Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ»


 Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΩΣ...ΘΕΟΤΗΤΟΣ


«Ο κορωναϊός είναι η μόνη ασθένεια όπου οι γιατροί αναζητούν τους ασθενείς και όχι οι ασθενείς τους γιατρούς»

π. Βασίλειος Βολουδάκης

Κοινοποιεί ο Ηλίας Σκουντριάνος


 Είναι ένα νέο και ανεξήγητο ιατρικό φαινόμενο και θαύμα!

 Οι άνθρωποι χρειάζονται σιγουριά και παρηγοριά, κάτι για να πιστέψουν. 

Ο κορωναϊός αντιπροσωπεύει τη νέα τους πίστη, η οποία ενώνει και συγκεντρώνει όλους τους απελπισμένους και τους κάνει ίσους στην ίδια κοινή  μοίρα αφού μπορεί αν και με ελάχιστες πιθανότητες... μπορεί όμως να οδηγήσει όχι μόνο ένα  88χρονο* αλλά μια στις 10 χιλιάδες μπορεί να οδηγήσει ακόμα και έναν 50χρονο στον θάνατο!

 Ο κορωναϊός περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κοσμικού και γήινου "θεού": Αόρατος! Πανταχού παρών! Ανεξήγητος από την Επιστήμη ! 

Μια "θρησκεία" από κάθε άποψη, η οποία σίγουρα δεν στερείται τελετουργικών πρακτικών: φορώντας μάσκες, πλένοντας τα χέρια επανειλημμένα, χαιρετώντας ο ένας τον άλλον με τον αγκώνα, διατηρώντας την απόσταση.

Αφθονούν επίσης οι διηγήσεις για την μυστηριώδη προέλευσή του... : η προέλευση από τις νυχτερίδες, οι νεκροί της Μπέργκαμο, η μεταδοτικότητα δια χειραψίας...

Και σε μία θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ιερείς που κηρύττουν όλες τις ώρες, οι οποίοι εκπροσωπούνται από λοιμωξιολόγους [και δημοσιογράφους].


Τέλος, το εμβόλιο είναι η υπόσχεση της αιώνιας σωτηρίας!** 

Μετάφραση από τα Ιταλικά

Δρ. Σεργιος Ρέστα, Ιατρός Ογκολόγος

(Ηλίας Σκουντριάνος: Γιατρέ, τα ρέστα μου)


*Υ.γ.1. Ένα ακόμα Πρωτοσέλιδο...μια ακόμα έκτακτη είδηση για τον θανατηφόρο ιό! Θάνατος 88-χρονης με σοβαρά προβλήματα υγείας ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 264 στα 10.650.735 (περίπου 11 εκατομμύρια  μόνιμων κατοίκων της χώρας)  + 2.370.987 τουριστών που έχουν έρθει στην χώρα μας.

**Υ.γ.2  εάν όχι της αιώνιας σωτηρίας... τουλάχιστον θα σταματήσει πολλούς πρόωρους θανάτους υπερηλίκων.... π.χ. η παραπάνω 88-χρονη  ίσως θα μπορούσε να ζήσει μέχρι και τα 90 παρά τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου