Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ 25%


ΜΕ ΟΚΤΩ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΟΓΩ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ


Οκτώ μονάδες προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, πτώση της ΝΔ και πολύ χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «δείχνει» νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Palmos Analysis.


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 17,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 25,8%. Ο ΕΝΦΙΑ όπως φαίνεται, έχει καταστρέψει ότι είχε απομείνει από την εκλογική βάση της ΝΔ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει τα ποσοστά που θα ανέμενε κάποιος, αφού δεν δημιούργησε λαϊκό μέτωπο και δεν κάνει τίποτε ουσιώδες για την ανακούφιση και άμυνα του λαού απέναντι στην καθεστωτική φοροκαταιγίδα.

Το ΠΑΣΟΚ καταβυθίζεται στο 3%, το Ποτάμι ξεφουσκώνει στο 2,3%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 3,5%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Χρυσή Αυγή 8,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ απλά δεν υπάρχει...

Το "Ποτάμι" αποδεικνύεται και από τη δημοσκόπηση ένα κατασκεύασμα των media και της διαπλοκής ελληνικών και ξένων μεγάλων συμφερόντων.

Πάντως με εξαίρεση τα τρία πρώτα κόμματα, τα λοιπά καταρρέουν και φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν "μαγική εικόνα" π.χ. για το ΠΑΣΟΚ με το 8%.

Για τους Ανεξάρτητους Ελληνες η επόμενη εκλογική μάχη όποτε και αν γίνει θα είναι η πιο κρίσιμη της μικρής ιστορίας τους. 
Η εκλογική τους επιρροή στο λαό χάθηκε με τις συνεχείς παλινωδίες και από τις εσωκομματικές διαμάχες που τους δημιούργησε το σύστημα "ρουφώντας" βουλευτές από την κοινοβουλευτική τους ομάδα.


Όπως «δείχνει» η δημοσκόπηση, η μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στο ότι ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), την Χρυσή Αυγή(5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ (2%).

Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ (6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.


Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί της ΝΔ με το 53% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές, ενώ το  28% «βλέπει» νίκη της  ΝΔ.

Τέλος, αναφορικά με την οικονομία της χώρας, 3 στους 4 (75%) διαφωνούν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, και το 67% διαφωνεί με την πολιτική προοπτική των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου