Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ Η ΚΑΜΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ...

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ 183 Τ.ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΥΡΣΚ. ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

3 ΒΙΝΤΕΟ


Η ρώσικη αντεπίθεση στο Κουρσκ συνεχίζεται και σε ένα 24ωρο απελευθερώθηκαν 183 τ.χλμ που είχε καταλάβει ο εισβολέας. 

Στην περιφέρεια Κουρσκ η επιφάνεια που απελευθερώθηκε από χθες το πρωί έφτασε τα 183 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 4 μ.μ. Αρκετές πηγές και στρατιωτικά κανάλια αναφέρουν μια μεγάλης κλίμακας ρωσική αντεπίθεση κατά του ουκρανο-ατλαντικού παράγοντα στην περιοχή του Κουρσκ.



Το Obukhovka, ένα χωριό 3 χλμ ανατολικά της Apanasovka, απελευθερώθηκε με τη σειρά του από Ρώσους πεζοναύτες όπως και το Snagost το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου.

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Vishnevka και το Krasnoselskoye στην περιοχή Kursk

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη δυτική πλευρά του τμήματος του εδάφους της περιοχής Κουρσκ, που κατέχεται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τις 6 Αυγούστου. 

Μετά την απελευθέρωση της Obukhovka, ακολούθησε μια επιτυχημένη επίθεση στην περιοχή των οικισμών Vishnevka και Krasnooktyabrskoye που απελευθερώθηκαν. Και οι δύο βρίσκονται στην περιοχή Korenevsky, στη δεξιά όχθη του ποταμού Seim.

Έτσι, τα ουκρανικά στρατεύματα απωθήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα από το Κορένεβο..Με την απελευθέρωση αυτών των οικισμών, η γραμμή Krasnoselskoye-Vishnyovka-Snagost-Obukhovka τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι ο εχθρός απέτυχε να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη άμυνα εκεί.

H 155η Ρωσική Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει ήδη απελευθερώσει το χωριό Gordeevka (σε λιγότερο από 2 ώρες μάχης), προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό και απελευθερώνοντας περισσότερα από 10 km² εδάφους.
Αυτή η νέα ρωσική απελευθέρωση στο Κουρσκ φαίνεται να δείχνει ότι το «σημείο καμπής» της ουκρανο-ατλαντικής επίθεσης έχει φτάσει.

Άλλες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τη μεγάλη ρωσική αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά του εχθρού στο Κουρσκ.

Στη δυτική πλευρά της περιφέρειας Κουρσκ τα χωριά Gordeevka, Vnezapnoe, Byakhovo, Apanasovka, Okryabr-10, Vishnevka και Kamarovka απελευθερώθηκαν σε λίγες ώρες, ήτοι 111 km² εδάφους.
Κατά τα άλλα, το μεγαλύτερο μέρος του Krasnooktyabrskoe (νότια του Korenovo) έχει ήδη απελευθερωθεί.



Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή Sudjansky. Σύμφωνα με αναφορές που ελήφθησαν, τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στη γραμμή Pogrebki – Kamyshevka προς την κατεύθυνση της Malaya Loknya, αλλά η έκταση της προέλασης δεν είναι ακόμη σαφής και δεν έχουν υπάρξει αναφορές για απελευθέρωση κατοικημένων περιοχών. Μάχη καταγράφηκαν επίσης στη γραμμή Borki – Fanaseevka

Bίντεο από το χωριό Vishnevo που απελευθερώθηκε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου