Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ " ΚΥΡΩΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε.


Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
PAUL GRAIG: " O ΠOYTIN MΠOΡEI NA ΔΙAΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ




Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Paul Craig Roberts που δημοσιεύεται στον αμερικανικό Τύπο ο Β. Πούτιν κρατάει στο χέρι του ισχυρά χαρτιά που μπορούν να διαλύσουν τις Ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως αυτό της ενέργειας και πρέπει να το χρησιμοποιήσει για να πείσει τις «μαριονέτες», τους Ευρωπαίους, πώς πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουάσιγκτον που θέλει πόλεμο και να συμβιβαστούν με τη Ρωσία.


Ο Πούτιν μπορεί να διαλύσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και να ωθήσει όλη την Ευρώπη σε πολιτικό και οικονομικό χάος, απλά και μόνο διακόπτοντας την παροχή ενέργειας. Μάλιστα δεν θα χρειαστεί να το κάνει για μεγάλο διάστημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ευρώπη θα αναγκαστεί γρήγορα να πει «αντίο» στην Ουάσιγκτον και θα συμβιβαστεί με τη Ρωσία.

Αντιμέτωπος με τις οικονομικές κυρώσεις – ουσιαστικά είναι παράνομες και μπορούν να θεωρηθούν ως αιτίες πολέμου-, οι οποίες επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον και τις μαριονέτες της στην ΕΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει σε εμπάργκο των ευρωπαϊκών προϊόντων.

Τις εισαγωγές προϊόντων που ελάμβανε από κράτη της Ε.Ε. η Μόσχα θα τις καλύψει με συνεργασία χωρών που στηρίζουν τη Ρωσία, όπως η Βραζιλία, μετά το εμπάργκο που επέβαλε ως αντίποινα στις κυρώσεις τις οποίες δέχθηκε. 

Η συμφωνία ανάμεσα στον Πούτιν και την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ για εισαγωγές κρέατος και άλλων προϊόντων θα καλύψει τα κενά των εισαγωγών. Ήδη δόθηκε έγκριση εξαγωγής κρέατος στη Ρωσία για 90 μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της Βραζιλίας, ενώ η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των πωλήσεων και σε καλαμπόκι και σόγια.

Το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μεγάλη ευκαιρία της βραζιλιάνικης γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπως σημειώνει το Reuters.

Νέες μεγάλες μονάδες εκτροφής βοδιών, κοτόπουλων και χοίρων πήραν το «πράσινο φως» για συνεργασία με τη Μόσχα και το ίδιο επιδιώκεται και στα δημητριακά.

Οι Ρώσοι προχωρούν σε αντίποινα για την στάση της Δύσης στην Ουκρανία, «επιδεικνύοντας» και την παρουσία του Σνόουντεν στο έδαφός τους, του ανθρώπου που ξεσκέπασε το αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων σε όλο τον πλανήτη.

Η Βραζιλία έχει και αυτή λόγους να «στείλει μηνύματα» στην Ουάσιγκτον, καθώς η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ ήταν μεταξύ των πολιτικών ηγετών τους οποίους παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ.

Και το μήνυμα συνοδεύεται και από... τρόφιμα, καθώς η Βραζιλία είναι ο πρώτος παγκοσμίως εξαγωγέας βοδινού, πουλερικών και σόγιας, ενώ το έδαφός της διαθέτει τέτοιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που την καθιστά μοναδική στην δυνατότητα κάθετης αύξησης της παραγωγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου