Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΑΜΕ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΥΣ BRICS! ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ!


Η Τουρκία επιθυμεί να γίνει μέλος της ομάδας των BRICS, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, για συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο, στο Πεκίνο. 

Των BRICS ηγούνται η Κίνα και η Ρωσία καισυμμετέχουν μεταξύ άλλων η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική. Πρόσφατα στους BRICS εντάχθηκε και η Σαουδική Αραβία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Ιράν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Φιντάν είπε πως η Άγκυρα εξετάζει μια σειρά από συνεργασίες με τα μέλη των BRICS και πως θα παρευρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση της ομάδας την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Φιντάν, ένας από τους σημαντικούς πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι η δημιουργία ισχυρών οικονομικών δεσμών σε θεσμική μορφή. Και σε αυτό το σημείο άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην Άγκυρα.

Λόγω της «πολιτικής της ταυτότητας», είπε, ορισμένα ισχυρά κράτη μέλη της ΕΕ δεν επέτρεψαν στην Τουρκία να γίνει πλήρες μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ, αν και προσπαθούσε να ενταχθεί εδώ και πολύ καιρό. 

«Έτσι έπρεπε να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις», σημείωσε ο Φιντάν και υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι BRICS είναι μια σημαντική πλατφόρμα συνεργασίας και προσφέρει σε ορισμένες άλλες χώρες μια καλή εναλλακτική λύση». «Βλέπουμε δυνατότητες στους BRICS», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είχε εκφραστεί θετικά για τους BRICS για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, στη σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αν και από τότε δεν έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος, τα δεδομένα διεθνώς έχουν πλέον αλλάξει ριζικά.



2 σχόλια:

  1. Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι αφού ο Έλληνας αδιαφορεί για το Θεό και το θέλημά Του, αδιαφορεί και ο Θεός να τον ελευθερώσει από τους δυνάστες του και επιτρέπει στους εχθρούς του να φέρνουν τα πράγματα ενάντια στα συμφέροντά του, αλλά για λόγους εκπαίδευσης.

    Όταν αρχίσει να ταπεινώνεται και να αγαπάει Χριστό και πατρίδα, να δεις πώς αλλάζουν τα πράγματα.
    Από την άλλη, όσοι έχουν αφυπνιστεί, οφείλουν τα είναι σεμνοί και ταπεινοί και να προσεύχονται να μετανοήσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Τότε και μόνο τότε θα δούμε Θεού Πρόσωπο (αυτό που κάλυψαν οι άθεοι στο Ναό της του Θεού Σοφίας, στην Πόλη μας).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

      Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,

      Μην εγκαταλείπεις τους δούλους Σου που ζουν μακριά από την Εκκλησία, η αγάπη Σου να ενεργήσει και να τους φέρει όλους κοντά Σου.
      ........
      ........

      ΠΗΓΗ: https://www.pemptousia.gr/2015/01/88817/

      Διαγραφή