Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

H HΛEKTΡONIKH ΦYΛAKH BΓHKE AΠO THN ΠOΡTA (ΤΟΥ ΥΠΕΣ) ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ;

 

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ" ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ"ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ;Όποιος άντεξε να ακούσει ολόκληρη την ομιλία του σήμερα στο συνέδριο του "Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου" , δυστυχώς θα είχε και αυτήν την απορία.


Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αυτής της τρικομματικής κατοχικής κυβέρνησης, εκτός του ότι παρίστανε τον ανήξερο σχετικά με την περίφημη πρόταση για φορολόγηση με 45% όσων έχουν εισόδημα πάνω απο 26.000 ευρώ, δηλώνοντας ότι είναι φίλος της "μεσαίας τάξης" (εδώ πραγματικά ταιριάζει "γάντι" η παροιμία :"Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς"), μας είπε και μερικά "κόλπα" με τα οποία θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή ώστε επιτέλους να πληρώνουν και οι "πλούσιοι".
Ένα απο αυτά είναι και η "εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας" (αυτό το έχει ξαναπεί πολλές φορές) μέσω της οποίας π.χ ο ΦΠΑ θα αποδίδεται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ την ίδια στιγμή της συναλλαγής.

Έτσι κανείς πλέον δεν θα μπορεί να "κλέψει" τον ΦΠΑ , εκτός βέβαια και αν είναι τραπεζίτης όπότε έχει και θεσμικά το δικαίωμα να "κλέβει" όποτε θέλει , και όπως θέλει, όλους εμάς τους "διεφθαρμένους" -κατά το παπανδρεϊκό αξίωμα- κατοίκους αυτής της δουλοπαροικίας.

Αυτός λοιπόν ο φορολογικός "αυτοματισμός" του Σαμαρά,σημαίνει ότι ακόμα και αυτές τις μικρές καθημερινές συναλλαγές που μας επέτρεπαν να κάνουμε με χρήμα θα τις κάνουμε στο μέλλον μόνο μέσω πλαστικού χρήματος δηλαδή με μία "έξυπνη κάρτα".


Με απλά λόγια και αν ερμηνεύουμε σωστά τα λόγια του "σοφού" σερβιτόρου της Μέρκελ, στο εγγύς μέλλον κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, να πουλήσει, να ζήσει αν δεν έχει στην τσέπη του μία "έξυπνη κάρτα".

 
Εκεί που είπαμε προχθές "Δόξα σοι ο Θεός" με την εισήγηση του υφυπουργού εωτερικών , δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη , να μην υπάρχει ενσωματωμένο microchip στις νέες ταυτότητες , λέμε "Βοήθα Παναγιά μου" με τις δηλώσεις του Σαμαρά για την επί της ουσίας εφαρμογή της "αχρήματης κοινωνίας".Εκεί δηλαδή που είπαμε πως δεν θα μας δέσουν τα χέρια ακούμε τον πρωθυπουργεύοντα να μας λέει ότι θα μας βάλει και σιδερένια λαιμαριά την αλυσίδα της οποίας γύρευε να δείς ποιοί ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες θα κρατούν.


Να πως έρχεται λοιπόν η "κάρτα του πολίτη" του ΓΑΠ με όλη της την ισχύ και φρίκη. 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου