Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...


ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ...Απολύμανση, θερμομέτρηση και άλλα μέτρα πρόληψης

Μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού λαμβάνει και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές, ωστόσο, έχουν δοθεί συγκεκριμένες και αυστηρές οδηγίες απολύμανσης.


Μέτρα πρόληψης και πρακτικές ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού έλαβε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και ενέκρινε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τη λειτουργία των εκκλησιών, όπου συνεχίζονται κανονικά οι λειτουργίες και οι θρησκευτικές τελετές. Ωστόσο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επέβαλλε αυστηρά μέτρα που συμπεριλαμβάνουν:

Απολύμανση των αντικειμένων εντός των εκκλησιών

Αυστηρή τήρηση της υγιεινής

Διατήρηση της καθαριότητας των λειτουργικών σκευών

Καθαρισμό και τακτικό αερισμό των χώρων

Τακτική απολύμανση των χεριών

Θερμομέτρηση των κληρικών και όσων βρίσκονται εντός

Συνιστάται επίσης, οι κληρικοί να αποφεύγουν να δίνουν τα χέρια τους στους ενορίτες για ασπασμό, μετά το τέλος της λειτουργίας. 

Ο σταυρός πρέπει να ακουμπάει τα κεφάλια των ενοριτών και δεν πρέπει να ασπάζεται.

Επιπλέον, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητά από τις κοινωνικές υπηρεσίες των ενοριών και των μοναστηριών, κατά το δυνατόν, «να συνδράμουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την παράδοση των βασικών αγαθών στα σπίτια τους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, Βλαντίμιρ Λεγκοϊντά, τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά και βασίζονται στα λόγια της Αγίας Γραφής:

«Δεν πρέπει να υποβάλεις Κύριο Τον Θεό σου σε δοκιμή» (κατά Ματθαίον 4:7)

Το εδάφιο αυτό στην ορθόδοξη παράδοση ερμηνεύεται ότι πρέπει να κρατά τους πιστούς από υπερβολικούς κινδύνους σε σχέση με τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

«Οι οδηγίες που ελήφθησαν μετά τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της πόλης της Μόσχας που κήρυξαν κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, αποστέλλονται σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της μητρόπολης της Μόσχας. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουν δεκτές και σε άλλες μητροπόλεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λεγκοϊντά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός των εκτάκτων μέτρων είναι η φροντίδα των ανθρώπων.

Οι διατάξεις έχουν συνταχθεί λαμβάνοντας υπόψη την παράδοση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

2 σχόλια:

  1. Οχι μόνον η Ρωσικη εκκλησία. Καί τα παλληκάρια Μητροπολίτες της Μόρφου και της Λεμεσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΠΡΟΥΣ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΘΕΕ ΜΟΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Η ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή