Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ


Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ



Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες έξω από τον Λευκό Οίκο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Γάζας και ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ στα οποία είχαν γράψει ορισμένα από τα αιτήματά τους, όπως "να σταματήσει η αμερικανική βοήθεια στο εβραϊκό κράτος" και "να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ, ένα κράτος-τρομοκράτη".

 Σε ένα πλακάτ ήταν ζωγραφισμένος ένας αγκυλωτός σταυρός ενώ σε ένα άλλο παραλληλιζόταν το γκέτο της Βαρσοβίας με το "γκέτο της Γάζας".

Στο ίδιο σημείο με τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και λιγοστοί Εβραίοι, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν ύβρεις, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο σημαντικότερο επεισόδιο μεταξύ τους.

Η διαδήλωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που οργανώνεται στην Ουάσινγκτον από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο διάστημα χρειαστεί. Από την πλευρά της η Χαμάς, μέσω του εκπροσώπου της, διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται "μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου