Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ!

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!




Να εξεταστεί η δημιουργία ενός Κράτους στις συζητήσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο καθεστώς για τις περιοχές όπου συγκρούονται οι ουκρανικές δυνάμεις με τους μαχητές αντάρτες της Νέας Ρωσίας.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (…) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Έως σήμερα, η Ρωσία είχε ζητήσει μόνο οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους ρωσόφωνοι, να έχουν επιπλέον αυτονομία στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού, λιγότερο συγκεντρωτικού συστήματος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Τv Channel 1, που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της απειλής επιβολής πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας εκ μέρους των χωρών της Δύσης, οι οποίες κατηγορούν τη Μόσχα για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εκτίμησε ότι οι χώρες της Δύσης φέρουν την ευθύνη της ουκρανικής κρίσης καθώς είχαν υποστηρίξει το κίνημα διαμαρτυρίας που είχε οδηγήσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο «πραξικόπημα» εναντίον του φιλορώσου προέδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να σκέφτονται εάν μία σύρραξη θα ακολουθούσε.

«Έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Ρωσία δε μπορεί να κάνει στην άκρη όταν πυροβολούν ανθρώπους σχεδόν εξ επαφής» τόνισε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας ότι δε μιλάει «για το ρωσικό Κράτος, αλλά για ρώσους πολίτες».

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν είναι δυνατόν να προβλέψει το τέλος της κρίσης στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti: «Όχι. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την πολιτική θέληση των ουκρανικών αρχών» που βρίσκονται τώρα στην εξουσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου