Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΡΑΪΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΑΣΚΑ: ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ»!ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
 Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Με την μετονομασία των μνημονίων σε «ενισχυμένη επιτήρηση», η Ελλάδα θα ισοπεδωθεί ευρισκόμενη διαρκώς σε μία κατάσταση, όπου θα πρέπει να διασώζεται σε μόνιμη βάση – ενώ αυτές οι «διασώσεις» θα δρομολογούνται με τους παλιούς γνωστούς όρους και συνθήκες, παρά το ότι τα αποτελέσματα τους ήταν ανέκαθεν εγκληματικά για τους Έλληνες.


Υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται ότι, η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, με χρέος στο 127% του ΑΕΠ της (όσο η Πορτογαλία σήμερα και λιγότερο από την Ιταλία, η οποία έχει επί πλέον μεγάλο πρόβλημα τραπεζών, κόκκινα δάνεια συν αρκετά άλλα). 

Η δική μας άποψη είναι πως η Ελλάδα, έχοντας ένα συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, μεγάλη δημόσια περιουσία (περί τα 300 δις € κατά το ΔΝΤ τότε), καθώς επίσης ιδιωτική, οπότε μία θετική καθαρή θέση, βίωνε μία κρίση ρευστότητας – την οποία θα μπορούσε να ελέγξει εάν στηριζόταν από την ΕΚΤ, για να δανειστεί από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια, όπως συνέβη με όλες τις άλλες χώρες μετά το 2012.

Το βασικό της πρόβλημα ήταν άλλωστε το ότι, δεν είχε φροντίσει έγκαιρα να ανανεώσει τα ομόλογα που έληγαν το 2010, όπως αλλάζει κανείς μία μεταχρονολογημένη επιταγή που δεν προγραμμάτισε σωστά τη λήξη της – ενώ φυσικά η ίδια προκάλεσε την άρνηση των αγορών να τη δανείσουν, με τις δημόσιες δηλώσεις του 2009 και με τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων.

Όσον αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, διογκώθηκε τεχνητά, αν και εκείνη την εποχή σε πολλές χώρες είχε υπερβεί το 10% χωρίς να χρεοκοπήσουν – ενώ το βασικό της μειονέκτημα ήταν το ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που όμως ήταν σε θέση να διορθώσει, χωρίς να υποστεί το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων.

Εάν αποδεχθούμε τώρα πως η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει, αποτελώντας την πρώτη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που θα πτώχευε έχοντας το δικό της νόμισμα, τότε δημιουργείται η απορία γιατί δεν το έκανε επίσημα – αφού είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για ένα κράτος που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του και δεν θέλει να οδηγηθεί σε μία κυλιόμενη χρεοκοπία, όπου δεν πτωχεύει πλέον μόνο το κράτος, αλλά και οι Πολίτες του (όπως συμβαίνει έκτοτε).

Η αιτιολογία δε, σύμφωνα με την οποία δεν το έπραξε για να μην εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, είναι κάτι παραπάνω από έωλη – αφού η συμμετοχή στη νομισματική ένωση είναι αμετάκλητη, με την έννοια πως κανένα μέλος δεν μπορεί να εξέλθει ούτε ακούσια, ούτε εκούσια. 

Εκτός αυτού η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα, οπότε δεν μπορεί να απαγορευθεί από κανέναν – ούτε φυσικά από την Ευρωζώνη σε ένα μέλος της.

Στα πλαίσια αυτά, επειδή η Ελλάδα έκανε δεκάδες λάθη στη διαχείριση του προβλήματος της, με μεγαλύτερο το PSI, ενώ αποτέλεσε το πειραματόζωο της πρωσικής κυβέρνησης με στόχο την οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης και τη λεηλασία των αδύναμων χωρών της περιφέρειας, ήταν φυσικό να βιώσει μία τόσο άγρια κρίση – όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη μέχρι σήμερα εν καιρώ ειρήνης.

Μετά από οκτώ χρόνια τώρα, τρία θηριώδη μνημόνια με αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις, πολλά προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων και αμέτρητες κοινωνικές-εργατικές μεταρρυθμίσεις, στις 20 Αυγούστου τελειώνει μία εποχή – επίσημα βέβαια, αφού πρακτικά δεν θα αλλάξει τίποτα για τους Έλληνες, όπως έχουν ήδη σχεδιάσει το Euro Group και η Κομισιόν, με την επιβολή ενός τεσσαρακονταετούς μνημονίου που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Στο τέλος αυτής της εποχής το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στα 360 δις € από τα 343,7 δις € στα τέλη Μαρτίου, με τα 15 δις € της τελευταίας δόσης ή πάνω από το 200% του ΑΕΠ της, ενώ η λέξη κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας που θα αντικαταστήσει τα μνημόνια είναι η «ενισχυμένη επιτήρηση» – η οποία βασίζεται στη συμφωνία «δύο πακέτων» (Two-Pack,) του 2013, όταν ένα κράτος ολοκληρώνει τα προγράμματα στήριξης του.

Με βάση τα τότε υπογραφέντα, έως ότου μία χώρα αποπληρώσει το 75% των οφειλών της στο EFSF, στο ESM και στο ΔΝΤ, η Τρόικα παραμένει στο εσωτερικό της και ελέγχει τη μακροπρόθεσμη, αυστηρή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων – καθώς επίσης την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων του προϋπολογισμού (συν τις ιδιωτικοποιήσεις προφανώς).

Στην περίπτωση της Ελλάδας τώρα, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που έχουν στηριχθεί από την Τρόικα που έχει βαπτισθεί σε «Θεσμούς», η «ενισχυμένη επιτήρηση» θα παγιωθεί για πολλές δεκαετίες – αφού η πλήρης εξόφληση των οφειλών της είχε προγραμματισθεί για το 2059, ενώ με την πρόσφατη επιμήκυνση των 96 δις € του EFSF το 75% πήγε πιο πίσω, οπότε θα διαρκέσει αρκετά χρόνια η «απελευθέρωση» της. 

Με δεδομένες δε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες θα τηρήσει επακριβώς τα συμφωνηθέντα ακόμη και όταν είναι αντίθετος, όπως στο θέμα της Μακεδονίας, είναι φανερό πως οποιοδήποτε κόμμα και αν ψηφίσουν στο μέλλον οι Έλληνες, δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα – αφού η χώρα έχει δεθεί χειροπόδαρα.

Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως όταν λέμε ότι, η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρέη της προς τους δανειστές το 2059, δεν εννοούμε πως θα τα πληρώσει γενικότερα – αλλά ότι θα δανείζεται από τις αγορές για να εξοφλεί την Τρόικα, ανακυκλώνοντας τα ουσιαστικά. 

Με δεδομένη δε την κατάσταση της, οι αγορές θα την κρίνουν πολύ πιο αυστηρά – ενώ ο μοναδικός τρόπος να μειωθούν τα επιτόκια της είναι η στήριξη της από την ΕΚΤ (κάτι που θεωρούν πιθανόν οι αγορές σήμερα και αυτός είναι ο λόγος της μείωσης τους στο 3,83% τώρα που όμως συνεχίζει να αυξάνει το χρέος και άρα δεν είναι βιώσιμο, αφού είναι υψηλότερο από το ρυθμό ανάπτυξης –).

Το τέταρτο μνημόνιο

Συνεχίζοντας, ειδικά για την Ελλάδα οι έλεγχοι εκ μέρους της Τρόικας θα είναι αυστηροί και τριμηνιαίοι – με πρώτη της φροντίδα να εφαρμοσθούν οι ήδη συμφωνημένες «μεταρρυθμίσεις», καθώς επίσης να μην καταργηθούν οι προηγούμενες, όπως συνέβη στην Πορτογαλία όταν η κυβέρνηση αναλήφθηκε από ένα έντιμο κόμμα. 

Ο οικονομικός επίτροπος της Ευρώπης κ. Moscovici τόνισε βέβαια πως η ενισχυμένη επιτήρηση δεν θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο – επειδή δεν θα συνοδεύεται από νέες υποχρεώσεις ή μέτρα. Εν τούτοις επρόκειτο για ένα διπλό, ασυγχώρητα μεγάλο ψέμα, για τους εξής δύο λόγους:

(α) Στα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο αυτά που είναι αποφασισμένα και έχουν εφαρμοσθεί κατά ένα μεγάλο μέρος τους – επειδή η Ελλάδα το 2016, ως προϋπόθεση για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του τρίτου μνημονίου, αποδέχθηκε τον αυτόματο μηχανισμό μείωσης δαπανών (κόφτης) που νομοθετήθηκε ήδη προληπτικά.

 Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μηχανισμό, όταν δεν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος, τότε θα είναι υποχρεωμένη να μειώνει αμέσως τις δαπάνες λαμβάνοντας νέα μέτρα – έως το 2% του ΑΕΠ της.

Άρα της τάξης των 3,5 δις € ετησίως, τα οποία αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσόν – ενώ, με δεδομένο το θηριώδες ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, τα οποία δεν προέρχονται και δεν θα προέρχονται από την ανάπτυξη αλλά από τη φορολογική ληστεία των Ελλήνων, (επιχειρήσεων, εργαζομένων και συνταξιούχων), οπότε πολύ δύσκολα θα επιτυγχάνονται τα επόμενα χρόνια, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ενεργοποίηση του μηχανισμού. 

Το θηριώδες ψέμα του επιτρόπου εν προκειμένω είναι έμμεσο – με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνονται μεν νέα μέτρα, αφού ο μηχανισμός έχει ήδη αποφασιστεί το 2016, αλλά οι νέες επιβαρύνσεις είναι αναπόφευκτες!

(β) Ο επίτροπος παρέλειψε σκόπιμα να αναφέρει ότι, ο ενισχυμένος έλεγχος θα μπορεί να οδηγήσει και σε νέα μέτρα – κάτι που αναφέρεται καθαρά στη συμφωνία «Two Pack» του 2013. Αναλυτικότερα, κατά τη συμφωνία η Κομισιόν μπορεί να προτείνει στο Συμβούλιο διορθωτικά μέτρα για ένα κράτος – τα οποία ισχύουν αυτόματα, εάν εντός δέκα ημερών δεν απορριφθούν από μία ειδική πλειοψηφία των κρατών-μελών. 

Πρόκειται προφανώς για κάτι που δύσκολα θα μπορεί να συμβεί (=απόρριψη από τα άλλα κράτη-μέλη), οπότε στην ουσία η Κομισιόν είναι σε θέση να αποφασίζει μόνη της – με αποτέλεσμα να αποτελούν τότε τα μέτρα που θα αποφασίζει (κατ’ ευφημισμό «προτείνει»)επίσημη απαίτηση απέναντι στην Ελλάδα, οπότε μνημόνια.

Το όπλο της ΕΚΤ

Περαιτέρω, η απορία που δημιουργείται αυτόματα σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι το πώς θα επιβάλλει η Τρόικα αυτά που έχουν αποφασιστεί στην Ελλάδα – αφού δεν θα μπορεί πλέον να την εκβιάζει με τις δόσεις των δανείων που δεν θα υπάρχουν, οπότε δεν θα έχει κάποιο μοχλό πίεσης στην εποχή των μνημονίων χωρίς χρήματα. Εν προκειμένω, το όπλο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι προφανώς η ΕΚΤ – η οποία θα έχει σημαντικό ρόλο στην αυστηρή εποπτεία της Ελλάδας.

Επειδή τώρα πρόκειται για έναν συμμετέχοντα που δεν δεσμεύεται από δημοκρατικές διαδικασίες, είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να πιέσει αφόρητα οποιοδήποτε μέλος της Ευρωζώνης (όπως πρόσφατα την Ιταλία που μείωσε τις αγορές ομολόγων της, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού της), γονατίζοντας το κυριολεκτικά εάν το θελήσει – ενώ δεν επιτρέπει την έξοδο καμίας χώρας από το ευρώ.

 Κατανοούμε δε πως εάν αναληφθεί η ηγεσία της ΕΚΤ από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, η Ευρώπη θα γίνει 100% γερμανική – κάτι που ευτυχώς γνωρίζει η Ιταλία, η οποία τοποθετήθηκε ήδη εναντίον.

Είναι άλλωστε γνωστοί οι εκβιασμοί της στην Ιρλανδία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα στο παρελθόν – όπου δεν επέτρεψε στη χώρα μας τη συμμετοχή της στο QE, σταμάτησε τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με τον ELA και τις έκλεισε τελικά, αδιαφορώντας για την κατάφωρη παρανομία της που οδήγησε αργότερα στην επιβάρυνση του δημοσίου χρέους μας με περίπου 40 δις €, καθώς επίσης στον αφελληνισμό των τραπεζών.

Έτσι έβγαλε την πρίζα της χώρας από το σύστημα, βύθισε την οικονομία μας σε κώμα, καταδίκασε τους Έλληνες καταθέτες σε ζητιάνους, κατέστρεψε τις προοπτικές ανάπτυξης για πολλά χρόνια και μετέτρεψε τον πρωθυπουργό μας σε θλιβερό, υποτελή επαίτη της πρωσικής κυβέρνησης – κατηγορούμενο για τη γνωστή θεαματική κυβίστηση, για τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας της Ελλάδας, για συνταγματικό πραξικόπημα και για εσχάτη προδοσία.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά στραγγαλίσθηκε η «ευρωπαϊκή άνοιξη» και οδηγήθηκε στο τέλος της, με την Γερμανία να επικρατεί σε όλα τα μέτωπα – τεκμηριώνοντας πως η ΕΚΤ είναι ένα πυρηνικό όπλο που όταν χρησιμοποιηθεί εναντίον οποιασδήποτε χώρας, είναι εύκολα σε θέση να την καταστρέψει ολοσχερώς.

Επομένως η μέθοδος, με την οποία η Τρόικα θα επιβάλλει δικτατορικά τα συμφωνηθέντα στην Ελλάδα, τα καταστροφικά πλεονάσματα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,την υφαρπαγή της ιδιωτικής μέσω των υπερβολικών φόρων σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, τις εθνικές υποχωρήσεις στην Αλβανία κοκ., θα είναι το νομισματικό όπλο της ΕΚΤ – όχι η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών εις βάρος μας, από τα οποία εγκρίθηκαν μόλις τα 4,8 δις € για να εκταμιευθούν σταδιακά, παρά το ότι υπερβαίνουν τα 10 δις €.

Η συμφωνία του Ιουνίου

Συνεχίζοντας, η υπόσχεση του 2012 για μία ονομαστική διαγραφή του χρέους της χώρας μας, η οποία θα ήταν απόλυτα εφικτή με το πάγωμα ενός μέρους του στο διηνεκές από την ΕΚΤ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για την Ευρωζώνη, δεν τηρήθηκε με τη συμφωνία του Ιουνίου του 2018 – αφού αποφασίσθηκε μόνο η επιμήκυνση των δανείων του EFSF για δέκα χρόνια, καθώς επίσης η βελτίωση του τοκογλυφικού επιτοκίου (3%, όταν η Ισπανία δανείζεται από τις αγορές με τη βοήθεια βέβαια της ΕΚΤ με 1,31%), που όμως δεν είναι σαφής.

Με τον τρόπο αυτό δεν μεταφέρθηκε μόνο το χρέος στα παιδιά μας αλλά, επίσης, επιμηκύνθηκε η ενισχυμένη επιτήρηση της χώρας μας – όπως τεκμηριώσαμε παραπάνω, με αποτέλεσμα να μιλάμε σωστά πλέον για ένα τεσσαρακονταετές μνημόνιο και για μία ξένη εποπτεία στα επόμενα 99 χρόνια, όσο θα διαρκέσει η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο Υπέρ-Ταμείο. Συμπερασματικά λοιπόν τα εξής:

(α) Η Ελλάδα θα διατηρηθεί χρηματοδοτικά στα όρια της χρεοκοπίας, αλλά όχι με νέα δάνεια – μόνο με τις απαραίτητες διορθώσεις των παλαιοτέρων, όσον αφορά τις δόσεις αποπληρωμής τους.

(β) Ως αντάλλαγμα για να μη χρεοκοπήσει θα απαιτούνται συνεχώς αυστηρές μεταρρυθμίσεις – αν και καμία μέχρι σήμερα δεν αφορούσε την καταπολέμηση της γάγγραινας του κομματικού-πελατειακού κράτους, οπότε εύλογα υποθέτει κανείς ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών. 

Αντίθετα, όλες οι μεταρρυθμίσεις είχαν έναν απόλυτα εισπρακτικό χαρακτήρα – με απώτερο στόχο τη μεταφορά του ιδιωτικού πλούτου στο δημόσιο και από εκεί στους δανειστές.

(γ) Οι ευρωπαϊκοί «Θεσμοί» και ειδικά η ΕΚΤ θα επιβλέπουν την εφαρμογή των κατ’ επίφαση μεταρρυθμίσεων – επιβάλλοντας κυρώσεις όταν παρατηρούνται αποκλίσεις.

Ουσιαστικά λοιπόν δεν θα αλλάξει τίποτα μετά το επίσημο τέλος της εποχής των μνημονίων, εκτός από το ότι δεν θα παρέχονται νέα δάνεια – με τη δαμόκλειο σπάθη του κρατικού χρέους να διατηρείται σταθερά επάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων για πολλές γενιές, εκμηδενίζοντας κάθε ελπίδα ανάκτησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της χώρας, οπότε μίας βιώσιμης ανάπτυξης της.

 Άλλωστε τίποτα δεν λειτουργεί πλέον σωστά στην οικονομία μας, ενώ οι προβλέψεις τόσο της Citibank, όσο και της HSBC (γράφημα) είναι μάλλον αισιόδοξες – δεν περιλαμβάνουν δε τυχόν ξέσπασμα μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης, την εγχώρια πολιτική αστάθεια που προβλέπεται, την περαιτέρω φυγή των Ελλήνων που θα μειώσει αναπόφευκτα το ΑΕΠ κοκ.Με ακόμη πιο απλά λόγια, η Ελλάδα θα ευρίσκεται διαρκώς σε μία κατάσταση, όπου θα πρέπει να διασώζεται σε μόνιμη βάση – ενώ αυτές οι «διασώσεις» θα δρομολογούνται με τους παλιούς γνωστούς όρους και συνθήκες, παρά το ότι τα αποτελέσματα τους ήταν ανέκαθεν αρνητικά, αποτυχημένα (=για τους Έλληνες, όχι για τους δανειστές που έχουν εξαγοράσει μία πάμπλουτη χώρα κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής).

Ως εκ τούτου, εάν εμείς οι Έλληνες αποδεχθούμε αυτήν την κατάσταση, τότε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στο προβλεπόμενο μέλλον να ξεφύγουμε από την πορεία φτωχοποίησης, διεθνούς εξευτελισμού και υποτέλειας που έχει επιλεχθεί τα τελευταία χρόνια – οπότε είναι απίθανη η ανάκτηση της Δημοκρατίας, καθώς επίσης της Εθνικής μας κυριαρχίας, τουλάχιστον για πολλές δεκαετίες.

Ειδικότερα, λόγω των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% που απαιτούνται, θα συμβαίνουν τα εξής: (α) θα χρεοκοπούν όλο και πιο πολλοί Έλληνες, χάνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία, αφού δεν θα προέρχονται από την ανάπτυξη που είναι αδύνατη υπό αυτές τις προϋποθέσεις και (β) θα εγκαταλείπουν την Ελλάδα ετήσια 6-7 δις € ρευστότητα που δεν θα αναπληρώνεται από ξένες επενδύσεις – οι οποίες συνεχίζουν να είναι μηδενικές (οι ξένοι περιμένουν την πλήρη κατάρρευση των τιμών).

Όσον αφορά τα έσοδα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα οδηγούνται στη μαύρη τρύπα του χρέους – ενώ οι τιμές που θα μας επιβάλλονται από τους νέους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, ιδίως των κρατικών κοινωφελών, θα είναι εξοντωτικές (ήδη πολλά είδη, ακόμη και προϊόντα πρώτης ανάγκης, κοστίζουν σχεδόν 25% ακριβότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη).

Λογικά λοιπόν θα εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι Έλληνες τη χώρα τους, αφού δεν θα επιθυμούν να υποστούν τις συνέπειες της κυλιόμενης χρεοκοπίας και να αναλάβουν την πληρωμή του υπέρογκου δημοσίου χρέους – ενώ δεν θα επενδύει κανένας, αφού είναι αδύνατον να μη χρεοκοπήσει με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κοκ. της τάξης του 75% των κερδών του, υφιστάμενος επί πλέον τους διωγμούς του εισπρακτικού φορολογικού μηχανισμού.

Προβλέπεται επομένως πως (α) οι ξένοι θα εξαγοράσουν σταδιακά τα σπίτια των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές (ήδη έχουν συμφωνηθεί μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού), αλλά μόνο για παραθεριστικούς σκοπούς – αφού ασφαλώς δεν θα θέλουν να φορολογούνται στην Ελλάδα και (β) θα επενδύουν μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές που μπορούν να αποφεύγουν την πληρωμή φόρων – με αποτέλεσμα αφενός μεν να χρεοκοπούν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, αφετέρου να μειώνονται τα έσοδα του δημοσίου από τις επιχειρήσεις, οπότε να επιβαρύνει με τη διαφορά όλους τους υπόλοιπους.


Επίλογος

Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω, τα οποία καταγράψαμε μεταξύ άλλων με τη βοήθεια πληροφοριών από αξιόπιστες ξένες πηγές, όσο μπορούσαμε πιο αντικειμενικά και νηφάλια, η Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα. 

Έχει χαθεί εντελώς η εθνική της κυριαρχία, είναι πλήρως υπό την κατοχή των δανειστών της, θα κινδυνεύσει η εδαφική της ακεραιότητα, καταργήθηκε η Δημοκρατία με την έννοια ότι μπορούμε να ψηφίζουμε όποιον θέλουμε αλλά η κατάσταση δεν θα αλλάζει, το μέλλον της είναι ζοφερό για πολλές γενιές Ελλήνων που δεν θα μπορέσουν να την εγκαταλείψουν, ενώ η ιδιοκτησία της θα περιέλθει σταδιακά σε ξένα χέρια – χωρίς να εξαιρούνται βέβαια τα ενεργειακά της αποθέματα.

Έχουν δε κλειστεί ερμητικά όλες οι έξοδοι κινδύνου, υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες και δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί ακόμη και η Τουρκία – εάν θελήσουν οι Έλληνες Πολίτες να αντιδράσουν, αψηφώντας τις κυρώσεις της ΕΚΤ και αδιαφορώντας για τις τραπεζικές τους καταθέσεις ή για το βιοτικό τους επίπεδο. 

Την ίδια στιγμή δυστυχώς όλα τα ελληνικά κόμματα, ειδικά εκείνα που συνέβαλλαν στην οκταετή τραγωδία με τη σημερινή οδυνηρή κατάληξη, ασχολούνται μόνο με τις μεταξύ τους μικροκομματικές αντιπαλότητες, αγωνιζόμενα για το ποιό θα έχει την εύνοια της πρωσικής κυβέρνησης – του πραγματικού, εκδικητικού δυνάστη της πατρίδας μας.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχουν ακόμη ρεαλιστικές λύσεις, μετά από τις δεκάδες που απεμπολήθηκαν στο παρελθόν – γνωρίζοντας πως για να αναβιώσει η οικονομία μας απαιτούνται επιγραμματικά τουλάχιστον τα εξής:

(1) Μειωμένοι συντελεστές φορολογίας – 15% για τις επιχειρήσεις, κλίμακα από 15% έως 35% για τους ιδιώτες, με αφορολόγητο 12.000 € και με άνοδο του βασικού μισθού.

 (2) Ειδικό καθεστώς ΦΠΑ τροφίμων και φαρμάκων στο 10%, των νησιών στο 7% και όλων των λοιπών συναλλαγών στο 15%.

  (3) Κατάργηση των τεκμηρίων και θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, όπου ο καθένας θα φορολογείται βάσει των πραγματικών και καθαρών εσόδων του.

 (4) Καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και δωροδοκίας στο δημόσιο.

 (5) Αυτόματος συμψηφισμός οφειλών και επιστροφών.

 (6) Κατάργηση και διαγραφή όλων των προστίμων-προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί από το Δημόσιο προς τους Πολίτες, έτσι ώστε ο Πολίτης να κληθεί να καταβάλλει μόνο το οφειλόμενο κεφάλαιο και όχι τους τοκογλυφικούς τόκους που το ίδιο το Δημόσιο του έχει επιβάλλει. 

(7) Διαγραφή του 50% των ανεξόφλητων εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά τα χρόνια της ύφεσης.

(8) Επανυπολογισμός των εισφορών με βάση το ετήσιο εισόδημα 

(9) Αφαίρεση της ιατροφαρμακευτικής εισφοράς, αφού ο ελεύθερος επαγγελματίας που ήταν ανασφάλιστος κλήθηκε να καταβάλλει την αντίστοιχη εισφορά. 

(10) Αφαίρεση όλων των παράνομων τόκων (από 3 έως 48%) και προσαυξήσεων που επιβλήθηκαν, επειδή οι εισφορές του επαγγελματία είναι ατομικές και όχι εργοδοτικές.

 (11) Ρύθμιση του ποσού που θα προκύψει με τέτοιον τρόπο, ώστε ο επαγγελματίας να μπορεί να το αποπληρώσει μέχρι να βγει στην σύνταξη του, αλλά και να είναι σε θέση να καλύπτει τις τρέχουσες εισφορές, που θα είναι εναρμονισμένες με το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του και όχι σε πίνακες με αύξηση ανά τριετία.

(12) Ηλεκτρονική σύνδεση όλων των συναλλαγών, από τα διυλιστήρια μέχρι το πρατήριο, από το χωράφι έως το κατάστημα, από το εργοστάσιο έως τον καταναλωτή.

(13) Λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων που έχουν τοποθετηθεί αλλά δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. 

(14) Δίκαιη νομοθεσία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων που ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών μνημονίων κοκ.

Η απάντηση είναι πως υπάρχουν ακόμη λύσεις, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθούν από όλους μαζί τους Έλληνες – όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κηρύσσεται ο πόλεμος σε μία χώρα ή όταν ευρίσκεται υπό την κατοχή των εχθρών της. Στα πλαίσια αυτά, δεν περισσεύει κανένας – ενώ η λύση δεν είναι άλλη από


(α) τη διαγραφή τουλάχιστον των 96 δις € που επιμηκύνθηκαν – εναλλακτικά το άτοκο πάγωμα τους για 50 χρόνια από την ΕΚΤ,

(β) τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, καθώς επίσης

(γ) από την πλήρη κατάργηση του τεσσαρακονταετούς τέταρτου μνημονίου, το οποίο θα ισοπεδώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα – έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα εξυγίανσης, όπως τα παραπάνω ή κάποια άλλα που δεν αναφέραμε.

Οι παραπάνω διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αναληφθούν από διακομματικές επιτροπές, στελεχωμένες με ειδικούς τεχνοκράτες, καθώς επίσης πλαισιωμένες από ξένες νομικές/οικονομικές εταιρείες – αφού πρόκειται για ένα εθνικό θέμα πλέον, το οποίο είναι αδύνατον να επιλυθεί από μεμονωμένα κόμματα.

Χρόνος πάντως δεν υπάρχει πολύς, αφού καταρρέει ακόμη και ο πρωτογενής μας τομέας, η άνοδος του τουρισμού δεν είναι υγιής οπότε δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έχει μειωθεί δραματικά και η βιομηχανία μας ευρίσκεται σε πορεία εξαφάνισης – ενώ η διαδικασία αλλαγής της ιδιοκτησίας της πατρίδας μας είναι σε εξέλιξη, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Φυσικά η Ελλάδα οφείλει προηγουμένως να εκπονήσει ένα εναλλακτικό «σχέδιο Β» που θα εξουδετερώνει τις «κυρώσεις» της ΕΚΤ, εάν χρειαστεί να προβεί σε αναβολή πληρωμών για να επιτύχει η διαπραγμάτευση – ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα, ούτε καν η έξοδος από την Ευρωζώνη (θα απαιτούσε μία πολύ μεγαλύτερη διαγραφή), προς την οποία έτσι ή αλλιώς οδηγούμαστε από την πρωσική γερμανική κυβέρνηση.165 σχόλια:

 1. Delhi Escorts Service available for bookings 9711199171 , Fulfill your sexual dream with Independent Call Girls Delhi, You can Hire Models vila Call Girls in Delhi for hotels and beaches. Fulfill your wish and find Independent Call Girls in Delhi.


  kapashera escorts $$$
  greater kailash escorts $$$
  preet vihar escorts $$$
  punjabi bagh escorts $$$
  pandav nagar escorts $$$
  patel nagar escorts $$$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mumbai Escorts Love is offering such Hot Mumbai Call Girls at affordable rates. Book +91 9920725232 to rent Escorts in Mumbai Services for sexual fun.

  Jogeshwari Call Girls Service $$$$
  Vakola Call Girls Service $$$$
  Vile Parle Call Girls Service $$$$
  Wadala Call Girls Service $$$$
  Kalyan Call Girls Service $$$$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Mumbai Escorts Love is offering such Hot Mumbai Call Girls at affordable rates. Book +91 9920725232 to rent Escorts in Mumbai Services for sexual fun.

  Jogeshwari Call Girls Service $$$$
  Vakola Call Girls Service $$$$
  Vile Parle Call Girls Service $$$$
  Wadala Call Girls Service $$$$
  Kalyan Call Girls Service $$$$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Always so interesting to visit your site.What a great info, thank you for sharing. this will help me so much in my learning.When your website or blog goes live for the first time, it is exciting. That is until you realize no one but you and your.Gtb Nagar Escorts, Vaishali Escorts, Indirapuram Escorts, Crossings Republik Escorts, Kaushambi Escorts, Vasundhara Escorts, Gaur City Escorts, Nainital Escorts Service

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. By what method can offer you Mumbai Call Girls and consider the unbelievable fun

  juhu escorts !!!!!!
  colaba escorts !!!!!!
  churchgate escorts !!!!!!
  worli escorts !!!!!!
  goregaon escorts !!!!!!
  malad escorts !!!!!!
  kandivali escorts !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Welcome Gentlemen, my name is Nehabatra and here as an Indian Escort in Lajpat Nagar. who gives requesting warm and awesome relationship for respectable men. Contact us on :-9899900591. visit my website:-
  Uttam Nagar Escorts

  Tilak Nagar Escorts

  Laxmi Nagar Escorts

  Malviya Nagar Escorts

  Hauz Khas Escorts

  Defence Colony Escorts

  Chanakyapuri Escorts

  Paschim Vihar Escorts

  Punjabi Bagh Escorts

  Rohini Escorts


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Astrologer Aghori ji - We provides Black magic specialist. You should always meet a best vashikaran specialist in aghori baba ji. gives full assurance for result. Consult with Black Magic Specialist Babaji can change your life.( Call Us - 9022563470 ).

  Vashikaran specialist in mumbai ####
  Vashikaran specialist in kolkata ####
  Black magic specialist in pune ####
  Black magic specialist in chandigarh ####
  Black magic specialist in Bangalore ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Call Girls In Gurgaon MG Road, Call +91 8587837371
  Call Girls Service in Gurgaon
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sikanderpur
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sushant-lok
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-in-gurgaon
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-delhi
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/gurgaon-call-girls
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/blog

  Hello There,
  I'm a gritty and energetic younger girl who's seeking a Handsome partner. i'm quite pleasant, charming, spirited and take a look at new adventures, I even have an amiable disposition, thus once it regards naughty fun, i am continually prepared for it. i am positioned in Gurgaon town, and that i keep in Shruti at a stunning and secure flat along with shower centers and parking systematically offered. I give a 100 percent NO RUSH service! My images are 100 pc recent and real! i am the girl from this film! permit me to be your gloomy very little getaway! Hj and BJ to boot offered.
  Book currently and you won’t regret! Let’s party along in a very extremely naughty manner !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Call Girls In Sikanderpur +91 8587837371
  Escorts in Gurgaon will make you Day
  If you are planning on going anywhere to get pleasure and satisfaction for your desire, there is no need for you to go far or wide, we will offer you the best of call girls service in Gurgaon Sikanderpur. Even if you are staying outside Gurgaon Sikanderpur and you are planning on having the utmost pleasure for your life and you think you really want to acquire your heart desires, our Call Girls in gurgaon,call girls gurgaon, gurgaon call girls, gurgaon call girls service, russian call girls in gurgaon, high profile call girls, high profile call girls in gurgaon, service is the perfect for you. We will make your time memorable and we will provide you with varieties of girls, both tall girls, light girls, short girls, school girls, curvy girls with great shapes and beautiful face which will make your heart pound every minute because you have never seen any beauty like that before. We are available everywhere you are and our Gurgaon Sikanderpur call girls are ready to come serve anywhere you are also, you are just on call away from us. +91 0000000000

  https://www.callgirlsingurgaongirls.com
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sikanderpur
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/sushant-lok
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-in-gurgaon
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/call-girls-delhi
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/gurgaon-call-girls
  https://www.callgirlsingurgaongirls.com/blog

  Escort In Gurgaon Urvashi Call Me +91 8587837371
  Call Girls Service in Gurgaon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. What is your desire from an escorts Agency, would you have the capacity to find any reputed Independent Call Girls and escorts Service Call:9711199012 who can deal amazingly with your prospects.Do you have real VIP Call Girls In Delhi.

  delhi escorts ####
  escorts in delhi ####
  gurgaon call girls ####
  udaipur escorts ####
  noida escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Contact to High profile Noida call girls via whatsapp Number for adorable fun, she shared own real photos for every visitor or clients who are liable and intrested to take my services then contact me @9873940964.visit my website :-
  raj nagar extension call girls

  sahibabad call girls

  shalimar garden call girls

  vaishali call girls

  indirapuram call girls

  vasundhara call girls

  kaushambi call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Greatly benefitted if you choose to go for Mumbai Escorts Service for your convenience. Each of these escorts is skilled in treating their clients in the best way possible. Unlike other call girls these escorts do not generally prefer to work for any kind of agency or service provider.

  borivali west Escorts Service ###
  goregaon west Escorts Service ###
  kandivali west Escorts Service ###
  malad west Escorts Service ###
  santacruz west Escorts Service ###
  thane west Escorts Service ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. In this regard, going for Bangalore Escorts will surely be the most beneficial for you for various reasons. Bangalore is a great city that offers you with so many things and reasons to enjoy the place.

  independent call girls bangalore /////!!//////
  Escorts In bangalore /////!!//////
  electronic city escorts /////!!//////
  independent hsr layout escorts /////!!//////
  marathahalli escorts /////!!//////
  russian call girls bangalore /////!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ajay Shastri - Astrologer In Jaipur Ask Free Question- About Love Vashikaran, We Are Vashikaran Specialist Astrologer. We Have 20 Years’ Experience As A Vashikaran Specialist. Call Us +91 7837827129.

  Astrologer In Jaipur //////!!!//////
  Astrologer Jaipur //////!!!//////
  Vashikaran Specialist Jaipur //////!!!//////
  Vashikaran Specialist In Jaipur //////!!!//////
  Black Magic Specialist In Jaipur //////!!!//////

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Book Noida Escorts Service to fulfill all your secret desires with hot female Call Girls in Noida. Dial 9873940964 and book VIP Escorts in Noida Hotels.

  call girls greater kailash ####
  call girls greater noida ####
  call girls gurgaon ####
  call girls hari nagar ####
  call girls hauzkhas ####
  call girls inder lok ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. aerocity escorts with full enjoyment your hotels and rooms with secure escorts services in aerocity Call Girls door open 24*7 for enjoy. http://www.taapseepannu.in/aerocity-call-girls-whatsapp-number.html
  Connaught Place Escorts

  paschim vihar call girls

  aerocity call girls

  cr park call girls

  rk puram call girls

  rajouri garden call girls

  punjabi bagh call girls

  dwarka call girls

  nehru place call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. We are availing the Young Russian Call Girls in Noida for deepest sexual pleasure. Ring us on 9873940964 and book High Class Noida Escorts Service.

  call girls noida ####
  escorts in noida ####
  http://simrankour.in/rates.html ####
  http://simrankour.in/rates.html ####
  http://simrankour.in/gallery.html ####
  http://simrankour.in/links.html ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή 18. Come and join the world of happiness. meet our cool and expert call girls . call us on:- 9873940964. We provide to you cool girls.our service is available 24x7.visit my website :-
  Escorts service in noida

  noida escorts service

  Call girls in noida

  noida call girls

  escorts service in noida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. We are famous Vashikaran Specialist India. Astrologer Vashikaran Specialist is also called as kala jadu specialist performed by love Vashikaran specialist baba Pt. Hari Ram Ji is leading and Global No 1 Vashikaran Specialist and Astrologer. Experts in black magic, love problem solution, call now +91- 9867880916.

  vashikaran specialist delhi ♣♣
  vashikaran specialist jaipur ♣♣
  vashikaran specialist pune ♣♣
  vashikaran specialist agra ♣♣
  vashikaran specialist aurangabad ♣♣

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. These Chennai call girls are the experts in understanding the situations and react accordingly. Men deciding to be in the association of these talented women won’t ever be in a dicey situation and would be able to fulfill their wants completely.

  nugambakkam escorts ####
  adyar escorts ####
  besant nagar escorts ####
  adambakkam escorts ####
  tambaram escorts ####
  ambattur escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Delhi escort service sexy stunning call girls and escorts in Delhi an energetic young call girls in haldwani, ramnagar and bhimtal can give you more ..
  Visit my site links : -
  gole market escorts ☺☺
  rabindra nagar escorts ☺☺
  dabri escorts ☺☺
  ansari road escorts ☺☺
  fatehpuri escorts ☺☺

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 22. Hello.......Guys. Are you in noida and feel boring. you want enjoy with cool girls whole night. Escorts service in noida welcomes to you. come with us and enjoy with cool and hot girls. contact us on :- 9873940964. visit my website :-
  Noida Escorts //
  Escorts in Noida //
  Noida Call Girls \\
  Noida Call Girls \

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Take our Chennai Escorts Service now. Every first-time experience is special. And we don't want that our esteem clients make any sort of adjustment ion the same.

  ecr road escorts ####
  anna nagar escorts ####
  boat club road escorts ####
  poes garden escorts ####
  taramani escorts ####
  gopalapuram escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Never allowing you to feel dull these girls fills your experience with excitement and adventure.You will enjoy the time that you spend with our Pune Escorts Service.Planning for a vacation? Well, that is certainly a good thought.

  pune call girls ####
  aundh escorts ####
  baner escorts ####
  dhanori escorts ####
  dhayari escorts ####
  hadapsar escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Love Marriage specialist astrologes 7666487640 We are a normal people and we think that our destiny is everything for us. And what written in our destiny only we can get. Without help of destiny or what is not written in destiny we can’t get. But it’s a wrong opinion.

  black magic specialist in indore ###
  black magic specialist in nagpur ###
  black magic specialist in aurangabad ###
  black magic specialist in chandigarh ###
  black magic specialist in jaipur ###
  vashikaran specialist in delhi ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Just be willing to enjoy her companionship and later on if you wish to get intimate, you can share it with her escort service in Chennai. So, whether you are an amateur or experienced.

  escorts in koyambedu ##
  escorts in adyar ##
  escorts in besant nagar ##
  escorts in adambakkam ##
  escorts in tambaram ##
  escorts in kolathur ##
  escorts in guindy ##
  escorts in ambattur ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to publish more about this subject matter, it might not be a taboo subject but typically people don't speak about these topics. To the next! Best wishes!!
  KBC Game Show

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. May I simply just say what a relief to discover someone that actually knows what they are talking about online. You actually know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people ought to look at this and understand this side of the story. It's surprising you aren't more popular given that you definitely possess the gift.
  https://kbcofficialwinner.com/kbc-head-office-number-for-crorepati-inquiries/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Hello I am big name Raipur Girl Ms.Alisha. Free feel love for me is a certifiable endeavor. My young fit corpse and sizzling blood are for you, my dear client. In the event that you wish to drive into the earth of dream and wild, at that point I will help you to information the most abnormal moment in Raipur.


  Raipur escorts model
  Model escorts in Raipur
  Raipur escorts agency
  Raipur escorts service
  call girls in raipur
  raipur call girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Helpful article on importance of digital marketing, which is playing great role in promoting online business like vashikaran specialist in delhi and vashikaran specialist in Mumbai The business online are growing very rapidly like you can see vashikaran specialist in Chennaiare doing decent marketing. Also check vashikaran specialist in Bangalore for more knowledge.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 31. Ahmedabad is one of the most popular and busiest cities in Ahmedabad. So, the huge demand of Ahmedabad Escorts is observed at present.Not only the Indian citizens but also the exotic customers give priority to these escort workers for hiring when they visit Ahmedabad or surrounding.visit my website:-
  ahmedabad escorts

  russian escorts ahmedabad

  call girls ahmedabad

  surat escorts

  vadodara escorts

  ambawadi escorts

  ambli escorts

  amraiwadi escorts

  bodakdev escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. If one of the independent escorts Bangalore has caught your fancy and you want to be on her good books and on the top listed client's, then you have to make sure that you impress your escort immensely.


  Visit here : -

  call girls bangalore ##
  bangalore escorts service ##
  russian escorts in bangalore ##
  bangalore escorts ##
  call girls bangalore ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Get professional Escort girls in Rohini 09999965857 from here at cheap rates. Enjoy your today night with Rohini escorts service girl in hotel room or at your.

  maharani bagh escorts service ###
  new friends colony escorts service ###
  dhaula kuan escorts service ###
  east of kailash escorts service ###
  cr park escorts service ###
  chattarpur escorts service ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Call Zara Chaudhry for hot Chennai Escorts.for Girlfriend Experience in Chennai are available Independent Chennai Escorts is offering Cheap Independent women at affordable rates.to rent VIP Call Girls in Chennai 5 Star Hotels.


  chennai escorts ###
  chennai escorts ###
  call girls chennai ###
  russian escorts in chennai ###
  chennai escorts service ###
  chennai escorts ###
  chennai escorts ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 36. It is important to know how to represent yourself in front of your clients as call girls in Pune so that you get the attention of your clients. It is important so that you can increase your client base and make it stronger. visit my website:-
  Dhanori Escorts

  Dhayari Escorts

  Hadapsar Escorts

  Kalyani Nagarescorts

  Khadki Escorts

  Khandala Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. It is obvious that you will feel confident to deal with a service provider that enjoys positive reviews and high ratings. While looking for the Mumbai Escorts.

  👉 Mumbai Escorts
  👉 Mumbai Call Girls
  👉 Mumbai Call Girls
  👉 Female escorts in Mumbai
  👉 escorts in Mumbai
  👉 Escorts Mumbai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. If you want to get the escort service fully without any hazard then you should contact Escorts service Bangalore definitely for hiring your dream escort. However, you should hire your escort professional only after knowing the details of her or him. visit my website:-
  hsr layout call girls ###
  indiranagar call girls ###
  jayanagar call girls ###
  jp nagar call girls ###
  koramangala call girls ###
  kr puram call girls ###
  madiwala call girls ###
  majestic call girls ###
  malleswaram call girls ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Book Housewife Pune Call Girls Service romantic relationships 24/7 , My Friend are Sexy Independent College Call Girls Pune available.

  👉 Pune Escorts
  👉 Pune Call Girls
  👉 Russian Call girls Pune
  👉 independent escorts service pune
  👉 Escorts In Pune
  👉 Call Girls In Pune
  👉 VIP Escorts Pune
  👉 Pune Escorts Service
  👉 Escorts Pune

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. bangalore call girls High Profile Call Girls in bangalore

  bangalore call girls are offering High-Class VIP Call Girls in bangalore available 24/7. Call to book bangalore Escorts at 5-star Hotels and Beaches.


  Click : -
  bangalore escorts ##
  bangalore call girls ##
  bangalore escorts ##
  bangalore call girls ##
  russian ecsorts in bangalore ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 41. Hyderabad Escorts Service give you 100% satisfaction and safe, Our ... 24*7 Are you Seeking for Hyderabad Call Girls or Fantastic College Call Girls. book at low prize.

  hyderabad escorts #
  hyderabad escorts service #
  hyderabad call girls #
  independent hyderabad escorts #
  escorts service hyderabad #
  call girls hyderabad #
  russian escorts service hyderabad #

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Independent Escort In Bandra Is So Appealing And They Give

  Our, Independent Escort in Bandra is so appealing and they give such It is for sure that you can expect our agency to deliver such worthy services that you would feel like appreciating yourself for prioritizing on our agency, over any other providers of the similar services.

  Click : -
  call girls in bandra ##
  bandra escorts ##
  bandra call girls ##
  escorts in bandra ##
  russian escorts in bandra ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Escorts Service Ahmedabad, Find your Beauty Call Girls here 24/7

  If you are a man with any sort of fetish, these fetish Escorts Service Ahmedabad are the most suitable companions to give to you the desired happiness. These girls can meet the satisfaction that you were aspiring for long.

  Click : -


  https://www.turnkeylinux.org/user/1147621 ##
  https://www.youtube.com/channel/UCGlHVL8_v0Pl9jZTUqGZ32Q/about ##
  https://uberant.com/users/arohipatel/ ##
  https://www.ubersite.com/u/arohipatel ##
  https://www.udemy.com/user/arohipatel/ ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. That is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate info… Many thanks for sharing this one. A must read post! https://kbcofficialwinner.com/kbc-winner-list/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. chennai Escorts | Chennai Call Girls

  Find the most beautiful chennai Escorts on ishabajaj. High-class, Photo Verified and VIP escorts with videos and photos in chennai.


  Click : - ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

  chennai call girls ##
  russian escorts in chennai ##
  Chennai escorts ##
  chennai call girls ##
  russian escorts in chennai ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Very elegantly composed post and supportive to me. I needed to peruse more posts like this extraordinary Mumbai Escorts read!! I certainly appreciate each and every piece of it and I have you bookmarked to look at new stuff you post.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. In astrology, there is a solution to all the problems of life. Astrology is used in all states of India. Therefore, in today's time, anyone can take advantage of astrology. One such astrologer is a resident of India. All of which are known to solve the problem. They are astrologer MK Sharma Ji. He is also known as a love problem solution expert. Till now thousands of people have got a solution to their problem from them. Therefore, if you are also looking for a solution to any love problem, then you should contact them today and request for a solution to your problem. They will definitely give you a solution to your problem. What are you waiting for? Come and get the solution in just 72 hours. +91-9815389812
  Love Problem Solution
  Love Marriage Problem Solution
  Black Magic Problem Solution
  Divorce Problem Solution
  • Husband Wife Problem Solution
  Family Problem Solution
  Kala Jadu Removal
  Vashikaran Problem Solution
  • Convince Parents For Love Marriage
  Lost Love Back Solution
  • Ex Love Back Solution
  InterCaste Love Marriage Problem Solution
  Powerful Vashikaran Mantra

  ज्योतिष शास्त्र में जीवन की सभी समस्याओं का समाधान मौजूद है। ज्योतिष का प्रयोग भारत के सभी राज्यों में किया जाता है। इसलिए आज के समय में ज्योतिष का लाभ कोई भी ले सकता है। ऐसे ही एक ज्योतिषी है भारत के निवासी है। जो सभी समस्या का समाधान करने के लिए जाने जाते है। वे है ज्योतिषी mk शर्मा जी। वे प्रेम समस्या समाधान विशेषज्ञ के रूप में भी जाने जाते है। अब तक हजारो लोग उनसे अपनी समस्या का समाधान प्राप्त चुके है। इसलिए आप भी किसी प्रेम समस्या का समाधान ढूंढ रहे है तो आपको आज ही उनसे सम्पर्क करे अपनी समस्या के समाधान के लिए आग्रह करना चाहिए। वे अवश्य ही आपकी समस्या का समाधान आपको देंगे। तो देर किस बात की। आइये और समाधान ले जाये मात्र 72 घंटे में।
  +91-9815389812

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Geek Squad Chat is a well-known tech service provider company in the world. Our experts offer support for all types of technical problems faced in computers, laptops and smartphones. They even provide solutions for home appliances, TV, smart wearable and home theatre. We help our customers in setup, installation, repair, uninstallation, replacement, damage and other issues. Our dedicated support team is always available at your service and assures you for the quick resolutions. Book geek squad chat today and get your device fixed without wasting much time.
  geek squad chat |
  geek squad chat with an agent |
  geek squad chat |
  geek squad chat with an agent |
  geek squad chat |

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. In Mumbai there many high class men who always nonappearance to profit special treatment. When comes to spending become primeval taking into account gorgeous looking ladies these men always nonappearance to profit several choices. These men always lack to spend erotic period taking into account most classy ladies of Mumbai. Due to this gloss we are offering Mumbai escorts who are having quickly maintained body have an effect on and at the same era these ladies are having harmonious presence of mind. Our escorts can obtain into the mind of our customer and at the associated time cater them escort facilities in the way they nonattendance due to this excuse we are best escort foster provider. Visit at :

  👉 Mumbai Escorts

  👉 Call Girls In Mumbai

  👉 Independent Mumbai Escorts

  👉 Mumbai Housewife Escorts

  👉 Mumbai Air Hostess Escorts

  👉 Russian Escorts In Mumbai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ahmedabad VIP Escorts is the favorite social escort agency in Ahmedabad for locals and expatriates with our attractive, sociable, and classy Ahmedabad women.
  Click Here : -


  russian escorts in ahmedabad ##
  ahmedabad escorts ##
  russian escorts in ahmedabad ##
  ahmedabad escorts ##
  ahmedabad escorts ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Geek Squad Chat is a well-known tech service provider company in the world. Our experts offer support for all types of technical problems faced in computers, laptops and smartphones. They even provide solutions for home appliances, TV, smart wearable and home theatre. We help our customers in setup, installation, repair, uninstallation, replacement, damage and other issues. Our dedicated support team is always available at your service and assures you for the quick resolutions. Book geek squad chat today and get your device fixed without wasting much time.

  geek squad chat with an agent |
  geeksquad.com -chat-with-an-agent |
  www.geeksquad.com chat with agent |
  geek squad online chat with an agent |
  geek squad tech support |

  geek squad chat with an agent |
  geeksquad.com -chat-with-an-agent |
  www.geeksquad.com chat with agent |
  geek squad online chat with an agent |
  geek squad tech support |

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 52. We count for a difference in your sensuous senses that you can only feel when you spend some time with our hot, sexy and charismatic call girls in Noida.
  darjeeling escorts ####
  gangtok escorts ####
  delhi escorts ####
  east of kailash escorts ####
  cr park escorts ####
  chattarpur escorts ####
  green park escorts ####
  gtb nagar escorts ####
  hari nagar escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Wonderful experiences to our clients, that after dealing with our agency for Bandra escorts service, once, they never ever feel like approaching other agencies. This implies, we enjoy a formidable engagement with our clients, and they always feel confident about hiring the girls.
  Click Here : - Bandra escorts service ##
  call girls bandra ##
  call girls andheri ##
  call girls juhu ##

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Every man needs some sought of excitement in their life, and hence they take our services Noida Call Girls call now :-9999965857. Proper screenings of our call girls are done before hiring them in our agency. Thus, you get the best quality in the market which makes our clients come back to us again and again.
  dhaula kuan escorts ####
  mukherjee nagar escorts ####
  dwarka escorts ####
  east of kailash escorts ####
  cr park escorts ####
  chattarpur escorts ####
  connaught place escorts ####
  rohini escorts ####
  greater kailash escorts ####

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Best Love vashikaran Specialist in India is the most dominant person in providing such powerful Mantras. When we do magic, there is no turning back on its results. The consequence of our spell will flabbergast you. For all intents and purposes Voodoo Love Spells plays an important role. They are the incredibly string what's more, the might be risky whenever used to hurt a guiltless individual for any negative goals. We are the not mindful at any rate, because of wrong utilization of our tantra mantra or the love spells or Vashikaran utilized by you. Powerful Vashikaran methods are never unprofitable whenever utilized appropriately. To utilize these mantra you need not to have an expert or the instructor with you.

  Love Vashikaran Specialist in Delhi

  Love Vashikaran Specialist in India

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. You want to become a mehrauli call girls, then you have to know really well about the area where you are going to work and know about clients. If you work hard and you have the skill set to make your customer satisfied, then you are definitely going.

  👉 https://sweetykhanescorts.blogspot.com/
  👉 https://www.quora.com/profile/Sweety-Khan-40
  👉 https://itsmyurls.com/sweetykhan1
  👉 https://www.magcloud.com/user/sweetykhan01
  👉 https://www.intensedebate.com/people/sweetykhan01
  👉 https://dzone.com/users/4282227/sweetykhan01.html
  👉 https://www.goodreads.com/user/show/111232867-sweety-khan
  👉 https://about.me/sweetyk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Welcome to VIP Escorts Chennai the escorts with the finest skills of lovemaking.Call Zara Chaudhry, Our escort service Chennai can make anyone happy.

  egmore escorts ###
  nungambakkam escorts ###
  omr road escorts ###
  boat club road escorts ###
  poes garden escorts ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 58. We are Provide High profile Hyderabad escort service. Hyderabad Escorts Romikakkar The luxurious Hyderabad Escorts Agency You can book call girls online from our website.

  https://www.behance.net/romikakkar1 ***
  https://www.twitch.tv/romikakkar/about ***
  https://myspace.com/romikakkar ***
  https://www.plurk.com/romikakkar ***
  https://www.instapaper.com/p/romikakkar ***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. I Saw Your Website Carefully. Thanks For Create Such Kind of Informative Website. Your All Content Is Relevant To Your Subject. I Say Keep It Continue, Because Your Website And Subject Is Meaningful For The Users. I Have Recommended Your Website With My Friends Also.
  Escort Girls Service
  Escort Service In Delhi
  Mumbai Escorts Service
  Call Girl In Chennai
  Call Girl In Hyderabad
  Call Girl In Bangalore
  Our Service Partner : Refrigerator Repair Service

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Hot Independent call Girls in dwarka.Dwarka escorts service best way where you can get the genuine call girls for enjoyment.So don't west your time pic up the phone and book our call girls tonight.

  https://mansikaurroy.blogspot.com/ **
  https://mansikaur.hatenablog.jp/ **
  https://mansikaur.kinja.com/ **
  https://mansikaur1.wordpress.com/ **

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Love Vashikaran Specialist in Mumbai Rk Vashikaran Astrologer Pandit ji is the best love vashikaran expert in Mumbai. He provide solution for Vashikaran for love marriage in Astrologer Contact us they will help to fulfil all the dreams of your life Direct call.

  black magic specialist goa ###
  https://myspace.com/rkvashikaran/post/activity_profile_6330750_aad0551f93634055bbc005061d7ded66/comments ###
  https://www.scoop.it/topic/rk-vashikaran-astrologer/p/4121124509/2020/10/04/https-www-woddal-com-rkvashikaran ###
  https://www.plurk.com/p/o1891r ###
  https://www.instapaper.com/read/1348907339 ###

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Delhi Escorts Services gives employment opportunity to new girls. Delhi escort is one of the top rated escort services which every bachelor would want to enjoy. You will see services in different price ranges.

  defence colony escorts service **
  east of kailash escorts service **
  hauz khas escorts service **
  pitampura escorts service **
  mayur vihar escorts service **
  okhla escorts service **
  mukherjee nagar escorts service **

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 63. Escorts in Delhi always ensure that all your sexual desires are fulfilled. We are offer only for you Russian call girls Delhi at variable price.If you want spend your best movement with our call girls.

  gandhi nagar escorts service **
  kashmiri gate escorts service **
  kamla nagar escorts service **
  shahdara escorts service **
  patel nagar escorts service **
  jangpura escorts service **
  chattarpur escorts service **
  laxmi nagar escorts service **
  daryaganj escorts service **
  mayapuri escorts service **

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Call us and book the Young Female Mumbai Call Girls all sectors.This is the reason these women have always gained vast experience in this field. Therefore, availing their service will really be advantageous for you in different ways.

  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts
  ** Mumbai Escorts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Hence you can actually get to see their real look and beauty. The Call Girls In Ghaziabad always welcome their clients irrespective of their nature and look. Even if you happen to be a cantankerous person these ladies.

  & gaur city Call Girls
  & govindpuram Call Girls
  & abhay khand Call Girls
  & niti khand Call Girls
  & gyan khand Call Girls
  & russian call girls ghaziabad

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Collection matters Andheri Call Girls the most for any organization because an old-fashioned taste might cut the customer’s attraction. We know all the essential strategies to keep our customers happy by conducting their requirements.

  ✔️✔️Andheri Call Girls
  ✔️✔️Andheri Call Girls
  ✔️✔️Juhu Call Girls
  ✔️✔️Andheri Call Girls
  ✔️✔️Thane Call Girls
  ✔️✔️Bandra Call Girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. All Vip Call Girls In Mumbai are well educated and specialist, so they know how to handle clients in accordance with their requirements. They perform every one of the presentations with expert approach and expect the same out of their male accomplices too.

  $$ mumbai call girls service
  $$ russian escorts mumbai
  $$ russian escorts navi mumbai
  $$ russian escorts thane
  $$ russian escorts andheri
  $$ russian escorts bandra
  $$ russian escorts bhandup
  $$ russian escorts borivali
  $$ russian escorts mira road
  $$ Mumbai Call Girls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. If you are thinking to give it a shot with professional Dwarka Call Girls Service then you should be going for over other call girls in the industry. You are supposed to get so many amazing features and qualities.

  $$ College Call Girls Lodhi road
  $$ College Call Girls Khan market
  $$ College Call Girls Connaught place
  $$ College Call Girls Karol bagh
  $$ College Call Girls Nizamuddin
  $$ College Call Girls Paharganj
  $$ College Call Girls Saket
  $$ College Call Girls Vasant kunj
  $$ College Call Girls Katwaria sarai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. If you are thinking to give it a shot with professional Dwarka Call Girls Service then you should be going for over other call girls in the industry. You are supposed to get so many amazing features and qualities.

  $$ College Call Girls Lodhi road
  $$ College Call Girls Khan market
  $$ College Call Girls Connaught place
  $$ College Call Girls Karol bagh
  $$ College Call Girls Nizamuddin
  $$ College Call Girls Paharganj
  $$ College Call Girls Saket
  $$ College Call Girls Vasant kunj
  $$ College Call Girls Katwaria sarai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Manali escorts provide you professional and experienced call girls 24*7 in Manali, young girls, college girls, and VIP models, and all other types of call girls. Pooja Escorts provide hot and sexy call girls near your home, hotel or apartments. If you want an unforgettable experience then definitely call us now.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. I am incapable of reading articles online very often, but I’m happy I did today. It is very well written, and your points are well-expressed. I request you warmly, please, don’t ever stop writing.

  Read More:-

  Satta king

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Are you looking for Escorts in Udaipur & all over the Udaipur
  Our High Profile Udaipur Escorts in India will surely satisfy you totally from your body to soul, because they can treat you as better as you want, they can give you their best than better company. So, you would have a perfect experience of their company and you can contact us again whenever you feel alone.
  Udaipur Escort
  Udaipur Escort

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. If you're keen on strip-tease, the Delhi best escorts can put up the simplest show indeed for your adult fun and entertainment. If you're looking forward to experience head , the Independent Delhi Escorts offers you even that within the best way possible. If you're trying to find extra balls that's want to possess sex multiple times during a single night, the Delhi Escorts are able to provide you even that.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Delhi Escorts We provide Call Girl service by Independent College Girls, Models with a genuine photos & profiles. To book Call Girls In Delhi contact +91-9999965857.visit my blog:-
  Delhi Escorts &&
  Faridabad Escorts &&
  Ashok Nagar Escorts &&
  Ashok Vihar Escorts &&
  Chanakyapuri Escorts &&
  Chandni Chowk Escorts &&
  Chattarpur Escorts &&
  Cr Park Escorts &&
  Civil Lines Escorts &&
  Connaught Place Escorts &&

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. If you want to connect with right customers and promote your website via Online Marketing or Internet Marketing then choose SEO Service in Vadodara?

  Visit Us Now: SEO Company in Vadodara || SEO Agency in Vadodara

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and interesting, and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is something which not enough folks are speaking intelligently about. Now i'm very happy that I came across this during my search for something concerning this. Damascus Steel Hand Made Fancy Skinner Knife for Fishing Camping

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. This article is very nice. I got information to improve my blog traffic. Thank you very much

  ΑπάντησηΔιαγραφή