Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝΩΝ ΤΟΥΣ!!!

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΑΣ!  ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!



Η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να εκχωρήσει όλες τις γραμμές παραγωγής των ΕΑΣ, όπως είχε γράψει το militaire.gr και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας σε ανακοίνωση της καταγγέλει:

Το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΟΕΧΒΕ έχει αναδείξει, καταδικάσει και καταγγείλει ένα σύνολο μεθοδεύσεων και αποφάσεων για την τουλάχιστον 25ετη και αποκλειστική εκχώρηση του συνόλου των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών των ΕΑΣ στο Συγκρότημα Εργοστασίων Λαυρίου (ΣΕΛ), καθώς και κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε Λαύριο, Υμηττό και Δερβενοχώρια σε μια υπό σύσταση Κοινοπραξία όπου το management θα παραχωρηθεί στη σλοβάκικη εταιρεία MSM EXPORT.

Το περιεχόμενο και η χρονική διάρκεια της Συμφωνίας ΕΑΣ – MSM, με τα ΕΑΣ να αποσύρονται από την παραγωγή του μεταλλικού μέρους του 155 mm και να περιορίζονται μόνο στη γόμωση, υπονομεύει την προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των ΕΑΣ.

Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την υπογραφή και τη σύσταση της Κοινοπραξίας εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά ως προς την εγκυρότητα και νομιμότητά τους προκαλώντας εύλογους προβληματισμούς για τη διασφάλιση ή μη του δημοσίου συμφέροντος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία μας προχώρησε υπεύθυνα στην υλοποίηση σχετικής Καταγγελίας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας ενώ επιφυλάσσεται να προσφύγει σε κάθε αρμόδια εθνική και ευρωπαϊκή αρχή.

Τα νέα δεδομένα, οι υπεραξίες και οι ανατιμήσεις στη διεθνή αγορά πυρομαχικών προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία ανάταξης των ΕΑΣ και του οικοσυστήματος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με δημιουργία εκατοντάδων θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας. Αποφάσεις και συμφωνίες που δεσμεύουν και εγκλωβίζουν τα ΕΑΣ σε ρόλο απαξιωμένου υποκατασκευαστή θα μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι.

Αύριο, Τρίτη 10/9/2024, το Δ.Σ. των ΕΑΣ οδηγείται στην πιο καταστροφική απόφασή του για το παρόν και το μέλλον της Εταιρείας με την έγκριση της Κοινοπραξίας, των δεσμευτικών και διαλυτικών όρων που περιλαμβάνει βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στην αυτόνομη παραγωγή πυρομαχικών.

Τα ΕΑΣ θα καταδικαστούν σε μη αναστρέψιμες και σκανδαλώδεις καταστάσεις αποδιάρθρωσης. Τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν τεράστια ευθύνη να παρέμβουν και να αποτρέψουν, έστω και την ύστατη στιγμή, αυτή την εξέλιξη. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας αναλογιστούν το εθνικό συμφέρον.

Αλλαγή δοίκησης

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του Powergame.grαποκαλύπτει πως στα ΕΑΣ αναλαμβάνει τα ηνία ο πρώην βουλευτής Πειραιά της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης. 

Ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής πρόκειται να αντικαταστήσει τον επί χρόνια επικεφαλής της ΕΑΣ, Νίκο Κωστόπουλο, γιο του παλιού βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη, ο οποίος, σύμφωνα με την στήλη, φέρεται πως έχει ήδη ενημερωθεί πως… τελεί προς αποκεφαλισμό, παίρνοντας μια «παράταση ζωής» μέχρι να ολοκληρώσει μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για λογαριασμό των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.


1 σχόλιο:

  1. σκοπος των κυβερνωντων δεν ειναι ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ποτε ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥΣ. Πεντε χρονια ο ψυχοπαθης τι ειδαμε ; ΨΕΜΑ -ΦΩΤΙΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ -ΑΚΡΙΒΕΙΑ -ΘΑΝΑΤΟ-ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΣΗΨΗ-ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Ειδαμε-τιποτε για την-ελλαδα ; λαθρο-λαθρο-λαθρο.Ειδαμε-ΕΘΝΙΚΗ -θεση και αντιδραση ; θα γινουν υποχωρησεις .Ειδαμε τιποτε για τη μειωση του πληθυσμου ;το ανδρεικελο ειναι υπερηφανο που πολεμα τον γηγενη-ΕΛΛΗΝΑ το υποσχεθηκε στους εβραιους .Ειδαμε τιποτε για την οικογενεια ;[το παιδι ρωτα γιατι ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥΛΑ η ΜΑΜΑ ΜΗΤΣΟΣ κατουραει ορθια ;] ΣΗΨΗ-ΣΗΨΗ-ΣΗΨΗ Ειδαμε κανενα ΑΝΕΡΓΟ να αγοραζει πετρελαια ; ΗΑΝΕΡΓΗ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ του μιζοτακισμου το πηρε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ; Σφαξεμε αγα μου ναγιασω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή