Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.
ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ



 
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "χρονικό προαναγγελθείσας  σύγκρουσης" αυτό που συμβαίενι με την τρόϊκα και την Δικαιοσύνη. Και λέμε τρόϊκα και όχι κυβέρνηση ή Γιάννης Στουρνάρας γιατί δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, η τρόϊκα διατάσσει η κυβέρνηση απλά εκτελεί.

Η τρόϊκα γνωρίζει πολύ καλά ότι το 90% των νομοθετημάτων από το 2009 είτε είναι απόλυτα αντισυνταγματικά ή στο όριο του να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικά.

Και γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη θα ήταν αντιπαλός της, δεν γίνεται διαφορετικά. Και για αυτό οδήγησε την σύγκρουση στα άκρα με τα διάφορα νομοθετήματα που "ξέσκιζαν" δικαστές και εισαγγελείς. Και τώρα θέλουν να τελειώσουν "μια και καλή" μαζί τους. Θέλουν να τους συντρίψουν γιατί χωρίς να τους συντρίψουν δεν πρόκειται να επικρατήσουν στην χώρα. 

Ήδη ζητήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα αποδοκιμάζει την θέση που εξέφραζε απολύτως αυτονόητα πράγματα η Ένωση Εισαγγελέων: Ότι δεν μπορεί να παροτρύνει δημόσιους υπαλλήλους ο υπουργός Οικονομικών, να παρανομούν και να "φτύνουν" την δικαστική απόφαση για το τέλος  ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) παροτρύνοντάς τους να μην την λαμβάνουν υπ'όψιν!

Η διαμάχη της τροϊκα με τους δικαστές και τους εισαγγελείς θα κρίνει πολλά για την τύχη της προσπάθειας ανάληψης του ελέγχου της χώρας.

Αυτό το Σύνταγμα δεν βολεύει την τρόικα και θα προσπαθήσει να το αλλάξει, αλλά μέχρι τότε έχει να κάνει με τους "ενοχλητικούς" της Ενωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστών Ελλάδας. Στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πράγματα είναι πολύ πιο "διαχειρίσημα". Με τους "μικρούς" η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να αποφασιστεί ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την χώρα. Οι δικαστές ή η τρόϊκα;

Να θυμίσουμε ότι σε ολομέτωπη επίθεση  εναντίον του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα προέβησαν την Κυριακή το απόγευμα οι εισαγγελείς Ελλάδος με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο ακόμη και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε όσους προτρέπουν να μην εφαρμόζεται δικαστική απόφαση.

Το κείμενο (συγκλονιστικό...) της ανακοίνωσης της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος είναι το ακόλουθο:

«Σε γνώση  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος  περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί  τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος  ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπΆ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, –εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν-  θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός,  μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ' όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου»
.

Σε απλά ελληνικά το ένταλμα σύλληψης του Γ.Στουρνάρα, είναι έτοιμο και θέλει απλά μια υποιγραφή...

Οι δικαστές Τερτσέτης και Πολυζωίδης, που αθώωσαν τον Θ.Κολοκοτρώνη από την κατηγορία ότι σε συνεργασία με τους Ρώσους (φανατικός φιλορώσος ανέκαθεν ο ελευθερωτής της πατρίδας)  ήθελαν να σκοτώσουν τον Βαυαρό βασιλιά Όθωνα, φαίνεται ότι έχουν μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα τους και στους διαδόχους τους στις έδρες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου