Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

ΡΑΓΔΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ: ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ


ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ “ΚΟΚΚΙΝΗ” ΓΡΑΜΜΗ – ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΤΟ – ΝΕΚΡΟΣ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

11 ΒΙΝΤΕΟ



Το Ισραήλ πέρασε την “κόκκινη γραμμή” της Χεζμπολάχ καθώς βομβάρδισε το προπύργιο της οργάνωσης του Χ.Νασράλα σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο «Νούμερο 2» της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, ο οποίος είναι ο αναπληρωτής αρχηγός της οργάνωσης στο εξωτερικό και ο Δρ. Χαλίλ αλ Χαλίγια, βουλευτής της Χαμάς, που είχε επιβιώσει από τουλάχιστον 15 δολοφονικές απόπειρες εναντίον του.

Το Ισραήλ φαίνεται πως πλέον επιδιώκει μια πλήρη αναμέτρηση με την Χεζμπολάχ κάτι το οποίο είναι πιο κοντά από ποτέ.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας που το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Οι συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου περιορίζονταν μέχρι σήμερα σε παραμεθόριες περιοχές.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πολύ σημαντική απάντηση της Χεζμπολάχ η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ισραηλινών στόχων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ πριν από λίγες ημέρες είπε ότι: «Αν ακούσετε ότι επιτεθήκαμε στη Βηρυτό, θα ξέρετε ότι η Χεζμπολάχ πέρασε την κόκκινη γραμμή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου