Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...




Γράφει ο Γεωκών

Προς Ελληνόφωνους πολιτικούς Ελλάδος και Κύπρου 

Κύριοι, όταν κάποιος σου κόβει το χέρι, δεν του δίνεις φιλικά το άλλο , ο Ελληνισμός της Κύπρου, Κύριοι, δεν είναι τόσο αφελής ώστε να θεωρήσει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ΜΟΕ με τους τούρκους κατακτητές ως γεφύρωμα μεταξύ των δυο λαών. 

“ το χάσμα μεταξύ ημών και εκείνων μέγα εστί “ και δεν θεραπεύεται με ημίμετρα, ο αγώνας μας γίνεται για το ιερότερο αγαθό που υπάρχει στον κόσμο, το αγαθό της Ελευθερίας. 


Το χάσμα πήρε βάθος άμετρο και έγινε βάραθρο με το αίμα εκείνων που ελεύθεροι από κάθε μικρότητα, έδωσαν την ζωή τους με μόνο τους “ έγκλημα “ ότι υπηρέτησαν και αγάπησαν την ελευθερία. 

Οι χιλιάδες νεκροί του 1974, οι βανδαλισμοί, οι βιασμοί, τα βασανιστήρια, οι αγνοούμενοι, οι πρόσφυγες και γενικά κάθε μορφή βίας συμπλήρωσαν την άβυσσο που δημιουργήθηκε , για τούτο και το γεφύρωμα, αν πραγματικά το ζητούν κάποιοι, δεν κτίζεται με ψεύτικη υλη, ούτε με υποσχέσεις “ για ένα δρόμο στο μέλλον προς δικαιαν ( κατά την αντίληψη τους ) διευθέτηση. “ 

Κύριοι, ο αγώνας για λευτεριά περνά μέσα από αίμα και θυσίες και όχι μέσα από ΜΟΕ και υποχωρήσεις στον βάρβαρο τούρκο εισβολέα, ο Ελληνισμός της Κύπρου έμαθε πλέον να ακούει, να σταθμίζει και να αποφασίζει, έμαθε να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. 

Κύριοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ( ΜΟΕ ) ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ δεν δύνανται να αποφασίσουν την τύχη του Ελληνισμού της Κύπρου 

ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ…

Κάποιοι έφτασαν εις το κατάντημα να περιμένουν από τον τούρκο κατακτητή να ευδοκήσει, να συγκατανεύσει εις την απονομή ψυχίων από ότι ολοκληρωτικά μας ανήκει, πρέπει επιτέλους κάποιοι να αντιληφθούν ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΕΙΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Και μην ξεχνάτε, Έλληνες, ότι κάθε φορά που τα πεπρωμένα μας σαν έθνους και σαν ανθρώπων συνθλίβονται από τους ανέμους του κακού και της αδικίας, κάθε φορά που δοκιμάζεται η αντοχή του γένους και πλήττεται η τιμή και η ύπαρξη μας, κάθε φορά που η ελευθερία πλανάται για να μελετήσει την αντίδραση των παιδιών της , είναι κάτι δυνάμεις μυστηριακές που προβάλουν ξαφνικά σαν φάρος και είναι αυτοί που φέρνουν μαζί τους, μέσα στο κάθε κύτταρο τους, παρθενικές όλες τις ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ και ακατάλυτες αρετές της φυλής ζυμωμένες με την χάρη Του Θεού και την τυραννία του χρέους . 

Τέτοιοι ήρωες ηφαιστειακοί, ενσαρκωτές της ελευθερίας και της Ιστορίας στέφονται οι ημίθεοι του 1821 του 1955…εύχομαι στον Θεό να μην είναι οι τελευταίοι. 

ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΟΥΔΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ . 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΩ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. 




1 σχόλιο: