Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ...Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ Ο ΔΑΚΡΥΡΡΟΩΝ, : «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»...ME ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ


Γέροντας Ιάκωβος της Μόρφου ο δακρυρροών, το ζωντανό Φράγμα των δακρύων που πάλεψε ασύνειδα το Τείχος των Δακρύων στη Σιών: ”Υπάρχουν διάφορα δάκρυα, τα δάκρυα έχουν διάφορες γεύσεις”...

Ο άνθρωπος με τα ματωμένα ράσα. ”Το αίμα δεν φαίνεται στα ράσα επειδή είναι μαύρα”...Ο Αμάρανθος της Μαραθάσας! Του εμφανίστηκαν ο Άγιος Φιλούμενος και ο Άγιος Ιάκωβος!

Από αυτόν κατάλαβα ότι ο πνευματικός πόλεμος στα Ιεροσόλυμα γίνεται με δάκρυα…λόγω του Τείχους των Δακρύων που έχουν οι άλλοι και χύνουν δάκρυα αφειδώς για τον ερχομό του.. Από αυτόν κατάλαβα ME ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ..

μεγάλος δάσκαλος το νέο Ιακωβάκι…

Το όνομα του ήταν εξ αρχής σημαδεμένο… Καλογήρου… και ρασοφορέθηκε από 15 χρονών παιδί, αρχικά αναγνώστης..

Ξένος εξ αρχής έφυγε μακριά από την οικογενειακή θαλπωρή στα 15 του και πήγε στους Αγίους Τόπους. Φοίτησε στο Οικοτροφείο της Αγίας Σιών. Χρωστάει πολλά στην παραμάνα του.

Ο Γέροντας πήρε το χάρισμα των δακρύων, έλαβε το βάπτισμα των δακρύων που εστί κάθαρση καρδίας. Η καρδιά του ένα σπήλαιο με σταλαγμίτες δακρύων.. Μετασχημάτισε τους προσωπικούς του πόνους σε συμπόνοια και συμπάθεια για τον άνθρωπο και ιδίως για τα ορφανά του.. ο Γέροντας των παιδιών.. ο Γέροντας με την παιδική ψυχή…

Με τη γλύκα του Χριστού…απλός και συγκαταβατικός..

Ο άνθρωπος με τα ματωμένα ράσα...Δυο φορές είπε και ξέρεις ”το αίμα δεν φαίνεται στα ράσα επειδή είναι μαύρα”…Σπαρτιάτης του Θεού...

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΑΣΑ

…………….

μάτωσαν τα ράσα του όταν είχε τροχαίο και όχι μόνο..…. Τραυματίστηκε και ο Άγιος Ιάκωβος του εμφανίστηκε και για μισή ώρα του συμαραστεκόταν ως να έρθει το ασθενοφόρο ενώ του έλεγε δεν έχεις τίποτα μόνο κάποιες γρατσουνιές.. Τα παιδιά που είχε στο αμάξι δεν τον έβλεπαν. Όταν έγινε η διακομιδή του στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε όντως μόνο κάποιες γρατσουνιές..

Ακολουθεί μια παλιότερη διήγηση του θαύματος

Ὁ ἀρχιμανδρίτης Ἰάκωβος Καλογήρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου διηγεῖται πῶς ὁ ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης τοῦ ἔσωσε τὴ ζωὴ μετὰ ἀπὸ τροχαῖο ἀτύχημα ποὺ τοῦ συνέβη στὶς 12 Ἀπριλίου 2012.


Η παρουσία του Γέροντα Ιακώβου είναι ευλογία για την Μητρόπολη Μόρφου ..Είναι η μεγάλη οπισθοφυλακή της Μητρόπολης, περιφέρειας παίζει σωτήρια άμυνα..είναι κόφτης κλείνει τις ”τρύπες” στην άμυνα στο πνευματικό τερέν.

Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καλογήρου κατάγεται από τον Μουτουλλά. Είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» της Εκκλησίας Κύπρου. 

Διετέλεσε γιά δεκατρία συναπτά χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος και τον διόρισε ως αρχιερατικό προϊστάμενο της εκκλησιαστικής περιφέρειας Μαραθάσας, καθώς και εφημέριο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. 

Είναι ιεροκήρυκας. Οι λέξεις του τα δάκρυα του...

Μονή Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή

Όταν έχεις δίπλα σου τον Καλογήρου νιώθεις ότι έχεις στο πλάι σου καλόγερο.


Οι σπείροντες εν δάκρυσιν εν αγαλλιάσει θεριούσι.

Με δάκρυα ποτίζεται η πνευματική έρημος..

Το αντίδοτο στον Αντίχριστο και στο σι(ω)νικό του τείχος είναι τα δάκρυα αλλά που να τα βρούμε. Δάκρυα κατά δακρύων.. Ο πόλεμος των δακρύων..

Δάκρυα όχι από θρησκευτικό μαζοχισμό αλλά ως εκροές θείας χάριτος…

Μόρφου το νέο Άγιον Όρος.. ο κήπος των χαρισματούχων του Θεού..

Όταν τον πρωτοείδα τον χαιρέτισα έτσι:…χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς·

ολόκληρο πάντως είναι έτσι: Μακάριοί ἐστε, ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσιν καὶ εἴπωσιν πᾶν πονηρὸν [ρήμα] καθ’ ὑμῶν ψευδόμενοι, ἕνεκεν ἐμοῦ· 12χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτως γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν.

ΥΓ.. και δεν είναι ο μόνος που του έδωσε δάκρυα ο Χριστός στην Ιερουσαλήμ…

”Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά”….





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου