Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

OI ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΕΡΙΖΑΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ


ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ 20% ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ, ΦΟΡΟΣ 8-10% ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ, ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 20% ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 60 ΚΑΙ ΑΝΩ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 550.000 ΕΥΡΩ  ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ!!!
  


Νέο ισχυρό πλήγμα θα υποστεί η αγορά ακινήτων τους πρώτους μήνες του 2013.

Από 1/1/13 , σε οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου μπαίνουν δύο φόροι. Ο πωλητής θα επιβαρύνεται με φόρο υπεραξίας ακινήτου 20%, ενώ ο αγοραστής με φόρο μεταβίβασης που θα κυμαίνεται από 8% ως και 10%.



Ο τρίτος φόρος που θα ισχύσει μέσα στο 2013 θα σχετίζεται με τις αντικειμενικές αξίες. Η αύξησή τους κατά 20% θα σημάνει και αντίστοιχη αύξηση των φόρων που συνδέονται με τα ακίνητα.

Με βάση το νέο φορολογικό σε κάθε πώληση, γονική παροχή, κληρονομιά ή δωρεά θα επιβάλλεται φόρος στη διαφορά μεταξύ κτήσης και πώλησης.

Ο φόρος, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα επιβαρύνει και τον πωλητή και τον αγοραστή.

Ο πωλητής θα πληρώνει 20% επί της διαφοράς της αντικειμενικής αξίας από τη στιγμή κτήσης μέχρι την στιγμή πώλησης.

Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα αυτό τόσο μικρότερος θα είναι και ο φόρος καθώς η υπεραξία θα μειώνεται με βάση τον συντελεστή παλαιότητας.

Εάν έχουν περάσει 5 χρόνια και για ποσά υπεραξίας ως και 25.000 ευρώ προβλέπεται απαλλαγή από το φόρο.

Σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, αυτός επιβαρύνεται με 8% της αντικειμενικής αξίας για τις πρώτες 20.000 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και 20% για το ποσό πάνω από τις 20.000 της αντικειμενικής

Όλη αυτήν την φοροεπιδρομή στα ακίνητα, αν την συνδέσει κανείς με την συνεχώς αυξανόμενη αδυναμία αποδόσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (το 2012 αγγίζει τα 54 δις ευρώ), καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου