Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ 1956 ΤΗ ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

"ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" = ΕΠΑΝΑΡΧΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΒΑΡΒΑΡΙΣΤΙ «DIE ANTIQUIERTHEIT DES MENSCHEN»)
Κοινοποιεί και σχολιάζει ο Ηλίας Σκουντριάνος

ΚΛΑΜΠ… ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

"Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση πριν ακόμη προλάβει να εκδηλωθεί δεν απαιτούνται βίαια μέσα. Οι χιτλερικές μέθοδοι είναι ξεπερασμένες. Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.

Θα ήταν ιδανικό η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει από την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους.

Κατόπιν, η εξάρτηση θα θωρακιστεί με τον δραστικό περιορισμό της παιδείας, προσανατολισμένης στην επαγγελματική εκπαίδευση. 

Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης και όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί. 

Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε η πρόσβαση στην πραγματική γνώση να γίνει ολοένα δυσκολότερη για τους πολλούς. […]

Θα χρησιμοποιείται η πειθώ και όχι η ωμή βία. Θα προβάλλονται μαζικά, μέσω της τηλεόρασης, «ψυχαγωγικά» προγράμματα που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα. Το πνεύμα θα απασχολείται με ό,τι ελαφρύ, ασήμαντο, παιδαριώδες. Σε ένα περιβάλλον ακατάσχετης φλυαρίας με αδιάκοπη μουσική υπόκρουση η ανάπτυξη της σκέψης θα παρεμποδίζεται. Το σεξ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων — δεν υπάρχει καλύτερο κοινωνικό ηρεμιστικό!


Γενικά, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποβάλουν τη σοβαρότητα από την ύπαρξη, να γελοιοποιήσουν τα υψηλά ιδανικά, να καλλιεργήσουν μια διαρκή απολογία της ελαφρότητας, έτσι ώστε η διαφημιστική ευφορία να γίνει το μοντέλο της ανθρώπινης ευτυχίας και υπόδειγμα της ελευθερίας. […]


Ό,τι αποκοιμίζει τη διαύγεια του μαζικού ανθρώπου είναι κοινωνικά ωφέλιμο, ό,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί, να καταπολεμηθεί.

Κάθε θεωρία που θα αμφισβητεί το σύστημα πρέπει να καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν”.


Σημείωση του Ηλία Σκουντριάνου


Το παραπάνω "ανατριχιαστικά προφητικό" κείμενο που προέβλεψε την ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα γράφτηκε το 1956 από τον Γερμανό φιλόσοφο Γκύντερ Άντερς και είναι απόσπασμα από το μνημειώδες έργο του «Die Antiquiertheit des Menschen» («Η επαν-απαρχαίωση του ανθρώπου») σε μετάφραση του Αντώνη Καραβασίλη από τη γαλλική έκδοση: «L’obsolescence de l’homme».3 σχόλια:

 1. Εύστοχος στις αναρτήσεις σου Σκουντριάνε και μπράβο σου , όμως πόσοι τα πιάνουν;
  Συνέχισε ,ουκ εν τω πολλώ το ευ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέχασε να γράψει για το χρήμα ,την καριέρα ,την εξουσία ,το άρχειν ,την αρετή ,το μέτρο ,το ήθος και τόσα άλλα Ελληνικά αρχαία και παλιά ιδανικά ,ο Γερμανός.
  Τι να μας πούν οι δυτικοί ,ήρθαν αργά.
  Επανελλήνηση και επαναρχαίωση για εμάς ισχύει και αρκεί. Όχι για αυτούς γιατί θα ξανανεβούν στα δέντρα,αν κατέβηκαν ποτέ.
  Ρατσιστικά; Ναι προς αυτούς ειδικά και Ελληνικά, σιγά τα φράγκικα γίδια,τα δυτικά κλεφτρόνια του Πάπα και τους φονιάδες αποικιοκράτες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάτι τέτοια γράφεις και αφού απέτυχαν να μας πνίξουν με το ΧΑΑΡΠ, τώρα ετοιμάζονται να μας ξανακλειδώσουν, εκτός ... εκτός αν τους κλειδώσουμε εμείς πρώτοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή