Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΤΕ:ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

 
ΗΠΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
 
 
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" στις ΗΠΑ, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία για την αυτόματη περικοπή των δαπανών και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
 


 
Οι επικεφαλής των δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ήλπιζαν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία την Κυριακή, αλλά ο ηγέτης των δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid, ανέβαλε την τελική ψηφοφορία -για ένα σχέδιο που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί- για σήμερα Δευτέρα.
 
Το βασικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι το όριο στα εισοδήματα που θα επιβαρυνθούν με αύξηση φόρων. Αρχικά ο πρόεδρος Obama ήθελα να επεκταθούν οι φοροαπαλλαγές για τις οικογένειες με εισόδημα ως 250.000 δολάρια, ενώ οι ρεπουμπλικάνοι θέλουν το όριο να τοποθετηθεί στα 450.000 δολάρια.
 
O κ. Reid δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου έχουν ακόμα πολλές διαφορές να γεφυρώσουν για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού".
 
"Οι συζητήσεις συνεχίζονται για ένα σχέδιο προστασίας των οικογενειών της μεσαίας τάξης από αυξήσεις στους φόρους που θα ενεργοποιηθούν αύριο. Υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία παραμένουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται" σημείωσε ο κ. Reid.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου