Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ


ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΩΣΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες έχει βάλει πάνω απ’ όλους και όλα τη χώρα της και το λαό της και «τσακίζει» τους γύπες των αγορών που έχουν σπεύσει να την κατασπαράξουν. 


Κάνει το αυτονόητο, κόντρα στα συμφέροντα των δανειστών και αποδεικνύει πώς όσο σκύβεις το κεφάλι, όπως κάνουν οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τόσο θα ζητούν ακόμη περισσότερο «αίμα» οι τοκογλύφοι. 


Κατάφερε να βγάλει το λαό της Αργεντινής στο δρόμο για να πανηγυρίσει το ισχυρό «χαστούκι» σε κάποιους δανειστές ή funds, τη στιγμή που σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα το… ξεβράκωμα των διεθνών τοκογλύφων ερμηνεύτηκε ως χρεοκοπία. Έσπευσαν όλοι οι «αναλυτές» στη χώρα μας να επισημάνουν τους κινδύνους της «χρεοκοπίας» για να καλύψουν απλά τα δικά τους εγκλήματα.

«Θα μπορούσα να είχα υπογράψει οτιδήποτε και να είμαι βασίλισσα, αλλά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια… Νοιώθω μία ευθύνη απέναντι στο λαό μου και τη Ιστορία», δήλωσε η Κριστίνα Φερνάντες που χαίρει της εκτίμησης πλέον της συντριπτικής πλειονότητας του λαού της Αργεντινής.

Κι αυτό γιατί δεν δείλιασε ούτε μία στιγμή. Τόλμησε για χάρη του λαού τις να τα βάλει με τους διεθνείς τοκογλύφους που αγόρασαν τα ομόλογα της χώρας στο 2% της αξίας τους και θέλουν να τα πουλήσουν στο 100% της αρχικής τους αξίας επιχειρώντας να πιούν το «αίμα» των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών στην Αργεντινή.

Ότι ακριβώς κάνουν οι γύπες των αγορών στην Ελλάδα. Αλλά… οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εδώ και χρόνια λένε πώς η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι η σωτηρία μας, το φως στο τούνελ αρχίζει και φαίνεται (μόνο αυτοί το βλέπουν) και βάλε νέα μέτρα μέχρι να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από την ελληνική κοινωνία και να αρπάξουν ότι επίσης έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία.

Η Κριστίνα Φερνάντες δεν πλήρωσε τα hedge funds μετά την απόφαση της «προδοσίας», όπως χαρακτηρίζεται από τους Αργεντίνους η δικαστική απόφαση δικαίωσης τους και μετά την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας «στόλισε» και τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης. «Η Αργεντινή δεν έχει πτωχεύσει», διεμήνυσε για την τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Μετά τη στάση της προέδρου της Αργεντινής ομάδα διεθνών επενδυτικών τραπεζών, ανάμεσα στις οποίες οι JPMorgan, Chase και Citigroup, επιχειρούν νέα προσέγγιση στα hedge funds, προτείνοντας να αγοράσουν τα ομόλογα που διακρατούν για να αρθεί η απαγόρευση αποπληρωμής των υπόλοιπων ομολογιούχων, δηλαδή του 92% των πιστωτών της Αργεντινής που έχουν συναινέσει στο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Ας κάνουν και διαφορετικά. Κι αυτά συμβαίνουν στην Αργεντινή που κατά τους Έλληνες πολιτικούς είναι παράδειγμα προς… αποφυγήν. Γιατί; Γιατί απλά οι ίδιοι έχουν στήσει μία επιχείρηση παραχώρησης «γης και ύδωρ» στην Ελλάδα, αλλά ο λαός δεν έχει ξυπνήσει.

Παραμένει στους καναπέδες και ανέχεται να μπαίνουν στα σπίτια του, στους λογαριασμούς του, να του κλέβουν ότι με αίμα και ιδρώτα απέκτησε μία ολόκληρη ζωή. Το σημαντικότερο όμως είναι πώς στερούν από τους νέους τα όνειρα να ζήσουν και να δουλέψουν σε μία Ελλάδα ανεξάρτητη.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου