Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΡΟΣ 1ο



Γράφει ο Άρης Στεφανίδης

Σεβασμιώτατοι,

Αρχικά ζητώ συγγνώμη, που τολμώ να σας γράψω, ενώ δέν είμαι ούτε άγιος, ούτε θεολόγος, ούτε ιερεύς ούτε μοναχός αλλά ο τελευταίος των πιστών, αμαρτωλός, αμαρτωλότατος, αλλά μετέχω στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ας έχω την ευλογία σας, όπως έχω του πνευματικού μου για να σας απευθύνω αυτή την επιστολή.

Eυρισκόμενος στην Παράκληση της Θεοτόκου (Ι.Ν.Παναγίας Ελευθερώτριας Κηφισιάς ~3 ή 4 Αυγ.2020) και ακούγοντας προσεκτικά το κήρυγμα του εκ υμών σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας-Αμαουσίου-Ωρωπού κ.Κυρίλλου σας, με κατέλαβε μια θλίψη.

 Είπα να το αφήσω πίσω μου. Αλλά ακούγοντας ακόμα πιο προσεκτικά σαν σε "βίντεο ρεπετισιόν" το νέο κήρυγμά του, πάλι σε Παράκληση της Θεοτόκου (Ι.Ν.Αγ.Νεκταρίου Κηφισιάς ~ 13 Αυγ.2020) συνειδητοποιώντας διάφορα ένας οίκτος αντικατέστησε τη θλίψη, Ίσως η παρουσία του Αγίου Νεκταρίου (που μου θύμισε πως τα σοφίσματα κατά της Πίστης αυτοαναιρούνται)... Μη μπορώντας να το ξεπεράσω αποφάσισα να σας γράψω.

Ήταν τεράστια έκπληξη αρχικά να ακούω επίσκοπον (αποστολικόν διάδοχον) από αρχιερατικού θρόνου με πετραχήλι να προβαίνει σε κρίσεις όπως "ανόητος", "ανεύθυνος", "εμπαθής", "άσχετος" κλπ για άτομα, που του άσκησαν δημόσια κριτική και κάποια από αυτά επώνυμα (αφού είπε ότι τα γνωρίζει).

 Αν πίστευε ότι τον ονείδισαν για την Πίστη του γιατί δεν αναπαύεται στο «μακάριοι έστε όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ' υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού» (Ματθ.5.11);

 Η κριτική του όμως αφορούσε και ορθοδόξους επισκόπους (πέραν του ελλαδικού χώρου), που λένε τα ίδια, όπως και καταξιωμένοι θεολογικά ιερείς, που σεις διορίσατε σε αντιαιρετικές υπηρεσίες... 

Θυμήθηκα τι διηγόταν ο μακαριστός γ.Εφραίμ Φιλοθεϊτης-Αριζονίτης για τον γέροντά του Όσιο Ιωσήφ Ησυχαστή : "Άλλοι απέξω μας δημιουργούσαν προβλήματα, συκοφαντούσαν τον Γέροντα, τον κατηγορούσαν, αλλά ο γ.Ιωσήφ έλεγε «αυτοί ας λένε, εμείς να μην πούμε»" και άμεσα τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη, που έλεγε : 

«Ο ιερέας πρέπει νὰ μιλάει πάντα με γλυκύτητα. 
 Να είναι προσεκτικός στα λεγόμενά του, γιατί του ιερέα πιάνονται και οι ευχές και οι κατάρες. Να μην καταράται, αλλά πάντα να εύχεται. Να μιλάει με καλοσύνη στους συνανθρώπους του. 

 Νὰ προσέχει ακόμη, όταν πρόκειται να λειτουργήσει. Να μην έχει το παραμικρό στην ψυχή του εναντίον κάποιου. Άν κάτι τον βαραίνει, πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει συγχώρηση. 

 Διαφορετικά δεν μπορεί να πιάσει τα Άγια», βασιζόμενος σε Έξοδ.19.22 «και οι ιερείς οι εγγίζοντες Κυρίω τω Θεώ αγιασθήτωσαν, μη ποτέ απαλλάξη απ' αυτών Κύριος» (ακόμα και οι ιερείς που με πλησιάζουν, πρέπει να εξαγνιστούν για να μην οργιστώ εναντίον τους).

ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Ομολογώ ότι ήχησε άσχημα στα αυτιά μου το "εγώ τόσα χρόνια έχω στην εκκλησία". Ποτέ δεν διάβασα Αποστόλους να μιλήσουν για τους εαυτούς τους. Και ο αποστολικός διάδοχος;;; Αναφορικά δε στο "ας έρθουν αυτοί να τα κάνουν καλύτερα" που είπε, πως θα γίνει όταν για να γίνεις κληρικός ή μοναχός πρέπει να έχεις "κλήση και κλίση". 

 Καλά η "κλίση" αλλά η "κλήση", δεν "καλύπτεται" εύκολα. Ας μην θεωρούμε ότι η "κλήση" είναι σίγουρα Χάρη αλλά σταυρός ζωής, που η αγόγγυστη ανάληψή του φέρνει τη Χάρη. 

 Ο επίσκοπος δεν επιβάλλεται δυναστικά, εμπνέει και παρακαλεί πατρικά όπως ο απόστολος Παύλος και όταν παραγγέλλει, παραγγέλλει όχι εξ ονόματός του, τι είναι εκείνος, αλλά εξ ονόματος Εκείνου που ορκίσθηκε την ώρα της χειροτονίας του να είναι θεματοφύλακας και μυσταγωγός! 

 Ο απόστολος Παύλος όταν έλεγε την γνώμη του, έγραφε : «Τούτο λέγω κατά την εμήν γνώμην, ου κατ' επιταγήν». Τόση ταπείνωση ο εκ των θεμελιωτών της Εκκλησίας μας, ο Πρωτοκορυφαίος!

ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ - ΥΠΑΚΟΗ

Ο σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του (τεκμηριώνοντας βεβαίως τα λεγόμενά του με τα αντίστοιχα χωρία Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) στο αυτεξούσιο του ανθρώπου, το μεγάλο αυτό δώρο του Δημιουργού και εξήγησε την κακή χρήση του από τον άνθρωπον, το προπατορικό αμάρτημα, την απαρχή των δεινών μας.  
Αναφέρθηκε και στην ιατρική γνώση, που κι αυτή μας χαρίστηκε από τον Δημιουργό, τεκμηριώνοντας και αυτό στην Αγία Γραφή. Και κατέληξε (με τεθλασμένη πορεία όμως) να κάνουμε υπακοή στην ιατρική αφού είναι χαρισμένη από τον Δημιουργό. 

 Γιατί δεν αναφέρθηκε όμως στην κακή χρήση της ιατρικής, όπως αντίστοιχα του αυτεξούσιου; Γιατί παραγκώνισε την ύβρη της "σύγχρονης" ιατρικής προς τον Δημιουργό; 

Μια "σύγχρονη" ιατρική, που "εκτελεί" τόσες αμβλώσεις (από τα μέγιστα αμαρτήματα σήμερα, όπως όλοι οι εκκλησιαστικοί λειτουργοί σήμερα δηλώνουν, μάλιστα κάποιοι από αυτούς μεταφέροντας τον αποτροπιασμό του Χριστού). 

 Μην πείτε ότι εκτελεί εντολές της πολιτικής ηγεσίας γιατί και η ιεραρχία εξ ίσου "υπάκουη" είναι. Μόνοι σας το ομολογείτε!!! Μια σύγχρονη ιατρική, που προβαίνει σε στείρωση 15χρονων άνευ συγκαταθέσεως των γονέων (ΗΠΑ) αντιβαίνοντας το "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι" του Δημιουργού. 

 Μια "σύγχρονη" ιατρική, που προβαίνει σωρηδόν και αναιτίως σε αλλαγή φύλου των ανθρώπων (ύψιστη ύβρη προς τον Δημιουργό), που επιδιώκει αλλαγή του ανθρώπινου DNA, που παρέχει δολοφονικά φάρμακα, που χρησιμοποιεί ύποπτες θεραπείες και αποκρύπτει παραδοσιακές δοκιμασμένες στους αιώνες θεραπείες και τόσα άλλα. 

 Αυτήν την ιατρική λοιπόν επικαλείσθε και σε αυτή να κάνουμε υπακοή; Μια ιατρική παραδομένη σήμερα στο Σατανά, όπως καταδεικνύεται τεκμηριωμένα και εμφατικά από πλήθος πεπραγμένων της; 

 ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΧΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ή ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΕΙ;;; 

Σας απασχόλησε αυτό;;; Κι αν αύριο σας/μας ζητήσει την αρμοδιότητα των ψυχών μας μέσου του κλάδου της Ψυχιατρικής/Ψυχολογίας, θα συναινέσετε, επειδή η Ιατρική είναι δώρο του Θεού, έχοντας ανοίξει ήδη την Κερκόπορτα της ανθρώπινης φύσης; 

 Ξεχνάτε όμως ότι ο Χριστός έδωσε κι αυτή την ιατρική : «προσκαλεσάμενος τους δώδεκα μαθητάς αυτού έδωκεν αυτοίς εξουσίαν πνευμάτων ακαθάρτων ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. ...

 Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων· Εις οδόν εθνών μη απέλθητε, και εις πόλιν Σαμαριτών μη εισέλθητε· πορεύεσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ.

 Πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι ήγγικεν η βασιλεία των οὐρανών. ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε· δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» (Ματθ.Ι,1,5-8).

 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ; Αποστολικοί διάδοχοι δεν είστε; Χάσατε στο δρόμο της ιστορίας αυτή την δωρεά, ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ;

ΠΕΡΙ ΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ;

Σεβασμιώτατοι, ο Αρχιεπίσκοπος είπε θα ακούσουμε (υπακοή ;;;) τους ειδικούς. Υπακοή κάνουμε ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, που απαράβατα πρέπει να τηρούμε. 

 Μόνος του όμως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι κάνουμε υπακοή στους ειδικούς, δηλαδή σε κυβέρνηση και ιατρικόν εσμόν γύρω της, που κι αυτοί κάνουν υπακοή στον Παγκόσμιον Οργανισμόν Υγείας (Π.Ο.Υ), όπως οι ίδιοι δηλώνουν. 

 Και ο Π.Ο.Υ. κάνει υπακοή στον κάθε Bill Gates, που αυτοανακηρύσσεται μέγας μάγιστρος ιατρικής και ανθρωπότητας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. 

 Αυτόν τον ειδικόν επαγγέλθηκε ο Αρχιεπίσκοπος; Αυτόν που οι δραστηριότητες του ιδρύματός του και τα εμβόλιά του προκάλεσαν μαζικά εγκλήματα σε χιλιάδες ανθρώπους σε Αφρική και Ινδία; Αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας. 

 Στη Μαύρη Ήπειρο τα εμβόλια του ζεύγους Gates, άφησαν άγονες (στείρωσαν) χιλιάδες Αφρικανές, ενώ στην Ινδία, τα εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας που διένειμε έφεραν παραλυσία σε χιλιάδες Ινδούς. 

 Έγιναν μετά τον εμβολιασμόν ανάπηροι, παρέλυσαν μέλη του σώματός τους και επενέβη επίσημα η ινδική κυβέρνηση για να σταματήσει η δραστηριότητα του ιδρύματος Bill & Melinda Gates.  

Και τώρα ετοιμάζεται μία από τις εταιρίες του να βγάλει "εμβόλιο κορωνοϊού" στην πιο ακριβή τιμή, όπως διαβάζουμε, των 60$ ανά δόση (εταιρία συμφερόντων Gates Moderna), που μάλιστα όπως ο ίδιος ανερυθρίαστα επαγγέλεται δεν θα είναι εμβόλιο αλλά κάτι άλλο, πιο επικίνδυνο, αλλαγή του DNA. 

 Στο δε ελληνικό σχήμα συντονισμού των μέτρων παραμένει ο Σωτήρης Τσιόδρας, εισηγητής της προ ετών πανάκριβης αγοράς των εμβολίων Η1Ν1, που πετάχτηκαν στη χωματερή. Τα αγοράσαμε από τη GlaxoSmithKline, που κατά σύμπτωση είναι χορηγός του κου Τσιόδρα, χωρίς να ενοχλεί καθόλου αυτό την κυβέρνηση (βλ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Το θέμα επιπλέον είναι ότι ο Bill Gates είναι υπέρμαχος της μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Πόσο εωσφοριστής μπορεί να είναι κάποιος, που "παίζει" με τη ζωή του κοσμάκη; Αυτόν επιβάλει σαν ειδικόν ο Αρχιεπίσκοπος; 

 Γιατί για υποταγή και επιβολή πρόκειται και προσέξτε καλά γιατί μόνον ο Εωσφόρος και τα τσιράκια του επιβάλουν και ποτέ ο Παντοδύναμος Χριστός, σεβόμενος το ανθρώπινον αυτεξούσιο. Δεν μπορεί να δέχεστε και να επιβάλετε τι λένε οι σατανιστές σαν τον Gates γιατί «ου δύνασθαι δυσίν κυρίοις δουλεύειν».

 Προσέξτε λοιπόν μην επιβάλετε γιατί θα χαρακτηριστείτε ατρέπτως. Επανάληψη : ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟ (εκ του παλαιού ανθρώπου, προς άρση πιθανής παρεξήγησης).

Αναφέρθηκε ο σεβασμιώτατος στο γεγονός ότι δεν νομοθετεί η ιεραρχία αλλά η πολιτική. Η αποποίηση όμως των ευθυνών και η επίρριψη αυτών στους "ειδικούς" μήπως τελικά θυμίζει τους πρωτόπλαστους, που ο καθένας έρριχνε τις ευθύνες στον άλλον; 

Μήπως αγνοεί η ιεραρχία το «ου βασιλέων εστί νομοθετείν τη Εκκλησία» (Αγ.Ιωάννης Δαμασκηνός); Ποιός τελικά είναι χαριτωμένος και εντεταλμένος για την προστασία των πιστών; Προσέξτε μήπως κάποια στιγμή ακούσετε το «Αδάμ, που εί;».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Δεν παραγνωρίζω ότι τα ιατρικά θέματα ξεπερνούν τις κοσμικές γνώσεις σας και δεν θα περίμενα κάτι περισσότερο από την ιεραρχία σαν ιατρική γνώση. 

 Αλλά θυμίζω ότι όταν ξέσπασε η "πανδημία" (κατά φαντασία βέβαια, αφού δεν πληρούνταν ούτε κατά προσέγγισιν τα κριτήρια, που οι ίδιοι οι "ειδικοί" είχαν θέσει...) ακούστηκε (αλλά και προωθήθηκε) από εκκλησιαστικούς κύκλους ότι ο Χριστός μας έκλεισε τις εκκλησίες για τις αμαρτίες μας, τις οποίες δεν αμφισβητώ σε καμμιά περίπτωση! 

 Για να μην ξεχνιόμαστε όλοι (πιστοί και ιερείς) σε ένα καζάνι βράζουμε αφού «δώσω υμίν άρχοντας κατά τας καρδίας υμών» PG 89, 476BC). Όπως δεν αμφισβητώ την διαρκή επικοινωνία του Χριστού (ή λειτουργών του – αγίων και αγγέλων) με μέλη της στρατευομένης Εκκλησίας. 

 Αναφερόμενος σε γέροντες, που πολλοί ήδη αγίασαν, είναι αδύνατον να την αρνούμαι! Αφού λοιπόν υπήρξε αυτή η επικοινωνία (δεν περνάει καν από το νου μου να έβαλαν λόγια στο στόμα του Χριστού – μαύρο φίδι αν το έκαναν...) 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; 

 Γιατί δεν Τον ρωτούν αν πρέπει να φοράμε μάσκα στους ναούς, μη τυχόν γελοιοποιούμε τα Μυστήρια της Εκκλησίας; Γιατί δεν Τον ρωτούν αν τελικά έχουν Χάριν τα Μυστήρια, έτσι όπως τελούνται;  

Θα μάθατε βέβαια ότι στην Αμερική ήδη κοινωνούν με πλαστικά κουταλάκια!!! (μήπως τα δούμε σύντομα κι εδώ;) Μήπως να κοινωνούμε και με οδοντογλυφίδες, τσιμπώντας την Σάρκα εν είδει μεζέ; 

 Γιατί ακόμα και το αντίδωρο ήδη προσφέρεται συσκευασμένο σαν μαρόν γκλασέ – Oh, leur Dieu, tres tragique!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ο αγιασμός του ναού να καλύπτει την Θεία Κοινωνία αλλά όχι 2-3 μέτρα παραπέρα, που προσφέρεται το αντίδωρο ή προσκυνούνται οι εικόνες; 

 Άραγε η απαγόρευση χειροφιλήματος του ιερέα κατάργησε το «σημεία δε τοις πιστεύσασι ταύτα παρακολουθήσει· εν τω ονόματί μου … επί αρρώστους χείρας επιθήσουσι, και καλώς έξουσιν» (Μαρκ.16-18); Είπε ο Χριστός ότι δεν ισχύει πλέον;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Ασφαλώς δεν έχω ούτε τις γνώσεις, ούτε την αποστολική εντολή, πολύ δε περισσότερο δεν είμαι χαριτωμένος για να σας πω τι θα κάνετε. Αλλά η ιεραρχία περιβεβλημένη το αγγελικό σχήμα γιατί δεν ρωτά τον Κύριον; 

Αυτός δεν είπε : «Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. πας γαρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται» (Ματθ.7,7-8); 

Είναι δυνατόν να είναι Πανάγαθος και Φιλεύσπλαχνος και να μας κλείνει την πόρτα; Κι αν δεν "σας απαντάει στο τηλέφωνο" θυμηθείτε την Εκκλησιαστική Ιστορία και

ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ : Συμπροσευχηθείτε όλοι μαζί και ΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!! 

Γόνατα και δάκρυα δεν μάθατε από τους Άγιους Πατέρες; "Δώσε αίμα να λάβεις Πνεύμα" δεν λένε οι γεροντάδες; Πως συντελέστηκαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι; Πως ξεπεράστηκαν τα "άλυτα" Εκκλησιαστικά προβλήματα; 

Εγώ θα σας τα μάθω; Μάλλον ξεχάσατε την Εκκλησιαστική Ιστορία, γιατί από Μητροπολίτες καταγγέλθηκε η καταστρατήγηση του Συνοδικού συστήματος και κυρίως φαίνεται από τον Αρχιεπίσκοπον, που πουθενά δεν ανέφερε "συμπροσευχηθήκαμε και το Άγιο Πνεύμα μας φώτισε να ....". 

Αααχχχχ, πως ξεχνάτε ... «χωρίς Εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιω.15,5). Απαιτείτε υπακοήν από τους πιστούς αλλά σεις ποιό καλό παράδειγμα δίνετε κάνοντας υπακοή στο Θέλημα του Χριστού; 

Αδυνατείτε να δείξετε την απαραίτητη ταπείνωση ενώπιον του Βασιλέως Παρακλήτου και να πείτε "έγιναν λάθη, κάναμε κι εμείς λάθη, ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΕΙΝ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ και ΙΘΥΝΟΝ ΗΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΣΟΥ"; 

Από μας τους πιστούς πως το απαιτείτε στη Θεία Εξομολόγηση; Απαιτείτε υπακοή στις μάσκες όταν σεις δεν δείχνετε την απαραίτητη ταπείνωση να συμπροσευχηθείτε παρακαλώντας τον Κύριο; Ανέφερα τα περί Οικουμενικών συνόδων σε ιερομόναχον και μου απάντησε : "Που να βρεθεί τέτοια Πίστη σήμερα;" 

Έμεινα άφωνος. Δηλαδή ξεμείναμε από Πίστη; Δηλαδή είμαστε καταδικασμένοι («μετά Φόβου Θεού, Πίστεως και Αγάπης προσέλθετε»); Τέτοια ανομολογία Πίστης δεν περίμενα να ακούσω από περιβεβλημένον το αγγελικό σχήμα.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



13 σχόλια:

  1. Εύστοχα αδελφέ τα ερωτήματα και εύγε αλλά από τον συγκεκριμένο επίσκοπο μην περιμένεις κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. ΑΡΗ!!!!!
      Αυτο δεν ηταν το ονομα ενος απο τους καταραμενους Θεους τον αισχρων αρχαιων Ελληνων???

      Σας παρακαλω να αλλαξετε το ονομα σας σε κατι ποιο στην Ελληνοχριστιανικη κατηχηση οπως
      Σαμουηλ
      Δαυιδ
      Μωυση
      Σαουλ
      Αβρααμ
      Νωε
      Ισαακ..

      Κατι τελος παντων που να θυμιζει την καλη του Χριστου προσκυνημενη Ελλαδιτσα μας!!!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφοί δεν αντιλαμβανεστε ότι το υπόβαθρο της παγκοσμιοποίησης είναι θρησκευτικό και αντιορθοδοξο? "Ινατι έφρυαξαν έθνη και λαοί εμελετησαν κενά,παρέστησαν οι βασιλείς της γης και οι άρχοντες συνηχθησαν επί το αυτό κατά του Κυρίου και κατά του Χριστού αυτού..," "Δευτε καταπαυσωμεν τας εορτας του Θεού....." Έτσι έρχεται και η αποστασία και τα φληναφηματα της θεοποιησεως της λογικοποιημενης επιστημολογίας και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει πουθενά ΙΗΣΟΥΣ .Αδελφέ είσαι πολύ εύστοχος η ο Κύριος Μεθ ημών ουδείς καθ' ημών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άραγε τι μπορούν να απαντήσουν οι ιεράρχες. Πολύ κυριλάτο κράξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω ξερω οτι ο Σατανας ποτε δεν ενοχλησε κανεναν ποτε δεν κατεστρεψε μαζικα την γη
    ποτε δεν απειλησε καποιον ανθρωπο οτι αν ειναι καλος θα τον στειλει στον παραδεισο να ζησει μια βαρετη αιωνιοτητα
    Τοσους αιωνες δεν υποχρεωσε κανεναν να γραψει εκατονταδες βιβλια κατα του Γιαχβε
    Δεν μας ειπε ποτε κανεις ουτε ο ιδιος γιατι επαναστατησε κατα του Θεου και γιατι απο μια απλη επανασταση δεν τον συγχωρεσε ποτε το αφεντικο!!
    Δεν μιλησε ποτε ο ιδιος για καζανια και αλλες τετοιες μλκς
    Ειναι χαμηλων τονων ουτε θαυματα ουτε ναους ουτε εκατονταδες χιλιαδες ιερεις για παρτη του ουτε λεφτα ουτε ταματα
    Δεν αφησε ποτε τον γιο του να πεθανει για κανενος τις αμαρτιες και αλλα πολλα....
    Εγω παντα αναβω ενα κερακι και για αυτον στη εκκλησια,δεν ξερεις ποτε μπορει ολο αυτο να ειναι μια παρεξηγηση του συνγγραφεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είσαι πολύ ληρώδης για να μην τον πάρεις μυρουδιά

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Φυσικα δεν περιμενα να απαντησει καποιος σοβαρα σε αυτα που ειπα περι σατανα!!!
      Εκανα πλακα οπως θα διαφωνουσε καποιος για το θεμα Μπατμαν και Τζοκερ
      Σουπερμαν και Λεξ Λουθορ και αλλα κομιξ με σουπερ ηρωες!!!

      Εσυ ομως μαγκα μου εχεις παει σε αλλα επιπεδα την φαντασια σου και πως να κατσεις να μιλησεις και τι να πεις στην τελικη με καποιον που πιστευει οτι ο γαιδαρος πεταει και μαλιστα προσπαθει να σου εξηγησει με ποιον τροπο!!
      Θα σου απαντησω ομως ετσι για να ειμαι ευγενικος..

      Πρωτον εχεις αντιληφθει το τι γινεται εξω απο τον μικροκοσμο που λεγεται γη??

      Εχεις καταλαβει οτι η γη ειναι μικροτερη απο μια τελιτσα σε αυτον τον γαλαξια και οτι μας αξιωσε ο θεος σου να ζουμε στον μικροτερο απο τους πλανητες???

      Εχεις παρει χαμπαρι για τα δισεκατομμυρια γαλαξιες και τους τρισεκατομμυρια πλανητες που υπαρχουν???
      Εχεις παρει χαμπαρι τις ασυλλυπτες ενεργειες και τις τεραστιες αποστασεις που υπαρχουν σε αυτο το συμπαν??
      Εχεις καταλαβει οτι απεχουμε δεκαετιες απο το να βρουμε ζωη σε αλλους πλανητες??
      Εχεις παρει χαμπαρι οτι ο θεος σου δεν μιλησε ποτε για τιποτα απο ολα αυτα?
      Εχεις παρει χαμπαρι οτι αμα μας εδινε μονο το 1%(γιατι φυσικα ειμαστε αμαρτωλοι και δεν μας αξιζει το υπολοιπο) απο τα μυστικα του συμπαντος θα ζουσαμε ευτυχισμενοι οχι στον πλανητη αλλα στον γαλαξια???
      Εχεις παρει χαμπαρι οτι θα προσπαθησεις να εξηγησεις μεχρι και γιατι δεν μιλησε για το συμπαν και τα μυστικα του?

      Εχεις παρει χαμπαρι οτι ειναι τοσο τυφλωμενο το εγω σου που νομιζεις οτι ενας Θεος που του πηρε δισεκατουμμυρια χρονια να φτιαξει δισεκατομμυρια γαλαξιες τα εφτιαξε ολα για εσενα το αγαπημενο του δημιουργημα που ζει ενα κλασμα σε συμπαντικο χρονο ειναι πιο μικρος και απο μυρμηγκι σε μεγεθος και οτι ποιο ασημαντο σε αυτο το γαλαξια?

      Τελος θα στο πω λαικα
      και να υπαρχει αυτος ο Θεος που εφτιαξε τα παντα το πιθανοτερο ειναι να εδωσε την δυνατοτητα στο συμπαν για να δημιουργει ζωη σαν αυτη που ξερουμε αλλα και γενικοτερα ζωη και το σιγουρο ειναι οτι δεν ξερει καν οτι υπαρχεις!!!

      Συγκεντρωσε το μυαλο σου ασε τον Θεο στην ησυχια του να τριγυρναει στα τρισεκατομμυρια χιλιομετρα που λεει σπιτι, αν θελει να σου πει κατι να εισαι σιγουρος οτι ΚΑΠΟΙΟΣ που δημιουργησε εις γνωση του εκατομμυρια ηλιους δεν θα ντραπει να σου πει ο ιδιος τι θελει δεν θα βαλει κανεναν Μωυση η ψαρα να στο πει...και ελα να δουμε τι θα κανουμε να επιβιωσουμε σε αυτον τον πλανητη που λεμε γη!!

      Διαγραφή
  8. Απο την το περνεις "μυρουδια" χριστιανοταλιμπαν απο την σκορδαλια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή