Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Η 16ΧΡΟΝΗ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ!


 ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΚΡΕΤΑ! του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Το πιο ανησυχητικό είναι πως τα χιλιαστικά παραληρήματα και ο μισάνθρωπος πουριτανισμός της γκρέτα θεωρούνται ως η τελευταία λέξη της …προόδου...

Στον 21ο αιώνα, οι κοινωνίες της Δύσης έχουν πια εγκαταλείψει, σε μεγάλο βαθμό, τον χριστιανισμό αλλά επειδή το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο, τον έχουν αντικαταστήσει με μια σειρά από μεταμοντέρνες θρησκείες, πολύ πιο κενές από τις παραδοσιακές αλλά με εξίσου φανατικούς οπαδούς (οι οποίοι βέβαια, κατά τ’άλλα, προσποιούνται τους ορθολογιστές) .

 Μια από αυτές – ίσως η πιο επικίνδυνη – είναι η οικολογία.

Το πρόβλημα, όμως, με την θρησκεία της οικολογίας ήταν πως... 
τόσα χρόνια δεν είχε βρει τον προφήτη της. Ο καλοζωϊσμένος Αλ Γκορ δεν έπειθε γι’ αυτόν τον ρόλο και -διάολε- ήταν τόσο εμφανές ότι έγινε δισεκατομμυριούχος από όλη αυτή την μπίζνα της «πράσινης ανάπτυξης»! 

Και να που ο προφήτης βρέθηκε στο πρόσωπο της 16χρόνης Γκρέτα Τούνμπεργκ, αυτό το αθώο ανήλικο κοριτσάκι, που αντί να πηγαίνει με ιδιωτικά τζετ στα διεθνή φόρα, όπως κάνουν οι λοιποί ομοϊδεάτες της, αυτή προτιμά να θαλασσοπνίγεται 15 μέρες με ένα ιστιοφόρο για να φτάσει στον προορισμό της. 

Τί ασκητικότητα! Τί αξιοθαύμαστη πίστη στα ιδανικά της! Μια πραγματική οσία του οικολογικού κινήματος!


Αποτέλεσμα εικόνας για Γκρέτα Τούνμπεργκ

Φαντάζομαι πως η Γκρέτα είναι άθεη, όμως ο φανατισμός της, ο ιεραποστολικός της ζήλος, το πόσο σοβαρά παίρνει τον εαυτό της και το αυστηρό της πρόσωπο, θυμίζουν μεσσιανικές θρησκευτικές φιγούρες που άνθησαν, τους προηγούμενους αιώνες, ιδιαίτερα στον προτεσταντικό κόσμο, που για διάφορους λόγους είναι πιο επιρρεπής σε κάτι τέτοια φαινόμενα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μας έρχεται από τη Σουηδία, μια προτεσταντική χώρα που αντικατέστησε τον χριστιανισμό με την «πολιτική ορθότητα» και την «οικολογία».

Και, μπορεί η Γκρέτα να μην βλέπει οράματα, να μην κάνει θαύματα, να μην δείχνει τα θεία σημάδια στο κορμί της (προς το παρόν τουλάχιστον!) αλλά προφητεύει και αυτή το τέλος του κόσμου εξαιτίας των… «ενεργειακών» – αυτή την φορά – αμαρτιών μας. 

Το άλλο κοινό που έχει με αυτές τις θρησκευτικές μορφές είναι ο πουριτανισμός. Αυτό το κοριτσάκι με τις κοτσίδες , που μοιάζει λες και βγήκε από τις «Μάγισσες του Σάλεμ», απεχθάνεται ο,τιδήποτε δίνει χαρά στους ανθρώπους, ο,τιδήποτε κάνει πιο εύκολη την ζωή μας. 

«Είμαστε αμαρτωλοί και είμαστε όλοι καταδικασμένοι να πεθάνουμε!», ουρλιάζει, από το βήμα των διεθνών συνεδρίων, σαν άλλος Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα.

Αν θέλουμε να βρούμε τη σωτηρία, πρέπει να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε τις έκλυτες καταναλωτικές μας συνήθειες ! 

Να μην ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, να μην τρώμε κρέας, να μην κάνουμε παιδιά, να μειώσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, όχι κατά 40%, όπως λένε οι πουλημένοι πολιτικοί που υπέγραψαν την Συμφωνία των Παρισίων, αλλά κατά 80%, και ας γυρίσουμε στην Εποχή του Λίθου! 

Και θυμίζοντας, γι’άλλη μια φορά, θρησκευτικό ηγέτη, για να πετύχει τον σκοπό της, θα μας καλλιεργήσει ενοχές για την συμπεριφορά μας. 

Η ίδια παραδέχτηκε πως έπεισε τους γονείς της να γίνουν vegan, κάνοντάς τους να αισθανθούν ένοχοι για τις αμαρτωλές κρεατοφαγικές τους συνήθειες και τώρα είναι αποφασισμένη να κάνει το ίδιο με ολόκληρο τον πλανήτη.

Το πιο ανησυχητικό, είναι πως τα χιλιαστικά παραληρήματα και ο μισάνθρωπος πουριτανισμός της Γκρέτα, θεωρούνται ως η τελευταία λέξη της …προόδου, αφού είναι το αγαπημένο παιδί της φιλελεφτ, δήθεν ορθολογικής, ελίτ μας. 

Αν σκεφτώ μάλιστα πως τα σχολεία μας είναι γεμάτα με μικρούς «πράσινους» Σταλινίσκους, ύστερα από τόσα χρόνια ανελέητης οικο-προπαγάνδας, το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι «καλά μας ξεμπερδέματα»

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, έρχεται η Γκρέτα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου