Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ...


Τα ματωμένα φεγγάρια της Ιερουσαλήμ




του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή , από την Γάζα και την Λιβύη μέχρι την Βαγδάτη είναι εκρηκτική και ανά πάσα στιγμή μπορούν να γενικευτούν οι εχθροπραξίες. Όσο για το Ισραήλ, τόσο η κυβέρνηση Νετανυάχου όσο και τα πανίσχυρα λόμπυ της στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν «ρίξουν» την Τεχεράνη στο καναβάτσο, αν δεν υποχρεώσουν δηλαδή το Ιράν σε πλήρη πυρηνική «άνευ όρων παράδοση».


Όμως, τα προβλήματα που σχετίζονται με το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή δεν έχουν μόνο γεωπολιτικό χαρακτήρα, αλλά επιδέχονται και θεολογικές ερμηνείες. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, το σιωνιστικό κράτος ταυτίστηκε με την εκπλήρωση βιβλικών προφητειών και μεσσιανικών οραμάτων, τα οποία όμως αποκρύπτονται επιμελώς από την διεθνή κοινότητα.
 Όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές πράξεις των Εβραίων κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα και την πρώτη δεκαετία του 21ουπροσανατολίζονται προς την έλευσή του Μεσσία. Οι πόλεμοι του Ισραήλ για την επέκτασή του, η καταπίεση των Παλαιστινίων, η προστασία του από την Αμερική, όλα αυτά συνδέονται στον θεολογικό τρόπο που πολιτεύεται το Ισραήλ με τους «έσχατους καιρούς».
Μέσα στα πλαίσια αυτής της μεσσιανικής φυσιογνωμίας του Ισραήλ εντάσσεται και η υστερία που έχει καταλάβει εβραϊκούς και βιβλικούς κύκλους για τα 4 κατακόκκινα, «ματωμένα», φεγγάρια (η τετράδα τωνBlood Moons) της περιόδου 2014-2015. Το φαινόμενο των «BloodMoons» παρουσιάζεται όταν η σελήνη φαίνεται κόκκινη λόγω της έκλειψής της.

Το σημαντικό είναι ότι και τα τέσσερα «ματωμένα φεγγάρια» συμπίπτουν με θρησκευτικές εορτές του Ισραήλ, πράγμα που θεωρείται σαν σημάδι ότι «έρχεται το ξίφος στον κόσμο», ότι μπαίνουμε δηλαδή σε εποχή πολέμου.
Τα νέα πολεμικά μέτωπα στην Μέση Ανατολή συμπίπτουν πράγματι με την περίοδο που άρχισε φέτος την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο του 2015. Μένει να δούμε αν θα γενικευθεί ο πόλεμος, ο οποίος ήδη έχει κινηθεί από την Μέση Ανατολή προς την Ευρασία, όπως έλεγαν οι αρχικές προβλέψεις.
Η όψη μιας ολικής έκλειψης σελήνης, όταν είναι πανσέληνος, είναι μία από τις πιο υπέροχες εικόνες του ουρανού που, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, δεν πέρναγε απαρατήρητη και συνδέεται πάντα με μύθους και δοξασίες. Η έκλειψη θεωρείτο μήνυμα από τους θεούς για κάποια αρνητική εξέλιξη. Στην εβραϊκή παράδοση των ραββίνων θεωρείται ότι η έκλειψη σελήνης, ειδικά, είναι προάγγελος βασάνων για το Ισραήλ, ενώ η έκλειψη ηλίου είναι κακός οιωνός για τον κόσμο γενικά.

Το φαινόμενο των «blood moons» παρουσιάζεται όταν η σελήνη φαίνεται κόκκινη λόγω της έκλειψής της. Συμβαίνουν όταν η γη τοποθετείται μεταξύ του ήλιου και της σελήνης, οπότε η σκιά της εμποδίζει το ηλιακό φως, το οποίο φυσιολογικά θα ανακλάτο από την σελήνη. Η σελήνη δεν δέχεται κανένα φως από τον ήλιο. Το λεπτό στρώμα της σκόνης που περιβάλλει τον πλανήτη μας κοκκινίζει και ανακατευθύνει το φως του ήλιου, γεμίζοντας το σκοτάδι πίσω από την γη με μια κεραμιδί-κόκκινη ή λαμπερή χάλκινη-κόκκινη απόχρωση, κάνοντας την σελήνη να φαίνεται σαν ματωμένη! Πρόκειται για το αντίθετο φαινόμενο με την ηλιακή έκλειψη όταν η σελήνη βρίσκεται μεταξύ της γης και του ήλιου προκαλώντας σκοτάδι επί της γης.
Ο Μέτων, αρχαίος Έλληνας μαθηματικός και αστρονόμος, επινόησε έναν ημερολογιακό κύκλο, γνωστό ως Μετωνικό κύκλο ή κύκλο της Σελήνης, το 435 π.Χ. Ο κύκλος του Μέτωνα χρησιμοποιήθηκε αργότερα από το εβραϊκό ημερολόγιο, καθώς και από την χριστιανική εκκλησία, για τον προσδιορισμό των εορτών.
Τετράδα εκλείψεων έχουμε όταν συμβαίνουν τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις. Κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα θα συμβούν και άλλες τέτοιες «τετράδες». Μια συνέβη το 2003-2004.
Οι μελλοντικές τετράδες, εκτός αυτών του διαστήματος 2014-2015, θα συμβούν το 2032-2033, 2043-2044, 2050-2051, 2061-2062, 2071-2073 και 2090-2091…
Γνωρίζοντας ότι η ιστορία είναι γεμάτη από προφητείες και προβλέψεις που δεν άντεξαν στην δοκιμασία του χρόνου, αναρωτιέται κανείς: Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την προφητεία των «τεσσάρων blood moons» απ’ όλες τις προηγούμενες, κάνοντας αυτό το ουράνιο φαινόμενο να είναι ένα απίστευτο σημάδι των καιρών;
Η διαφορά μεταξύ αυτών των «τετράδων» και της «τετράδας» του 2014-2015 είναι ότι η συγκεκριμένη ευθυγραμμίζεται με τις εβραϊκές εορτές, ενώ οι άλλες ΟΧΙ!
Υπήρξαν 7 μόνο τέτοιες τετράδες από την έλευση του Χριστού μέχρι το 2013 και κάθε φορά που συνέβαιναν έχει αποδειχθεί ότι συνδέονταν με κάποιο σημαντικό γεγονός το οποίο επηρέαζε την ζωή των Εβραίων μέσα σε διάστημα ενός χρόνου από την πρώτη ή την τελευταία έκλειψη της τετράδας.
Η μόνη περίοδος του αιώνα μας που θα συμβεί μια τετράδα «bloodmoons» είναι τα έτη 2014/2015. Όλο και περισσότεροι βιβλικοί, χριστιανοί και εβραίοι, ερευνητές πιστεύουν ότι κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί κατά τα έτη 2014-2015, στο οποίο θα εμπλακεί το Ισραήλ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος. Για τον λόγο αυτό γίνονται πολλές συζητήσεις και διαφωνίες σχετικά με το σπάνιο αστρονομικό γεγονός της επόμενης διετίας.
Πρόκειται να εμπλακεί το Ισραήλ σε πόλεμο κατά την διάρκεια των «bloodmoons» του 2014/2015; Σύμφωνα με την αρχαία εβραϊκή παράδοση, η σεληνιακή έκλειψη είναι προάγγελος κακών για το Ισραήλ. Αν η έκλειψη είναι κόκκινη στο χρώμα του αίματος, τότε είναι σημάδι επερχόμενου πολέμου.
Η αρχαία αυτή παράδοση επαναλαμβάνεται και στο Ταλμούδ. Σε ένα άρθρο τους, οι Alf και Julie Saunders, σημειώνουν: «Το Ταλμούδ υπαγορεύει: “Όταν η σελήνη βρίσκεται σε έκλειψη, είναι κακός οιωνός για το Ισραήλ. Αν η όψη της είναι κόκκινη όπως το αίμα, είναι σημάδι ότι έρχεται το ξίφος στον κόσμο».Συνεπώς: έκλειψη σελήνης = κακός οιωνός για τους Εβραίους και το Ισραήλ. Κόκκινη σελήνη = έλευση του ξίφους.
Φυσικά το Ταλμούδ δεν είναι η Βίβλος, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι οι Εβραίοι θεωρούν ότι τα κόκκινα φεγγάρια είναι σημάδι ότι «έρχεται το ξίφος στον κόσμο» για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα.
Ο Αμερικανός ιερωμένος Mark Blitz που διδάσκει στον θρησκευτικό όμιλο ElShaddai, κοντά στην Ουάσιγκτων, έκανε την ανακοίνωση για τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης συνδεόντάς τες με τις βιβλικές προφητείες που αφορούν το Ισραήλ.
Πήρε τις πληροφορίες του από το Eclipse Website της NASA και ανακάλυψε ένα σαφές μοτίβο στην αλληλουχία των εκλείψεων χρονολογώντας τες σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο. Η απανωτή εμφάνιση τεσσάρων «bloodmoons» σε διαδοχικά χρόνια είναι ένα σπάνιο γεγονός στην ιστορία.
Ο πάστορας Mark Blitz υπολόγισε ότι αυτό το πολύ σπάνιο φαινόμενο έχει συμβεί επτά φορές μόνο από την Σταύρωση του Χριστού. Η ερχόμενη τετράδα θα είναι η όγδοη φορά.
Τα σημάδια των «blood moons» παρουσιάζονται, επίσης, σε μια έκθεση του Καναδού Kade Hawkins, διευθυντή του Prophecy News Watch. O Kadeθεωρείται από τους αξιόπιστους ερμηνευτές και κριτικούς της Βίβλου.

Ένας άλλος που ασχολήθηκε με το θέμα είναι ο Michael T. Snyder, που εκδίδει το έντυπο The Truth στην Ουάσιγκτων, συγγραφέας του βιβλίου TheBeginning of the End. Ο Snyder υποστηρίζει ότι «είναι μάλλον σίγουρο ότι μπαίνουμε σε εποχή πολέμου». Τα κόκκινα φεγγάρια που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια βιβλικών εορτών είναι γι’ αυτόν ιδιαίτερα σημαντικά.
Άλλοι γνωστοί εσχατολόγοι, όπως ο Jack Kelly, έχουν την άποψη ότι το επεισοδιακό έτος 2015 μπορεί να είναι η αρχή της επταετούς περιόδου των δοκιμασιών, μεταξύ των οποίων είναι ο πόλεμος που περιγράφει ο Ιεζεκιήλ στα κεφάλαια 38 και 39 των προφητειών του (μιλά για τον τελικό πόλεμο τού Ισραήλ εναντίον μίας πολυεθνικής δύναμης).



Είναι δύσκολο να θεωρηθεί απλή σύμπτωση ότι και τα τέσσερα «bloodmoons» του 2014/15 συμβαίνουν σε θρησκευτικές εορτές του Ισραήλ, μαζί με δύο εκλείψεις του ήλιου επίσης σε επίσημες εβραϊκές ημέρες του 2015. Ένα «blood moon» θα συμβεί την 14η ημέρα του Nisan το 2014, όταν θα εορτασθεί το εβραϊκό Πάσχα στο Ισραήλ. Το Nisan είναι ο πρώτος μήνας του ισραηλινού θρησκευτικού ημερολογίου. Την 15η ημέρα του έβδομου μήνα (του Tishri), όταν ξεκινά η Εορτή της Σκηνοπηγίας (ή των Σκηνών), θα υπάρχει άλλο ένα «bloodmoon». Ακριβώς το ίδιο μοτίβο θα επαναληφθεί το 2015. Λόγω του σεληνιακού ημερολογίου του Ισραήλ, όλες αυτές οι ημερομηνίες συμπίπτουν με την πανσέληνο –στις περιπτώσεις αυτές η σελήνη θα γίνει κατακόκκινη.
Ολόκληρο το σενάριο που περιγράφεται από τον Mark Biltz ταιριάζει επίσης στο πλαίσιο της «τελευταίας γενεάς» στην οποία ο Χριστός αναφέρεται στην Επί του όρους Ομιλία του (Λουκάς 21:32). Από το περιεχόμενο αυτού του εδαφίου είναι προφανές ότι η τελευταία γενεά ξεκινά με την παραβολή της άκαρπης συκιάς, που ερμηνεύεται ως η αποκατάσταση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Αυτό αναφέρεται σε μια γενεά 70 χρόνων, η οποία θα τελειώσει το 2018. Κατά την διάρκεια της γενεάς αυτής πρέπει να εκπληρωθούν όλα τα γεγονότα που οδηγούν στις «έσχατες ημέρες». Άρα το κράτος του Ισραήλ «τελειώνει» μετά το 2018;
Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα «ματωμένα φεγγάρια» που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια βιβλικών εορτών φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Όλες οι τετράδες των «blood moons» τα τελευταία 2.000 χρόνια έχουν συμπέσει με πολύ σημαντικές χρονικές περιόδους κατά τις οποίες έρρευσε αίμα.
Για παράδειγμα, υπήρξε μια τετράδα κατακόκκινων φεγγαριών κατά τα έτη32/33 μ.Χ. που, κατά τα δεδομένα, ήταν η περίοδος Σταύρωσης του Χριστού.

Τέσσερις τέτοιες ολικές σεληνιακές εκλείψεις συνέπεσαν με το εβραϊκό Πάσχα και την Εορτή των Σαλπίγγων στην ιστορική διετία 1493/1494. Ήταν η εποχή που ο Βασιλιάς Φερδινάνδος και η Βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας διέταξαν όλους τους Εβραίους να εγκαταλείψουν την χώρα (μετά το 200 μ.Χ. περίπου, η Ισπανία είχε γίνει η δεύτερη πατρίδα για τους Εβραίους για μια χιλιετία σχεδόν).
«Τον ίδιο μήνα που οι Μεγαλειότητές τους (ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα) εξέδωσαν το διάταγμα ότι όλοι οι Εβραίοι πρέπει να εγκαταλείψουν το Βασίλειο και την επικράτειά του, τον ίδιο μήνα μου έδωσαν την εντολή να αναλάβω με αρκετούς άνδρες πλήρωμα την αποστολή ανακάλυψης των Ινδιών». Έτσι ξεκινά το ημερολόγιο του Χριστόφορου Κολόμβου.
Το 1492 υπήρξε, όντως, σημαδιακό τόσο στην εβραϊκή ιστορία όσο και στην αμερικανική. Άρχισε η έξοδος των Εβραίων από την Ισπανία και, την ίδια χρονιά, ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική…, η οποία είναι σήμερα η εστία 5 εκατομμυρίων Εβραίων εκτός Ισραήλ.
Για την μεσσιανική εβραϊκή σκέψη, οι σημερινές ΗΠΑ θεωρούνται ως προορισμένες από την θεία πρόνοια για να προστατεύουν το Ισραήλ και να προσφέρουν έναν ασφαλή παράδεισο στον εβραϊκό λαό. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει σήμερα, και απασχολεί ιδιαίτερα το Ισραήλ, είναι… πόσος χρόνος μένει ακόμα στην αμερικανική υπερδύναμη για να στέκεται στα πόδια της και να αποτελεί την πολιτικο-στρατιωτική ασπίδα του σιωνιστικού κράτους στην Μέση Ανατολή;
Ανάλογη σημαδιακή «τετράδα» blood moons συνέπεσε στις εβραϊκές γιορτές των ετών 1949/50. Την 14η Μαΐου 1948, το Ισραήλ ανακηρύχθηκε σε κράτος και ο πόλεμος που ακολούθησε με τους Άραβες έληξε στις 20 Ιουνίου 1949. (Οι αραβικοί στρατοί της Αιγύπτου, Ιορδανίας, Λιβάνου, Συρίας και Ιράκ εισέβαλαν μέσα σε 24 ώρες, μη αναγνωρίζοντάς το).
Η πρώτη σταθερή ισραηλινή κυβέρνηση ανέλαβε στις 25 Ιανουαρίου του 1949 και στις 11 Μαΐου του ίδιου έτους το Ισραήλ πήρε την θέση του ως 59ο μέλος των Ηνωμένων Εθνών.
Τέλος, υπάρχει μια «τετράδα» κόκκινων φεγγαριών που συνέβησαν κατά την διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα του 1967, της Εορτής της Σκηνοπηγίας του 1967 και των αντίστοιχων εορτών του 1968. Και φυσικά ο πόλεμος του 1967, κατά την διάρκεια του οποίου ο ισραηλινός στρατός (IDF) απέκτησε τον έλεγχο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, συνέβη την περίοδο αυτή.
Το θέμα της Ιερουσαλήμ είναι στην ουσία ο πυρήνας του Παλαιστινιακού Ζητήματος και της αραβο-ισραηλινής διαμάχης. Η πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα και η συνάντησή του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τις σημαίες του Ισραήλ, του Βατικανού, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να κυματίζουν αντάμα, καθώς και οι συζητήσεις για το Όρος Σιών που έχουν αναστατώσει το Ισραήλ, δείχνουν το τεράστιο ενδιαφέρον για την τύχη αυτής της πόλης.
Για τους εσχατολόγους Εβραίους η νίκη στον πόλεμο των Έξη Ημερών συμβόλιζε την «απελευθέρωση» του ιερού χώρου όπου θα ανεγερθεί ο επόμενος Ναός. Οι Χριστιανοί φονταμενταλιστές αντίστοιχα, κυρίως στις ΗΠΑ, βλέπουν την επικράτηση του Ισραήλ επί των Αράβων ως εκπλήρωση των βιβλικών υποσχέσεων –αλλά προσβλέπουν σε μια πολύ διαφορετική έκβαση: ο Αντίχριστος θα βοηθήσει τους Εβραίους να φτιάξουν τον Ναό τους και τότε να τον βεβηλώσουν. Οι καταστροφές συγκλονίζουν τον κόσμο. Οι Εβραίοι δέχονται τον Χριστιανισμό ή πεθαίνουν. Ο Ιησούς επιστρέφει...
Σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις του Εβραϊκού λαού, όταν οι Εβραίοι διέσχιζαν την έρημο του Σινά στον δρόμο τους για την Γη της Επαγγελίας, ο Θεός τούς διεμήνυσε: «Χτίστε μου έναν Ναό και θα κατοικήσω ανάμεσά σας» (Έξοδος 25:2).Από εκείνες τις ημέρες, ο Ναός της Ιερουσαλήμ έχει γίνει η ψυχή της πνευματικής και εθνικής ύπαρξης του Εβραϊκού λαού.
Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο κόσμος περιμένει την ημέρα που ο Ναός στην Ιερουσαλήμ θα γίνει ξανά το παγκόσμιο κέντρο των πνευματικών αξιών και θα δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα να αναπτύξει μια άμεση σχέση με τον Θεό. Οι ραβίνοι εντοπίζουν χωρία του Ταλμούδ που υποδεικνύουν την ύπαρξη μιας Ουράνιας Ιερουσαλήμ. Το μήνυμά τους είναι σαφές: η ιερότητα της επίγειας Ιερουσαλήμ πηγάζει από μια άλλη πόλη στον πνευματικό κόσμο όπου υπάρχει ένας μεγαλοπρεπής πνευματικός Ιερός Ναός. Αυτό το ουράνιο οικοδόμημα είναι άλλη μια έκφραση των αρχέγονων Θεϊκών σκέψεων οι οποίες προϋπήρξαν του κόσμου.
Η Ιερουσαλήμ είναι περισσότερο ένα θρησκευτικό και ιστορικό κέντρο, ένα «τελλουρικό» σημείο πνευματικής δύναμης παρά ένας οικονομικός ή επιχειρηματικός κόμβος.
Ως θρησκευτικό κέντρο η Ιερουσαλήμ θεωρείται ιερή για όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες. Ο Πάπας ονειρεύεται να εγκαταστήσει εκεί το αρχηγείο της Καθολικής εκκλησίας, διεκδικώντας την «πρωτοκαθεδρία» στους Αγίους Τόπους. Οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ έχουν προτείνει την «διεθνοποίησή» της και οι Άραβες την βλέπουν σαν την ιερή τους πόλη χωρίς τους Εβραίους.
Για να αποκτήσουν νόημα όλα αυτά, φαντασθείτε τους οπαδούς της Αποκάλυψης να κάθονται σε ένα τριγωνικό θέατρο γύρω από την σκηνή της Ιερουσαλήμ. Όλοι συμφωνούν  ότι παίζεται η τελευταία πράξη της Ιστορίας, αλλά κρατούν διαφορετικά προγράμματα... Η ελπίδα και ο φόβος εκπέμπονται μέσα από ένα dolby surround ηχητικό σύστημα το οποίο κάνει να ακούγεται τρομακτικά κάθε λέξη, κάθε βήμα.
Μέχρι τότε, η ίδια καταστροφική, ανήθικη και τυχοδιωκτική ιμπεριαλιστική πολιτική που διαλύει τα έθνη και επιτρέπει στις πολυεθνικές να λεηλατούν τον πλούτο τους θα αποσταθεροποιεί τον πλανήτη. Θα είναι απλώς «business as usual» στην παγκόσμια σκακιέρα που θα προαναγγέλλει περισσότερο θάνατο, καταστροφή και λιτότητα, τα οποία θα χαράσσουν τον δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό της New World Order.
Ο «πλανητάρχης»-μαριονέττα εκτελεί απλώς τον ψυχοπαθητικό διφορούμενο χορό που του επιβάλλουν οι ολιγάρχες, οι οποίοι κινούν τα νήματά του.

*[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.79, Νοέμβριος 2013]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου