δεν επέτρεψε στη χώρα μας τη συμμετοχή της στο QE, σταμάτησε τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με τον ELA και τις έκλεισε τελικά, αδιαφορώντας για την κατάφωρη παρανομία της που οδήγησε αργότερα στην επιβάρυνση του δημοσίου χρέους μας με περίπου 40 δις €, καθώς επίσης στον αφελληνισμό των τραπεζών.

Έτσι έβγαλε την πρίζα της χώρας από το σύστημα, βύθισε την οικονομία μας σε κώμα, καταδίκασε τους Έλληνες καταθέτες σε ζητιάνους, κατέστρεψε τις προοπτικές ανάπτυξης για πολλά χρόνια και μετέτρεψε τον πρωθυπουργό μας σε θλιβερό, υποτελή επαίτη της πρωσικής κυβέρνησης – κατηγορούμενο για τη γνωστή θεαματική κυβίστηση, για τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας της Ελλάδας, για συνταγματικό πραξικόπημα και για εσχάτη προδοσία.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά στραγγαλίσθηκε η «ευρωπαϊκή άνοιξη» και οδηγήθηκε στο τέλος της, με την Γερμανία να επικρατεί σε όλα τα μέτωπα – τεκμηριώνοντας πως η ΕΚΤ είναι ένα πυρηνικό όπλο που όταν χρησιμοποιηθεί εναντίον οποιασδήποτε χώρας, είναι εύκολα σε θέση να την καταστρέψει ολοσχερώς.

Επομένως η μέθοδος, με την οποία η Τρόικα θα επιβάλλει δικτατορικά τα συμφωνηθέντα στην Ελλάδα, τα καταστροφικά πλεονάσματα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,την υφαρπαγή της ιδιωτικής μέσω των υπερβολικών φόρων σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, τις εθνικές υποχωρήσεις στην Αλβανία κοκ., θα είναι το νομισματικό όπλο της ΕΚΤ – όχι η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών εις βάρος μας, από τα οποία εγκρίθηκαν μόλις τα 4,8 δις € για να εκταμιευθούν σταδιακά, παρά το ότι υπερβαίνουν τα 10 δις €.

Η συμφωνία του Ιουνίου

Συνεχίζοντας, η υπόσχεση του 2012 για μία ονομαστική διαγραφή του χρέους της χώρας μας, η οποία θα ήταν απόλυτα εφικτή με το πάγωμα ενός μέρους του στο διηνεκές από την ΕΚΤ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για την Ευρωζώνη, δεν τηρήθηκε με τη συμφωνία του Ιουνίου του 2018 – αφού αποφασίσθηκε μόνο η επιμήκυνση των δανείων του EFSF για δέκα χρόνια, καθώς επίσης η βελτίωση του τοκογλυφικού επιτοκίου (3%, όταν η Ισπανία δανείζεται από τις αγορές με τη βοήθεια βέβαια της ΕΚΤ με 1,31%), που όμως δεν είναι σαφής.

Με τον τρόπο αυτό δεν μεταφέρθηκε μόνο το χρέος στα παιδιά μας αλλά, επίσης, επιμηκύνθηκε η ενισχυμένη επιτήρηση της χώρας μας – όπως τεκμηριώσαμε παραπάνω, με αποτέλεσμα να μιλάμε σωστά πλέον για ένα τεσσαρακονταετές μνημόνιο και για μία ξένη εποπτεία στα επόμενα 99 χρόνια, όσο θα διαρκέσει η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο Υπέρ-Ταμείο. Συμπερασματικά λοιπόν τα εξής:

(α) Η Ελλάδα θα διατηρηθεί χρηματοδοτικά στα όρια της χρεοκοπίας, αλλά όχι με νέα δάνεια – μόνο με τις απαραίτητες διορθώσεις των παλαιοτέρων, όσον αφορά τις δόσεις αποπληρωμής τους.

(β) Ως αντάλλαγμα για να μη χρεοκοπήσει θα απαιτούνται συνεχώς αυστηρές μεταρρυθμίσεις – αν και καμία μέχρι σήμερα δεν αφορούσε την καταπολέμηση της γάγγραινας του κομματικού-πελατειακού κράτους, οπότε εύλογα υποθέτει κανείς ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών. 

Αντίθετα, όλες οι μεταρρυθμίσεις είχαν έναν απόλυτα εισπρακτικό χαρακτήρα – με απώτερο στόχο τη μεταφορά του ιδιωτικού πλούτου στο δημόσιο και από εκεί στους δανειστές.

(γ) Οι ευρωπαϊκοί «Θεσμοί» και ειδικά η ΕΚΤ θα επιβλέπουν την εφαρμογή των κατ’ επίφαση μεταρρυθμίσεων – επιβάλλοντας κυρώσεις όταν παρατηρούνται αποκλίσεις.

Ουσιαστικά λοιπόν δεν θα αλλάξει τίποτα μετά το επίσημο τέλος της εποχής των μνημονίων, εκτός από το ότι δεν θα παρέχονται νέα δάνεια – με τη δαμόκλειο σπάθη του κρατικού χρέους να διατηρείται σταθερά επάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων για πολλές γενιές, εκμηδενίζοντας κάθε ελπίδα ανάκτησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της χώρας, οπότε μίας βιώσιμης ανάπτυξης της.

 Άλλωστε τίποτα δεν λειτουργεί πλέον σωστά στην οικονομία μας, ενώ οι προβλέψεις τόσο της Citibank, όσο και της HSBC (γράφημα) είναι μάλλον αισιόδοξες – δεν περιλαμβάνουν δε τυχόν ξέσπασμα μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης, την εγχώρια πολιτική αστάθεια που προβλέπεται, την περαιτέρω φυγή των Ελλήνων που θα μειώσει αναπόφευκτα το ΑΕΠ κοκ.Με ακόμη πιο απλά λόγια, η Ελλάδα θα ευρίσκεται διαρκώς σε μία κατάσταση, όπου θα πρέπει να διασώζεται σε μόνιμη βάση – ενώ αυτές οι «διασώσεις» θα δρομολογούνται με τους παλιούς γνωστούς όρους και συνθήκες, παρά το ότι τα αποτελέσματα τους ήταν ανέκαθεν αρνητικά, αποτυχημένα (=για τους Έλληνες, όχι για τους δανειστές που έχουν εξαγοράσει μία πάμπλουτη χώρα κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής).

Ως εκ τούτου, εάν εμείς οι Έλληνες αποδεχθούμε αυτήν την κατάσταση, τότε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στο προβλεπόμενο μέλλον να ξεφύγουμε από την πορεία φτωχοποίησης, διεθνούς εξευτελισμού και υποτέλειας που έχει επιλεχθεί τα τελευταία χρόνια – οπότε είναι απίθανη η ανάκτηση της Δημοκρατίας, καθώς επίσης της Εθνικής μας κυριαρχίας, τουλάχιστον για πολλές δεκαετίες.

Ειδικότερα, λόγω των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% που απαιτούνται, θα συμβαίνουν τα εξής: (α) θα χρεοκοπούν όλο και πιο πολλοί Έλληνες, χάνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία, αφού δεν θα προέρχονται από την ανάπτυξη που είναι αδύνατη υπό αυτές τις προϋποθέσεις και (β) θα εγκαταλείπουν την Ελλάδα ετήσια 6-7 δις € ρευστότητα που δεν θα αναπληρώνεται από ξένες επενδύσεις – οι οποίες συνεχίζουν να είναι μηδενικές (οι ξένοι περιμένουν την πλήρη κατάρρευση των τιμών).

Όσον αφορά τα έσοδα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα οδηγούνται στη μαύρη τρύπα του χρέους – ενώ οι τιμές που θα μας επιβάλλονται από τους νέους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, ιδίως των κρατικών κοινωφελών, θα είναι εξοντωτικές (ήδη πολλά είδη, ακόμη και προϊόντα πρώτης ανάγκης, κοστίζουν σχεδόν 25% ακριβότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη).

Λογικά λοιπόν θα εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι Έλληνες τη χώρα τους, αφού δεν θα επιθυμούν να υποστούν τις συνέπειες της κυλιόμενης χρεοκοπίας και να αναλάβουν την πληρωμή του υπέρογκου δημοσίου χρέους – ενώ δεν θα επενδύει κανένας, αφού είναι αδύνατον να μη χρεοκοπήσει με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κοκ. της τάξης του 75% των κερδών του, υφιστάμενος επί πλέον τους διωγμούς του εισπρακτικού φορολογικού μηχανισμού.

Προβλέπεται επομένως πως (α) οι ξένοι θα εξαγοράσουν σταδιακά τα σπίτια των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές (ήδη έχουν συμφωνηθεί μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού), αλλά μόνο για παραθεριστικούς σκοπούς – αφού ασφαλώς δεν θα θέλουν να φορολογούνται στην Ελλάδα και (β) θα επενδύουν μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές που μπορούν να αποφεύγουν την πληρωμή φόρων – με αποτέλεσμα αφενός μεν να χρεοκοπούν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, αφετέρου να μειώνονται τα έσοδα του δημοσίου από τις επιχειρήσεις, οπότε να επιβαρύνει με τη διαφορά όλους τους υπόλοιπους.


Επίλογος

Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω, τα οποία καταγράψαμε μεταξύ άλλων με τη βοήθεια πληροφοριών από αξιόπιστες ξένες πηγές, όσο μπορούσαμε πιο αντικειμενικά και νηφάλια, η Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα. 

Έχει χαθεί εντελώς η εθνική της κυριαρχία, είναι πλήρως υπό την κατοχή των δανειστών της, θα κινδυνεύσει η εδαφική της ακεραιότητα, καταργήθηκε η Δημοκρατία με την έννοια ότι μπορούμε να ψηφίζουμε όποιον θέλουμε αλλά η κατάσταση δεν θα αλλάζει, το μέλλον της είναι ζοφερό για πολλές γενιές Ελλήνων που δεν θα μπορέσουν να την εγκαταλείψουν, ενώ η ιδιοκτησία της θα περιέλθει σταδιακά σε ξένα χέρια – χωρίς να εξαιρούνται βέβαια τα ενεργειακά της αποθέματα.

Έχουν δε κλειστεί ερμητικά όλες οι έξοδοι κινδύνου, υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες και δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί ακόμη και η Τουρκία – εάν θελήσουν οι Έλληνες Πολίτες να αντιδράσουν, αψηφώντας τις κυρώσεις της ΕΚΤ και αδιαφορώντας για τις τραπεζικές τους καταθέσεις ή για το βιοτικό τους επίπεδο. 

Την ίδια στιγμή δυστυχώς όλα τα ελληνικά κόμματα, ειδικά εκείνα που συνέβαλλαν στην οκταετή τραγωδία με τη σημερινή οδυνηρή κατάληξη, ασχολούνται μόνο με τις μεταξύ τους μικροκομματικές αντιπαλότητες, αγωνιζόμενα για το ποιό θα έχει την εύνοια της πρωσικής κυβέρνησης – του πραγματικού, εκδικητικού δυνάστη της πατρίδας μας.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχουν ακόμη ρεαλιστικές λύσεις, μετά από τις δεκάδες που απεμπολήθηκαν στο παρελθόν – γνωρίζοντας πως για να αναβιώσει η οικονομία μας απαιτούνται επιγραμματικά τουλάχιστον τα εξής:

(1) Μειωμένοι συντελεστές φορολογίας – 15% για τις επιχειρήσεις, κλίμακα από 15% έως 35% για τους ιδιώτες, με αφορολόγητο 12.000 € και με άνοδο του βασικού μισθού.

 (2) Ειδικό καθεστώς ΦΠΑ τροφίμων και φαρμάκων στο 10%, των νησιών στο 7% και όλων των λοιπών συναλλαγών στο 15%.

  (3) Κατάργηση των τεκμηρίων και θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, όπου ο καθένας θα φορολογείται βάσει των πραγματικών και καθαρών εσόδων του.

 (4) Καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και δωροδοκίας στο δημόσιο.

 (5) Αυτόματος συμψηφισμός οφειλών και επιστροφών.

 (6) Κατάργηση και διαγραφή όλων των προστίμων-προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί από το Δημόσιο προς τους Πολίτες, έτσι ώστε ο Πολίτης να κληθεί να καταβάλλει μόνο το οφειλόμενο κεφάλαιο και όχι τους τοκογλυφικούς τόκους που το ίδιο το Δημόσιο του έχει επιβάλλει. 

(7) Διαγραφή του 50% των ανεξόφλητων εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά τα χρόνια της ύφεσης.

(8) Επανυπολογισμός των εισφορών με βάση το ετήσιο εισόδημα 

(9) Αφαίρεση της ιατροφαρμακευτικής εισφοράς, αφού ο ελεύθερος επαγγελματίας που ήταν ανασφάλιστος κλήθηκε να καταβάλλει την αντίστοιχη εισφορά. 

(10) Αφαίρεση όλων των παράνομων τόκων (από 3 έως 48%) και προσαυξήσεων που επιβλήθηκαν, επειδή οι εισφορές του επαγγελματία είναι ατομικές και όχι εργοδοτικές.

 (11) Ρύθμιση του ποσού που θα προκύψει με τέτοιον τρόπο, ώστε ο επαγγελματίας να μπορεί να το αποπληρώσει μέχρι να βγει στην σύνταξη του, αλλά και να είναι σε θέση να καλύπτει τις τρέχουσες εισφορές, που θα είναι εναρμονισμένες με το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του και όχι σε πίνακες με αύξηση ανά τριετία.

(12) Ηλεκτρονική σύνδεση όλων των συναλλαγών, από τα διυλιστήρια μέχρι το πρατήριο, από το χωράφι έως το κατάστημα, από το εργοστάσιο έως τον καταναλωτή.

(13) Λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων που έχουν τοποθετηθεί αλλά δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. 

(14) Δίκαιη νομοθεσία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων που ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών μνημονίων κοκ.

Η απάντηση είναι πως υπάρχουν ακόμη λύσεις, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθούν από όλους μαζί τους Έλληνες – όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κηρύσσεται ο πόλεμος σε μία χώρα ή όταν ευρίσκεται υπό την κατοχή των εχθρών της. Στα πλαίσια αυτά, δεν περισσεύει κανένας – ενώ η λύση δεν είναι άλλη από


(α) τη διαγραφή τουλάχιστον των 96 δις € που επιμηκύνθηκαν – εναλλακτικά το άτοκο πάγωμα τους για 50 χρόνια από την ΕΚΤ,

(β) τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, καθώς επίσης

(γ) από την πλήρη κατάργηση του τεσσαρακονταετούς τέταρτου μνημονίου, το οποίο θα ισοπεδώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα – έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα εξυγίανσης, όπως τα παραπάνω ή κάποια άλλα που δεν αναφέραμε.

Οι παραπάνω διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αναληφθούν από διακομματικές επιτροπές, στελεχωμένες με ειδικούς τεχνοκράτες, καθώς επίσης πλαισιωμένες από ξένες νομικές/οικονομικές εταιρείες – αφού πρόκειται για ένα εθνικό θέμα πλέον, το οποίο είναι αδύνατον να επιλυθεί από μεμονωμένα κόμματα.

Χρόνος πάντως δεν υπάρχει πολύς, αφού καταρρέει ακόμη και ο πρωτογενής μας τομέας, η άνοδος του τουρισμού δεν είναι υγιής οπότε δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έχει μειωθεί δραματικά και η βιομηχανία μας ευρίσκεται σε πορεία εξαφάνισης – ενώ η διαδικασία αλλαγής της ιδιοκτησίας της πατρίδας μας είναι σε εξέλιξη, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Φυσικά η Ελλάδα οφείλει προηγουμένως να εκπονήσει ένα εναλλακτικό «σχέδιο Β» που θα εξουδετερώνει τις «κυρώσεις» της ΕΚΤ, εάν χρειαστεί να προβεί σε αναβολή πληρωμών για να επιτύχει η διαπραγμάτευση – ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα, ούτε καν η έξοδος από την Ευρωζώνη (θα απαιτούσε μία πολύ μεγαλύτερη διαγραφή), προς την οποία έτσι ή αλλιώς οδηγούμαστε από την πρωσική γερμανική κυβέρνηση.337 σχόλια:

 1. We Provide Best Packers And Movers Noida List for Get Free Best Quotes, Compare Charges, Save Money And Time, Household Shifting Services
  Packers And Movers Noida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. They have relevant expertise and knowledge Astrologer In Nehru Place which they use to provide Pandit Rajinder Sharma(Call Now @7837463435)solutions to their customers.this is known as the win-win situation for you.

  Viist Now :-

  Astrologer In Nehru Place ###
  Astrologer In Kalkaji ###
  Astrologer In Laxmi Nagar ###
  Astrologer In Tilak Nagar ###
  Astrologer In Pitampur ###
  Astrologer In Janakpuri ###
  Astrologer In Dwarka mor ###
  Astrologer In Cr Park ###
  Astrologer In Punjabi Bagh ###
  Astrologer In Mayur Vihar ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Love marriage specialist astrologer Pandit Hari Ram Ji provides a reputable person call @ 7837876237 with the best and authentic services in the love marriage astrology in India.

  Love Problem Solution ####
  Vashikaran Specialist ####
  Love Marriage Specialist ####
  Vashikaran For Love ####
  Vashikaran For Love ####
  Black Magic For Love ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ajay Shastri is the best Astrologer canada, he is the most prominent astrologer and Call Now +15875074472 gives accurate prediction about your future.

  Visit Now :-

  Astrologer in toronto ####
  Astrologer in vancouver ####
  Astrologer in ottawa ####
  Astrologer in calgary ####
  Astrologer in edmonton ####
  Astrologer in Montreal ####
  Love problem solution canada ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. Ajay Shastri is the best Astrologer canada, he is the most prominent astrologer and Call Now +15875074472 gives accurate prediction about your future.

  Visit Now :-

  Astrologers in Canada ####
  http://www.astrologerincanada.ca/about-us.html ####
  http://www.astrologerincanada.ca/contact-us.html ####
  Astrologer in Brampton ####
  Astrologer in hamilton ####
  Astrologer in winnipeg ####
  Astrologer in Surrey ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. There will be problems as well. Vashikaran Specialist In Mumbai But it might so Aghori ji happen that problems can be Call Now @ 9517888489.

  Visit Now :-

  Vashikaran specialist in delhi ####
  Vashikaran specialist in mumbai ####
  Vashikaran specialist in pune ####
  Vashikaran specialist in bangalore ####
  Vashikaran specialist in hyderabad ####
  Vashikaran specialist in chennai ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Hello everyone, if you want to get proper sexual satisfaction by our exoert and young girls. contact us on :-9873940964. you will be guaranteed satisfied. for get more details visit my website :-
  Dwarka Escorts
  East of Kailash Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Hire escort service in Mumbai now! 9967584737 Great variety of independent call girls in Mumbai, visit our agency to find cheap rates and best Mumbai escorts service.

  mahim escorts %%%%%%
  malad escorts %%%%%%
  oshiwara escorts %%%%%%
  panvel escorts %%%%%%
  parel escorts %%%%%%
  versova escorts %%%%%%
  vashi escorts %%%%%%
  call girls in mumbai %%%%%%
  escorts in mumbai %%%%%%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Delhi Escorts Service available for bookings 9711199171 , Fulfill your sexual dream with Independent Call Girls Delhi, You can Hire Models vila Call Girls in Delhi for hotels and beaches. Fulfill your wish and find Independent Call Girls in Delhi.


  kapashera escorts $$$
  greater kailash escorts $$$
  preet vihar escorts $$$
  punjabi bagh escorts $$$
  pandav nagar escorts $$$
  patel nagar escorts $$$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Mumbai Escorts Love is offering such Hot Mumbai Call Girls at affordable rates. Book +91 9920725232 to rent Escorts in Mumbai Services for sexual fun.

  Jogeshwari Call Girls Service $$$$
  Vakola Call Girls Service $$$$
  Vile Parle Call Girls Service $$$$
  Wadala Call Girls Service $$$$
  Kalyan Call Girls Service $$$$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Mumbai Escorts Love is offering such Hot Mumbai Call Girls at affordable rates. Book +91 9920725232 to rent Escorts in Mumbai Services for sexual fun.

  Jogeshwari Call Girls Service $$$$
  Vakola Call Girls Service $$$$
  Vile Parle Call Girls Service $$$$
  Wadala Call Girls Service $$$$
  Kalyan Call Girls Service $$$$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Always so interesting to visit your site.What a great info, thank you for sharing. this will help me so much in my learning.When your website or blog goes live for the first time, it is exciting. That is until you realize no one but you and your.Gtb Nagar Escorts, Vaishali Escorts, Indirapuram Escorts, Crossings Republik Escorts, Kaushambi Escorts, Vasundhara Escorts, Gaur City Escorts, Nainital Escorts Service

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Very nice blog and articles. I am realy very happy to visit your blog. Now I am found which I actually want. I check your blog everyday and try to learn something from your blog. Thank you and waiting for your new post. Call Girls Darya Ganj , Call Girls Jama Masjid , Call Girls Kamla Market , Call Girls Lal kuan , Call Girls Gole Market , Call Girls Rabindra Nagar , Call Girls RK Puram

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Independent noida Escorts | i am an independent call girl | you can visit me for fun. get full satisfaction. Call: 09873940964 | visit = http://anushkadas.in/contact.html noida Call Girls
  Noida Escorts

  Noida Call Girls

  Escort Service in Noida

  Faridabad Escorts

  Ghaziabad escorts

  Gurgaon Escorts

  Greater Noida Escorts

  Aerocity Escorts

  Chanakyapuri Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Independent Call Girls in Delhi | Service available 24*7 hours | Call Us +91-9899900591 | Independent Housewives are availableat your nearest location | visit us at = http://www.sexydelhicityescorts.com/
  Delhi Call Girls💋
  *-*
  Delhi Escort Service💋
  *-*
  Female Escorts in Delhi💋
  *-*
  Call Girls in Saket 💋
  *-*
  Laxmi Nagar Call Girls💋
  *-*

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Female Escort Services in Connaught Place. i am an independent call girl so i provide my fun service independently. i am available for both incall or out call services. Visit https://anushkaaggarwal2.blogspot.com/ or Call 9999965857
  punjabi bagh Escort Service ***

  rohini Escort Service ***

  mahipalpur Escort Service ***

  nehru place Escort Service ***

  east of kailash Escort Service ***

  kalkaji Escort Service ***

  new friends colony Escort Service ***

  south extension Escort Service ***

  safdarjung Escort Service ***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. By what method can offer you Mumbai Call Girls and consider the unbelievable fun

  juhu escorts !!!!!!
  colaba escorts !!!!!!
  churchgate escorts !!!!!!
  worli escorts !!!!!!
  goregaon escorts !!!!!!
  malad escorts !!!!!!
  kandivali escorts !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ask Free Question- About Love Vashikaran, Love Back, Inter Caste Love Marriage, Black Magic. We Are Vashikaran Specialist Astrologer. We Have 20 Years’ Experience As A Vashikaran Specialist. We Have 10,000+ Satisfied Clients. Contact Us To Discuss About Your Problem. Get Positive Result In One Hour. Visit Our Website Http://Www.Lovevashikaranexpert.In/ Call Us +91 9915707766

  Love Vashikaran Specialist Baba Ji
  Vashikaran Specialist In Delhi.
  Inter Caste Love Marriage Specialist.
  Love Back Astrologer.
  Black Magic Specialist.
  Love Problem Solution Baba Ji.
  Powerful Vashikaran Upay.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. The most sensible national and erotic hot noida Escorts, beautiful homemaker independent escorts. For complete enjoyment, full satisfaction.

  kirti nagar Escorts //////\\\\\\
  maharani bagh Escorts //////\\\\\\
  paschim vihar Escorts //////\\\\\\
  preet vihar Escorts //////\\\\\\
  rajiv chowk Escorts //////\\\\\\
  rajouri garden Escorts //////\\\\\\
  rk puram Escorts //////\\\\\\
  tilak nagar Escorts //////\\\\\\
  ahinsa khand Escorts //////\\\\\\
  ashok nagar Escorts //////\\\\\\

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Really Your Website Is Very Useful And Informative According Your Subject. Please Keep Continue Your Effort To Help The People Who Are Looking For Such Kind Of Topic.
  Ask Free Question- About Love Vashikaran, Love Back, Inter Caste Love Marriage, Black Magic. We Are Vashikaran Specialist Astrologer. We Have 20 Years’ Experience As A Vashikaran Specialist. We Have 10,000+ Satisfied Clients. Contact Us To Discuss About Your Problem. Get Positive Result In One Hour. Visit Our Website http://www.vashikaranhelps.com/ Call Us +91 9915537976

  Have A Look At Our Astrological Services Through The Given Links Below-

  Vashikaran Specialist
  Vashikaran Specialist In Delhi
  Inter Caste Love Marriage Specialist Baba Ji
  Back Magic Specialist Baba Ji
  Love Problem Solution Baba Ji

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Delhi escorts for 100% satisfaction at cheap rate. Call Us +91- 9999965857 High profile Anjalikaur college models avail here with Delhi call girls & escort service in Delhi.

  escorts in delhi ####
  faridabad escorts ####
  gurgaon escorts ####
  noida in escorts ####
  ghaziabad escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Are you Seeking for Khan Market Escorts or Fantastic College Call Girls in Khan Market, Call Us @ +91-9873940964 Wow then our Independent Escorts service in Khan Market will make your day.

  Call Girls Khan Market ####
  Call Girls Safdarjung Enclave ####
  Call Girls Green Park ####
  Call Girls Chattarpur ####
  Call Girls Chanakyapuri ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Welcome Gentlemen, my name is Nehabatra and here as an Indian Escort in Lajpat Nagar. who gives requesting warm and awesome relationship for respectable men. Contact us on :-9899900591. visit my website:-
  Uttam Nagar Escorts

  Tilak Nagar Escorts

  Laxmi Nagar Escorts

  Malviya Nagar Escorts

  Hauz Khas Escorts

  Defence Colony Escorts

  Chanakyapuri Escorts

  Paschim Vihar Escorts

  Punjabi Bagh Escorts

  Rohini Escorts


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. We provide escort service in chanakyapuri. if you are looking to hire call girls then come to us and hire the best service available online book call us :- 9873940964

  mayur vihar escorts

  mehrauli escorts

  munirka escorts

  nehru place escorts

  paharganj escorts

  pitampura escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Are you Hire a beauty gilrs like getting loved?? Are you looking for the most sexual and sensual escorts in Bellandur?? What are the qualities Bellandur escorts or feature do you look forward in the love making partners?

  bellandur escorts ####
  benson town escorts ####
  btm layout escorts ####
  independent call girls bangalore ####
  Escorts In bangalore ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Astrologer Aghori ji - We provides Black magic specialist. You should always meet a best vashikaran specialist in aghori baba ji. gives full assurance for result. Consult with Black Magic Specialist Babaji can change your life.( Call Us - 9022563470 ).

  Vashikaran specialist in mumbai ####
  Vashikaran specialist in kolkata ####
  Black magic specialist in pune ####
  Black magic specialist in chandigarh ####
  Black magic specialist in Bangalore ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Choosing Delhi escorts can be the answer to all your concerns. These escorts in Delhi have been working since very long efforts and they know that every customer needs sensual needs.

  chanakyapuri escorts !!!@!!!@!!!
  connaught place escorts !!!@!!!@!!!
  defence colony escorts !!!@!!!@!!!
  south ex escorts !!!@!!!@!!!
  uttam nagar escorts !!!@!!!@!!!
  vasant kunj escorts !!!@!!!@!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Independent Delhi escorts are expanding and special hot Delhi offers escorts and college girls who cover girls for beauty.

  raj nagar escorts /////!!//////
  vaishali escorts /////!!//////
  vasundhra escorts /////!!//////
  ghaziabad escorts /////!!//////
  gurgaon escorts /////!!//////
  noida escorts /////!!//////
  greater noida escorts /////!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. VIP Female Escorts Saket Enjoy Vip Model Girls Direct to your room at http://www.delhiescortsservices.co.in/ We provides Truly Hot service to our clients. independent Saket Call Girls available 24*7
  Call Girls in Nehru Place

  Call Girls in Saket

  Call Girls in Karol Bagh

  Call Girls in Dwarka

  Call Girls in Mahipalpur

  Call Girls in Vasant Kunj

  Call Girls in South Ex

  Call Girls in Chanakyapuri

  Call Girls in Connaught Place

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Faridabad Escorts and College Call Girl in Faridabad is available 24 hours (call now 09873940964) for erotic escort services in Faridabad call girls.

  Faridabad Escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!
  Chanakyapuri escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!
  Connaught place escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!
  Defence colony escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!
  Dhaula kuan escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!
  Dwarka escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!
  East of kailash escorts !!!!!!!@!!!!!!!@!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Astrologer Ajay Shastri - Astrologer In Canada - We provides Black magic specialist. You should always meet a best vashikaran specialist in baba ji. gives full assurance for result. Consult with Black Magic Specialist Babaji can change your life.( Call Us - +1 5875074472 ).

  Astrologer in Canada //////!!/////
  Astrologer Canada //////!!/////
  Astrologer in Surrey //////!!/////
  Astrologer in Ottawa //////!!/////
  Astrologer in Vancouver //////!!/////
  Astrologer in Toronto //////!!/////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Call Girls In Gurgaon MG Road, Call +91 8587837371
  Call Girls Service in Gurgaon
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sikanderpur
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sushant-lok
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-in-gurgaon
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-delhi
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/gurgaon-call-girls
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/blog

  Hello There,
  I'm a gritty and energetic younger girl who's seeking a Handsome partner. i'm quite pleasant, charming, spirited and take a look at new adventures, I even have an amiable disposition, thus once it regards naughty fun, i am continually prepared for it. i am positioned in Gurgaon town, and that i keep in Shruti at a stunning and secure flat along with shower centers and parking systematically offered. I give a 100 percent NO RUSH service! My images are 100 pc recent and real! i am the girl from this film! permit me to be your gloomy very little getaway! Hj and BJ to boot offered.
  Book currently and you won’t regret! Let’s party along in a very extremely naughty manner !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Hellow everyone ,If you are looking for Call girls in Noida. if you want book call girls in Noida. call us on :- 9873940964. for get fully sexual satisfaction by our girls.visit my website:-
  uttam nagar escorts

  kalkaji escorts

  defence colony escorts

  chanakyapuri escorts

  greater kailash escorts

  east of kailash escorts

  surajkund escorts

  malviya nagar escorts

  saket escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Call Girls In Sikanderpur +91 8587837371
  Escorts in Gurgaon will make you Day
  If you are planning on going anywhere to get pleasure and satisfaction for your desire, there is no need for you to go far or wide, we will offer you the best of call girls service in Gurgaon Sikanderpur. Even if you are staying outside Gurgaon Sikanderpur and you are planning on having the utmost pleasure for your life and you think you really want to acquire your heart desires, our Call Girls in gurgaon,call girls gurgaon, gurgaon call girls, gurgaon call girls service, russian call girls in gurgaon, high profile call girls, high profile call girls in gurgaon, service is the perfect for you. We will make your time memorable and we will provide you with varieties of girls, both tall girls, light girls, short girls, school girls, curvy girls with great shapes and beautiful face which will make your heart pound every minute because you have never seen any beauty like that before. We are available everywhere you are and our Gurgaon Sikanderpur call girls are ready to come serve anywhere you are also, you are just on call away from us. +91 0000000000

  https://www.callgirlsingurgaongirls.com
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sikanderpur
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sushant-lok
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-in-gurgaon
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-delhi
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/gurgaon-call-girls
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/blog

  Escort In Gurgaon Urvashi Call Me +91 8587837371
  Call Girls Service in Gurgaon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Every time you rent the city's amazing Delhi Escort's center, you will find some impressive and excellent search, independent escorts Delhi provides you the best sexual pleasure.

  call girls hauzkhas!////!!!////!!!
  call girls janakpuri!////!!!////!!!
  call girls kapashera!////!!!////!!!
  call girls karolbagh!////!!!////!!!
  call girls lajpat nagar!////!!!////!!!
  call girls mahipalpur!////!!!////!!!
  call girls malviya nagar!////!!!////!!!
  call girls mayur vihar!////!!!////!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. What is your desire from an escorts Agency, would you have the capacity to find any reputed Independent Call Girls and escorts Service Call:9711199012 who can deal amazingly with your prospects.Do you have real VIP Call Girls In Delhi.

  delhi escorts ####
  escorts in delhi ####
  gurgaon call girls ####
  udaipur escorts ####
  noida escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Female Escorts Service in munirka | Hot Call Girls :: contact us at == http://www.diptikaur.com/munirka-escorts.html == : visit for Vip Model Girls Russian call Girls | Contract 9999965857
  pitampur escort Service

  Female escorts in daryaganj

  chattarpur Housewife escorts

  Call Girls in munirka

  hauz khas escorts

  mayur vihar escort Service

  Dwarka Call Girls

  Escorts in Dwarka

  Female Escorts Dwarka

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Get ultimate hot and sexy call girl in saket. we are here to provide you full physical satisfaction at very down rates. check our rate list visit our site [ http://anushkaaggarwal.com/escorts-service-mahipalpur.html ] call 9999965857
  punjabi bagh Escort Service ***

  rohini Escort Service ***

  mahipalpur Escort Service ***

  nehru place Escort Service ***

  east of kailash Escort Service ***

  kalkaji Escort Service ***

  new friends colony Escort Service ***

  south extension Escort Service ***

  safdarjung Escort Service ***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. If you are searching for escorts in Delhi, 9711199012 You can hire youngest girls for the sexual night with call girls in Delhi city of Delhi.

  Rajouri garden Escorts !!!!!!@!!!!!!
  Rk puram Escorts !!!!!!@!!!!!!
  Russian escorts Safdarjung !!!!!!@!!!!!!
  Russian escorts Sarojini nagar !!!!!!@!!!!!!
  Russian escorts Sikandarpur !!!!!!@!!!!!!
  Russian escorts Surajkund !!!!!!@!!!!!!
  Russian escorts Uttam nagar !!!!!!@!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Thanks For Create Such Kind Of Informative Website. All Content Is Relevant To Your Subject. Keep It Continue, Because Your Website And Subject Is Meaningful For The Users. After See Your Niche I Have Recommended Your Website With My Friends Also.

  My Name Is Priya Singh. I Run My Own Andheri EscortsI Am An Independent Mumbai Escort Girl. I Am Beautiful And Hot. My Service Charge Is Low And Service Is Super. Being Professional I Have Seven Years’ Experience As An Escort Girl. So I Understand And Feel The Real Needs And Requirement Of My Each Client. According The Convenience You Can Avail My VIP Escort Service At Your Home Or In Hotel Also. To Book My VIP Mumbai Escort Service Call +91 9987215552. Visit http://www.escortagencyinmumbai.com/andheri-escorts/

  Visit The Links Below And Have A Look At My Various Mumbai Escort Services-  Mumbai Call Girls
  Mumbai Escorts In Vile Parle
  Bandra Escorts
  Juhu Escorts
  Andheri Escorts
  Escort Service In Colaba

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Contact to High profile Noida call girls via whatsapp Number for adorable fun, she shared own real photos for every visitor or clients who are liable and intrested to take my services then contact me @9873940964.visit my website :-
  raj nagar extension call girls

  sahibabad call girls

  shalimar garden call girls

  vaishali call girls

  indirapuram call girls

  vasundhara call girls

  kaushambi call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Greatly benefitted if you choose to go for Mumbai Escorts Service for your convenience. Each of these escorts is skilled in treating their clients in the best way possible. Unlike other call girls these escorts do not generally prefer to work for any kind of agency or service provider.

  borivali west Escorts Service ###
  goregaon west Escorts Service ###
  kandivali west Escorts Service ###
  malad west Escorts Service ###
  santacruz west Escorts Service ###
  thane west Escorts Service ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Escort Service In call girls uttam nagar No1 Escort Agency|9899900591| Who Provide Independent Call girl, Airhostess, Russian Escort, College Girls On Resonable Rate So just Call Me And Book Now And Make Your Night More Romantic.

  call girls uttam nagar ####
  call girls vasant kunj ####
  call girls vikas puri ####
  call girls indirapuram ####
  call girls kaushambi ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Escort Service In call girls uttam nagar No1 Escort Agency|9899900591| Who Provide Independent Call girl, Airhostess, Russian Escort, College Girls On Resonable Rate So just Call Me And Book Now And Make Your Night More Romantic.

  call girls uttam nagar ####
  call girls vasant kunj ####
  call girls vikas puri ####
  call girls indirapuram ####
  call girls kaushambi ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. In this regard, going for Bangalore Escorts will surely be the most beneficial for you for various reasons. Bangalore is a great city that offers you with so many things and reasons to enjoy the place.

  independent call girls bangalore /////!!//////
  Escorts In bangalore /////!!//////
  electronic city escorts /////!!//////
  independent hsr layout escorts /////!!//////
  marathahalli escorts /////!!//////
  russian call girls bangalore /////!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. In this regard, going for Bangalore Escorts will surely be the most beneficial for you for various reasons. Bangalore is a great city that offers you with so many things and reasons to enjoy the place.

  independent call girls bangalore /////!!//////
  Escorts In bangalore /////!!//////
  electronic city escorts /////!!//////
  independent hsr layout escorts /////!!//////
  marathahalli escorts /////!!//////
  russian call girls bangalore /////!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. My name is Arpita Jain. I run my independent Mumbai Escorts Service. I am an independent Mumbai escort girl. My service charge is low according the current market price. My service is super, because I know very well the personal requirement of my each customer. I am comfortable to provide my Mumbai Escorts Service at your home or in Hotel. Visit- http://www.arpitajain.org/ Call- +91 9OO4458359
  Visit The Links Below And Have A Look At My Various Mumbai Escort Services-

  Mumbai Escorts Service
  Mumbai Escort Girls
  Juhu Escorts

  Escort Service In Mumbai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. In this regard, going for Bangalore Escorts will surely be the most beneficial for you for various reasons. Bangalore is a great city that offers you with so many things and reasons to enjoy the place.

  independent call girls bangalore /////!!//////
  Escorts In bangalore /////!!//////
  electronic city escorts /////!!//////
  independent hsr layout escorts /////!!//////
  marathahalli escorts /////!!//////
  russian call girls bangalore /////!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Astrologer In Delhi We Are Vashikaran Specialist Astrologer.Black Magic Expert. Best Astrologer in Delhi Get Consultation From Famous Astrologer Ajay Shastri - 24x7 Free Call Us +91 7837827129.

  Astrologer In Delhi ///////!!!///////
  Vashikaran Specialist Delhi ///////!!!///////
  Black Magic Specialist Delhi ///////!!!///////
  Vashikaran Specialist In Delhi ///////!!!///////
  Black Magic Specialist In Delhi ///////!!!///////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ajay Shastri - Astrologer In Jaipur Ask Free Question- About Love Vashikaran, We Are Vashikaran Specialist Astrologer. We Have 20 Years’ Experience As A Vashikaran Specialist. Call Us +91 7837827129.

  Astrologer In Jaipur //////!!!//////
  Astrologer Jaipur //////!!!//////
  Vashikaran Specialist Jaipur //////!!!//////
  Vashikaran Specialist In Jaipur //////!!!//////
  Black Magic Specialist In Jaipur //////!!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ajay Shastri - Astrologer In Mumbai Ask Free Question- About Love Vashikaran, We Are Vashikaran Specialist Astrologer. We Have 20 Years’ Experience As A Vashikaran Specialist. Call Us +91 7837827129.

  Astrologer In Mumbai //////!!!///////
  Vashikaran Specialist Mumbai //////!!!///////
  Vashikaran Specialist In Mumbai //////!!!///////
  Black Magic Specialist In Mumbai //////!!!///////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. We are availing the Young Russian Call Girls in Noida for deepest sexual pleasure. Ring us on 9873940964 and book High Class Noida Escorts Service.

  call girls noida ####
  escorts in noida ####
  http://nehagulati.in/photos.html ####
  http://nehagulati.in/rates.html ####
  http://nehagulati.in/contact.html ####
  http://simrankour.in/rates.html ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Book Noida Escorts Service to fulfill all your secret desires with hot female Call Girls in Noida. Dial 9873940964 and book VIP Escorts in Noida Hotels.

  call girls narsinghpur ####
  call girls nehru place ####
  call girls new friends colony ####
  call girls new palam vihar ####
  call girls nirvana country ####
  call girls noida ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Book Noida Escorts Service to fulfill all your secret desires with hot female Call Girls in Noida. Dial 9873940964 and book VIP Escorts in Noida Hotels.

  call girls greater kailash ####
  call girls greater noida ####
  call girls gurgaon ####
  call girls hari nagar ####
  call girls hauzkhas ####
  call girls inder lok ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Book Your Sexy Call Girl in Noida | Find Hot Girls online Booking Open at:- http://shwetakaur.in/ India's no.1 escort agency. Full Satisfied customers we have. check reviews.
  noida call girls

  Russian call girls in Noida ***

  Escorts in Noida

  Escorts ahinsa khand

  Escorts ashok nagar

  Escorts ashok vihar

  Escorts chanakyapuri

  Escorts chandni chowk

  Escorts chattarpur

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 56. Noida Escorts service welcomes you. your waiting for search call girls is complete. we provide to you girls on call. contact us on:- 9873940964. our service is available 24x7. visit my website :-
  noida call girls

  noida escorts

  Escorts service in noida

  noida escorts service

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Noida Escort Service for VIP customers. don't miss the chance to have good looking new call girls in noida city. this is a popular escort agency for independent call girls.
  Noida Escorts Service ***

  Noida call girls ***

  escort Service in Noida ***

  Nehru place Call Girls ***

  Indirapuram Escort Service ***

  High Profile Call Girls noida extension ***

  Hot Girl in Greater Noida ***

  Russian call girls in Noida ***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. aerocity escorts with full enjoyment your hotels and rooms with secure escorts services in aerocity Call Girls door open 24*7 for enjoy. http://www.taapseepannu.in/aerocity-call-girls-whatsapp-number.html
  Connaught Place Escorts

  paschim vihar call girls

  aerocity call girls

  cr park call girls

  rk puram call girls

  rajouri garden call girls

  punjabi bagh call girls

  dwarka call girls

  nehru place call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Yahoo is the third largest mail service and has millions of loyal clients who have been using it for close to two decades. To cater to the various needs of its users Yahoo provides free as well as paid business accounts. Yahoo had been constantly upgrading its interface and added many features for a better user experience. What made matters worse was inability to contact Yahoo support number to troubleshoot the issue.
  Yahoo support number

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. I Saw Your Website Carefully. Thanks For Create Such Kind Of Informative Website. Your All Content Is Relevant To Your Subject. I Say Keep It Continue, Because Your Website And Subject Is Meaningful For The Users. I Have Recommended Your Website With My Friends Also. I Am Ritu Sharma. I Am An Independent Mumbai Escort Girl. I Deal In Mumbai Escorts service. I Am Very Hot And Sexy. Being A Mumbai Escort Girl I Have Five Years’ Experience. That’s Why I Understand The Each Personal Needs Of My Every Client. My Service Charge Is Low And Service Is Super. You Can Avail My VIP Mumbai Escorts Service At Your Home Or In Hotel. I Am Comfortable To Provide Mumbai Escorts Service In Local And Outside Also. Visit www.escortservicemumbai.net Call +91- 9OO4OO9481
  Visit The Links Below And Have A Look At My Various Mumbai Escort Services-
  Mumbai Escorts
  Mumbai Call Girls
  Mumbai Escorts In Vile Parle
  Bandra Escorts
  Juhu Escorts
  Andheri Escorts
  Mumbai Escorts In Colaba

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. My name is Arpita Jain. I run my independent Mumbai Prostitutes. I am an independent Mumbai escort girl. My service charge is low according the current market price. My service is super, because I know very well the personal requirement of my each customer. I am comfortable to provide my Mumbai Escorts Service at your home or in Hotel. Visit- http://www.arpitajain.org/mumbai-prostitutes/
  Call- +91 9OO4458359
  Mumbai Escorts Service

  Juhu Escorts
  Mumbai Call Girls
  Escort Service In Mumbai
  Andheri Escorts
  Bandra Escorts
  Mumbai Prostitutes

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 62. Ghaziabad call girls service provider welcomes you. come inside and join us for enjoyment . for proper sexual satisfaction contact us on:- 9873940964. visit my website :-
  Call girls in ghaziabad

  ghaziabad call girls

  ghaziabad escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. We are availing the Young Russian Call Girls in Noida for deepest sexual pleasure. Ring us on 9873940964 and book High Class Noida Escorts Service.

  call girls noida ####
  escorts in noida ####
  http://simrankour.in/rates.html ####
  http://simrankour.in/rates.html ####
  http://simrankour.in/gallery.html ####
  http://simrankour.in/links.html ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. noida Escorts Services offering High-Class model Call Girls in noida available 24/7 hours. Call 9873940964 to book Escort in noida at 5 star Hotels
  Visit links : -
  lodhi road escorts
  mahipalpur escorts
  malviya nagar escorts
  mangolpuri escorts
  mayapuri escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή 65. Come and join the world of happiness. meet our cool and expert call girls . call us on:- 9873940964. We provide to you cool girls.our service is available 24x7.visit my website :-
  Escorts service in noida

  noida escorts service

  Call girls in noida

  noida call girls

  escorts service in noida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. We are famous Vashikaran Specialist India. Astrologer Vashikaran Specialist is also called as kala jadu specialist performed by love Vashikaran specialist baba Pt. Hari Ram Ji is leading and Global No 1 Vashikaran Specialist and Astrologer. Experts in black magic, love problem solution, call now +91- 9867880916.

  vashikaran specialist delhi ♣♣
  vashikaran specialist jaipur ♣♣
  vashikaran specialist pune ♣♣
  vashikaran specialist agra ♣♣
  vashikaran specialist aurangabad ♣♣

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Thanks For Create Such Kind Of Informative Website. All Content Is Relevant To Your Subject. Keep It Continue, Because Your Website And Subject Is Meaningful For The Users. After See Your Niche I Have Recommended Your Website With My Friends Also.
  My Name Is Priya Singh. I Run My Own Mumbai Escorts Service. I Am An Independent Mumbai Escort Girl. I Am Beautiful And Hot. My Service Charge Is Low And Service Is Super. Being Professional I Have Seven Years’ Experience As An Escort Girl. So I Understand And Feel The Real Needs And Requirement Of My Each Client. You Can Taste Me Any Time. According The Convenience You Can Avail My VIP Escort Service At Your Home Or In Hotel Also. To Book My VIP Mumbai Escort Service Call +91 9987215552. Visit http://www.escortagencyinmumbai.com/
  Visit The Links Below And Have A Look At My Various Mumbai Escort Services-
  Bandra Escorts
  Juhu Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. These Chennai call girls are the experts in understanding the situations and react accordingly. Men deciding to be in the association of these talented women won’t ever be in a dicey situation and would be able to fulfill their wants completely.

  nugambakkam escorts ####
  adyar escorts ####
  besant nagar escorts ####
  adambakkam escorts ####
  tambaram escorts ####
  ambattur escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Delhi escort service sexy stunning call girls and escorts in Delhi an energetic young call girls in haldwani, ramnagar and bhimtal can give you more ..
  Visit my site links : -
  gole market escorts ☺☺
  rabindra nagar escorts ☺☺
  dabri escorts ☺☺
  ansari road escorts ☺☺
  fatehpuri escorts ☺☺

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 70. Hello.......Guys. Are you in noida and feel boring. you want enjoy with cool girls whole night. Escorts service in noida welcomes to you. come with us and enjoy with cool and hot girls. contact us on :- 9873940964. visit my website :-
  Noida Escorts //
  Escorts in Noida //
  Noida Call Girls \\
  Noida Call Girls \

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Take our Chennai Escorts Service now. Every first-time experience is special. And we don't want that our esteem clients make any sort of adjustment ion the same.

  ecr road escorts ####
  anna nagar escorts ####
  boat club road escorts ####
  poes garden escorts ####
  taramani escorts ####
  gopalapuram escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. You will have a budget for deciding the Delhi Escort girl you want to book now | 9899900591| These escort agencies will be able to provide you the best Call Girls In Delhi within the budget you have decided. Most of these agencies have their online websites and you can check out the profiles of the escort girls in those websites.

  greater kailash escorts ###
  hauzkhas escorts ###
  janakpuri escorts ###
  kapashera escorts ###
  karolbagh escorts ###
  lajpat nagar escorts ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Looking for a young and hot call girls in delhi aged between 18 and 21, We pride ourselves for having some of the best escort girls in Delhi. Busty escorts, Delhi is high class escort agency.

  call girls chanakyapuri

  call girls connaught place

  call girls defence colony

  call girls dhaula kuan

  call girls dwarka

  call girls east of kailash

  call girls greater kailash

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. I am the most beautiful and understanding Delhi Escorts with peak quality of services and assure to persuade each and every consumer as well with exact delight and pleasure in their lives.

  Delhi Escorts ####
  delhi call girls ####
  delhi escorts service ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Black magic is an easier thing which will help you to solve all your personal and professional problems especially your love related problems. Basic thing you can do is hiring the right black magic Specialist.Call now to +91-9175450376.

  black magic expert ###
  black magic specialist ###
  black magic specialist delhi ###
  black magic specialist pune ###
  black magic specialist mumbai ###
  black magic specialist bangalore ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Never allowing you to feel dull these girls fills your experience with excitement and adventure.You will enjoy the time that you spend with our Pune Escorts Service.Planning for a vacation? Well, that is certainly a good thought.

  pune call girls ####
  aundh escorts ####
  baner escorts ####
  dhanori escorts ####
  dhayari escorts ####
  hadapsar escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Welcome to Black Label High Class Delhi Escorts service. We are the top escort agency in Delhi providing elite British call girls. Russian girls, College girls, House wife. contact us:- 9873940964

  Delhi escorts #
  Delhi escort #
  Escorts in Delhi #
  independent Delhi escorts #
  delhi call girls #
  call girls in delhi #
  female escorts delhi #
  house wife escrts delhi #
  delhi escort service #

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Welcome to best Delhi escorts agency as we think that you are hunting down Delhi ... These women are so particularly more than simply attractive call girls.
  Visit my website : -
  delhi escorts
  delhi call girls
  call girls in delhi
  delhi call girl
  independent delhi escorts
  call girls in delhi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. raj nagar is a place where you can hire amazing escort Girls and Russian Call Girls in raj nagar truly beautiful and sexy raj nagar Call Girls for dating.
  raj nagar Escorts ***

  vaishali Escorts ***

  vasundhra Escorts ***

  faridabad Escorts ***

  ghaziabad Escorts ***

  gurgaon Escorts ***

  noida Escorts ***

  greater noida Escorts ***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Love Marriage specialist astrologes 7666487640 We are a normal people and we think that our destiny is everything for us. And what written in our destiny only we can get. Without help of destiny or what is not written in destiny we can’t get. But it’s a wrong opinion.

  black magic specialist in indore ###
  black magic specialist in nagpur ###
  black magic specialist in aurangabad ###
  black magic specialist in chandigarh ###
  black magic specialist in jaipur ###
  vashikaran specialist in delhi ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Just be willing to enjoy her companionship and later on if you wish to get intimate, you can share it with her escort service in Chennai. So, whether you are an amateur or experienced.

  escorts in koyambedu ##
  escorts in adyar ##
  escorts in besant nagar ##
  escorts in adambakkam ##
  escorts in tambaram ##
  escorts in kolathur ##
  escorts in guindy ##
  escorts in ambattur ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 82. If you want to get information about the job notification, exam and interview dates, and Sarkari Result. you will get many websites of the Government of India. You can easily find out the result for any Government examination.
  mandi parishad sarkari result |
  vdo admit card sarkari result |
  up shiksha mitra result 2013 |
  bpsssc |
  shiksha mitra btc result |
  sbi po sarkari result |

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 83. If you want to get information about the job notification, exam and interview dates, and Sarkari Result. you will get many websites of the Government of India. You can easily find out the result for any Government examination.
  dfccil sarkari result |
  navy mr admit card 2019 sarkari result |
  rajasva nirikshak admit card |
  ssc chsl 2019 sarkari result |
  uppsc upper subordinate 2016 answer key |
  cpo sarkari result |
  shiksha mitra second semester exam result |
  kvs admit card sarkari result |
  sarkari result up iti |

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Delhi escorts service is best option for get proper sexual satisfaction.come with us and enjoy the moment of life.call us on :-9873940964.visit my website:-
  Delhi Escorts ###
  Delhi Escorts service ###
  Delhi call girls ###
  Escorts Service in Delhi ###
  Delhi Escorts ###
  Delhi Escorts service ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Hi Guys My Name Is Nisha Sharma And I Am An Independent escort girl Living In Rohini Here Is Am Doing An Rohini Escorts Service So u Can Call Us And U Will Get Hi Profile Escorts Call girls At Your Home & Hotel Room Doorstep in Rohini.
  Rohini Escorts
  Rohini Call Girls
  Escorts In Rohini
  Call Girls In Rohini

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to publish more about this subject matter, it might not be a taboo subject but typically people don't speak about these topics. To the next! Best wishes!!
  KBC Game Show

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Delhi Escorts Hub is waiting for your entertainment.come with us and enjoy with cool and hot girls.contact us on :-9873940964.visit our website :-
  Escorts in Delhi ##
  Delhi Escorts service ##
  Delhi call girls ##
  Escorts Service in Delhi ##
  Delhi Escorts ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Hi Guys, I am Sonalisinha independent Saket Escorts provide high class Saket Escorts services connect me at any time in over all Saket.9873777170
  Saket Escorts
  Saket Escorts Service
  Independent Saket Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Hi Guys, I am Sonalisinha independent Saket Escorts provide high class Saket Escorts services connect me at any time in over all Saket.9873777170
  Saket Escorts
  Saket Escorts Service
  Independent Saket Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Welcome to Mumbaihotcollection.com, home of the finest Mumbai escorts in Mumbai area. Our Mumbai escorts are the finest Mumbai has to offer and will provide an unforgettable Mumbai Escort experience! Mumbaihotcollection.com has the most beautiful, new and experienced adult female companion entertainers available in the , and you will have a divine selection of talented, sophisticated, and charming escorts in the Mumbai area, providing you with a once in a lifetime experience you'll never forget. Why take the traditional Mumbai dating or Windy City girlfriend route when our Mumbai escorts are the clear choice for an exceptional experience without the hassle! Dating our Mumbai escorts give you the obvious advantage. Wet N Wild Mumbai escorts are available for a variety of social occasions when you need an absolute stunner who's GORGEOUS, smart, fit, intelligent and sexy! Wet N Wild Mumbai escorts offers a variety of fine female companions for any occasion when you need for as long as you need! Call Wet N Wild Mumbai escorts when you're ready to book an unforgettable experience with the finest Mumbai Escorts, Mumbai has to offer!
  Escorts in Mumbai
  Escort Service in Mumbai
  Mumbai Escorts
  Mumbai Call Girls
  blogs
  Escorts Mumbai
  Mumbai Escorts Blogs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. May I simply just say what a relief to discover someone that actually knows what they are talking about online. You actually know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people ought to look at this and understand this side of the story. It's surprising you aren't more popular given that you definitely possess the gift.
  https://kbcofficialwinner.com/kbc-head-office-number-for-crorepati-inquiries/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. The fare now calls girls in Hyderabad cheap price list and selects their partner. Get the best call girls in Hyderabad to fulfill your wish from Hyderabad Escorts girl.

  👉 hyderabad call girls
  👉 russian call girls hyderabad
  👉 hyderabad call girls
  👉 madhapur call girls
  👉 uppal call girls
  👉 kondapur call girls
  👉 koti call girls
  👉 somajiguda call girls
  👉 miyapur call girls
  👉 kukatpally call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. You would never get the opportunities of making complains against the services of Faridabad Escorts .They seem to be just overwhelming their clients as and whenever they are in needs trying to ease down the level of pains and boredom in lives.

  👉 call girls sohna road
  👉 call girls manesar
  👉 call girls dlf cyber city
  👉 call girls nirvana country
  👉 call girls mg road
  👉 call girls sun city
  👉 call girls indiranagar
  👉 call girls btm layout
  👉 call girls marathahalli
  👉 call girls koramangala

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Ruhhi Dhawan is a Best of pleasant and erotic Escorts in Rohini. Call girl service Rohini, welcomes you to have a wonderful and good experience for real pic person. You can Visit my website and check my profile.
  Rohini Escorts
  independent escort Rohini
  Female escorts in Rohini
  escorts in Rohini
  Rohini Female Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Hello I am big name Raipur Girl Ms.Alisha. Free feel love for me is a certifiable endeavor. My young fit corpse and sizzling blood are for you, my dear client. In the event that you wish to drive into the earth of dream and wild, at that point I will help you to information the most abnormal moment in Raipur.
  Raipur escorts model
  Model escorts in Raipur
  Raipur escorts agency
  Raipur escorts service
  call girls in raipur
  raipur call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Hello I am big name Raipur Girl Ms.Alisha. Free feel love for me is a certifiable endeavor. My young fit corpse and sizzling blood are for you, my dear client. In the event that you wish to drive into the earth of dream and wild, at that point I will help you to information the most abnormal moment in Raipur.

  Raipur escorts model
  Model escorts in Raipur
  Raipur escorts agency
  Raipur escorts service
  call girls in raipur
  raipur call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Hello I am big name Raipur Girl Ms.Alisha. Free feel love for me is a certifiable endeavor. My young fit corpse and sizzling blood are for you, my dear client. In the event that you wish to drive into the earth of dream and wild, at that point I will help you to information the most abnormal moment in Raipur.


  Raipur escorts model
  Model escorts in Raipur
  Raipur escorts agency
  Raipur escorts service
  call girls in raipur
  raipur call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Helpful article on importance of digital marketing, which is playing great role in promoting online business like vashikaran specialist in delhi and vashikaran specialist in Mumbai The business online are growing very rapidly like you can see vashikaran specialist in Chennaiare doing decent marketing. Also check vashikaran specialist in Bangalore for more knowledge.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Welcome to Mumbaihotcollection.com, home of the finest Mumbai escorts in Mumbai area. Our Mumbai escorts are the finest Mumbai has to offer and will provide an unforgettable Mumbai Escort experience! Mumbaihotcollection.com has the most beautiful, new and experienced adult female companion entertainers available in the , and you will have a divine selection of talented, sophisticated, and charming escorts in the Mumbai area, providing you with a once in a lifetime experience you'll never forget. Why take the traditional Mumbai dating or Windy City girlfriend route when our Mumbai escorts are the clear choice for an exceptional experience without the hassle! Dating our Mumbai escorts give you the obvious advantage. Wet N Wild Mumbai escorts are available for a variety of social occasions when you need an absolute stunner who's GORGEOUS, smart, fit, intelligent and sexy! Wet N Wild Mumbai escorts offers a variety of fine female companions for any occasion when you need for as long as you need! Call Wet N Wild Mumbai escorts when you're ready to book an unforgettable experience with the finest Mumbai Escorts, Mumbai has to offer!
  Mumbai escorts
  Mumbai escorts services
  Russian and foreigner ladies
  Mumbai independent call girls
  Mumbai college girls
  Escorts in Mumbai
  Mumbai Escorts Blogs

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 100. Ahmedabad is one of the most popular and busiest cities in Ahmedabad. So, the huge demand of Ahmedabad Escorts is observed at present.Not only the Indian citizens but also the exotic customers give priority to these escort workers for hiring when they visit Ahmedabad or surrounding.visit my website:-
  ahmedabad escorts

  russian escorts ahmedabad

  call girls ahmedabad

  surat escorts

  vadodara escorts

  ambawadi escorts

  ambli escorts

  amraiwadi escorts

  bodakdev escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 101. We are here to serve you hot Female Escorts in Aerocity and Escorts Service in Mahipalpur Our Girls are fresh, friebdly, educated and interested in pleasure with our clients. Check our other Services...
  Escorts in Faridabad
  Call Girls in Delhi
  Escorts Service in Delhi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Bangalore Escorts meet up all the requirement of the clients. These pretty escorts are the most efficacious ladies who can satiate your sensual thirst with their erotic service.Range that our escorts can go to render peace to your erotic urges.  
  Russian Escorts in Bangalore ***

  Bangalore Call Girls ***

  Bangalore Escorts Service ***

  Independent Bangalore Escorts ***

  Escorts Service in Bangalore ***

  Russian Call Girls Bangalore ***

  Bangalore Independent Escorts ***

  Escorts in Bangalore ***

  Female Escorts in Bangalore ***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. If one of the independent escorts Bangalore has caught your fancy and you want to be on her good books and on the top listed client's, then you have to make sure that you impress your escort immensely.


  Visit here : -

  call girls bangalore ##
  bangalore escorts service ##
  russian escorts in bangalore ##
  bangalore escorts ##
  call girls bangalore ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Get professional Escort girls in Rohini 09999965857 from here at cheap rates. Enjoy your today night with Rohini escorts service girl in hotel room or at your.

  maharani bagh escorts service ###
  new friends colony escorts service ###
  dhaula kuan escorts service ###
  east of kailash escorts service ###
  cr park escorts service ###
  chattarpur escorts service ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Naughty Zoya provide the Exotic escorts and call girls service in Ahmedabad. You can whatsapp for Ahmedabad escorts and call girls to get the service at cheap.

  👉 💋 Ahmedabad Escorts 💋
  👉 💋 Ambawadi Escorts Service 💋
  👉 💋 Ambli Escorts Service 💋
  👉 💋 Amraiwadi Escorts Service 💋
  👉 💋 Bodakdev Escorts Service 💋
  👉 💋 Gota Escorts Service 💋
  👉 💋 Prahlad nagar Escorts Service 💋
  👉 💋 Sg highway Escorts Service 💋
  👉 💋 Mani nagar Escorts Service 💋
  👉 💋 Thaltej Escorts Service 💋

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Call Zara Chaudhry for hot Chennai Escorts.for Girlfriend Experience in Chennai are available Independent Chennai Escorts is offering Cheap Independent women at affordable rates.to rent VIP Call Girls in Chennai 5 Star Hotels.


  chennai escorts ###
  chennai escorts ###
  call girls chennai ###
  russian escorts in chennai ###
  chennai escorts service ###
  chennai escorts ###
  chennai escorts ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 108. It is important to know how to represent yourself in front of your clients as call girls in Pune so that you get the attention of your clients. It is important so that you can increase your client base and make it stronger. visit my website:-
  Dhanori Escorts

  Dhayari Escorts

  Hadapsar Escorts

  Kalyani Nagarescorts

  Khadki Escorts

  Khandala Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. It is obvious that you will feel confident to deal with a service provider that enjoys positive reviews and high ratings. While looking for the Mumbai Escorts.

  👉 Mumbai Escorts
  👉 Mumbai Call Girls
  👉 Mumbai Call Girls
  👉 Female escorts in Mumbai
  👉 escorts in Mumbai
  👉 Escorts Mumbai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. If you want to get the escort service fully without any hazard then you should contact Escorts service Bangalore definitely for hiring your dream escort. However, you should hire your escort professional only after knowing the details of her or him. visit my website:-
  hsr layout call girls ###
  indiranagar call girls ###
  jayanagar call girls ###
  jp nagar call girls ###
  koramangala call girls ###
  kr puram call girls ###
  madiwala call girls ###
  majestic call girls ###
  malleswaram call girls ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Book Housewife Pune Call Girls Service romantic relationships 24/7 , My Friend are Sexy Independent College Call Girls Pune available.

  👉 Pune Escorts
  👉 Pune Call Girls
  👉 Russian Call girls Pune
  👉 independent escorts service pune
  👉 Escorts In Pune
  👉 Call Girls In Pune
  👉 VIP Escorts Pune
  👉 Pune Escorts Service
  👉 Escorts Pune

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. For high class ghaziabad escorts service | SEXY Call girls and Russian call girls ghaziabad.

  gandhi nagar escorts ||-->
  kashmiri gate escorts ||-->
  mehdipatnam escorts ||-->
  kamla nagar escorts ||-->
  shahdara escorts ||-->
  park street escorts ||-->
  patel nagar escorts ||-->

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 113. Contact 9711199171 Ms tinamalik for high class South and North Indian escort girls services.ghaziabad independent escorts, ghaziabad escorts agencies and strip clubs from ghaziabad, India.

  model town escorts ||-->
  nirman vihar escorts ||-->
  govindpuri escorts ||-->
  ashok vihar escorts ||-->
  chandni chowk escorts ||-->
  gtb nagar escorts ||-->

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. Mumbai or surrounding in Mumbai and interested to spend a remarkable night with a hot and beautiful girl then you must hire Mumbai Escorts.There are lots of independent escort professionals as well as escort agencies now available in the market.

  mumbai escorts ||
  mumbai escort ||
  mumbai call girls ||
  independent mumbai escorts ||
  mumbai escorts service ||
  call girls mumbai ||

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. bangalore call girls High Profile Call Girls in bangalore

  bangalore call girls are offering High-Class VIP Call Girls in bangalore available 24/7. Call to book bangalore Escorts at 5-star Hotels and Beaches.


  Click : -
  bangalore escorts ##
  bangalore call girls ##
  bangalore escorts ##
  bangalore call girls ##
  russian ecsorts in bangalore ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 116. Hyderabad Escorts Service give you 100% satisfaction and safe, Our ... 24*7 Are you Seeking for Hyderabad Call Girls or Fantastic College Call Girls. book at low prize.

  hyderabad escorts #
  hyderabad escorts service #
  hyderabad call girls #
  independent hyderabad escorts #
  escorts service hyderabad #
  call girls hyderabad #
  russian escorts service hyderabad #

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Independent Escort In Bandra Is So Appealing And They Give

  Our, Independent Escort in Bandra is so appealing and they give such It is for sure that you can expect our agency to deliver such worthy services that you would feel like appreciating yourself for prioritizing on our agency, over any other providers of the similar services.

  Click : -
  call girls in bandra ##
  bandra escorts ##
  bandra call girls ##
  escorts in bandra ##
  russian escorts in bandra ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Escorts Service Ahmedabad, Find your Beauty Call Girls here 24/7

  If you are a man with any sort of fetish, these fetish Escorts Service Ahmedabad are the most suitable companions to give to you the desired happiness. These girls can meet the satisfaction that you were aspiring for long.

  Click : -


  https://www.turnkeylinux.org/user/1147621 ##
  https://www.youtube.com/channel/UCGlHVL8_v0Pl9jZTUqGZ32Q/about ##
  https://uberant.com/users/arohipatel/ ##
  https://www.ubersite.com/u/arohipatel ##
  https://www.udemy.com/user/arohipatel/ ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 119. Delhi Escorts girls are waiting for you. You can spent your lovely moment with them. Contact us on :_9873940964. for get about us in details . Visit my website:-
  call girls kalkaji #

  call girls surajkund #

  call girls hauzkhas #

  call girls saritavihar #

  call girls safdarjung enclave #

  call girlslaxmi nagar #

  call girls vasant vihar #

  call girls govindpuri #

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. That is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate info… Many thanks for sharing this one. A must read post! https://kbcofficialwinner.com/kbc-winner-list/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. chennai Escorts | Chennai Call Girls

  Find the most beautiful chennai Escorts on ishabajaj. High-class, Photo Verified and VIP escorts with videos and photos in chennai.


  Click : - ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

  chennai call girls ##
  russian escorts in chennai ##
  Chennai escorts ##
  chennai call girls ##
  russian escorts in chennai ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή