Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ


ΜΕ ΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ...ΤΡΥΠΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!...ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ!Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Γεωτρύπανο όμως δεν διαθέτει. Ούτε ειδικούς επιστήμονες και τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις. Οπότε τι κάνει;

Απευθύνεται στην Ελλάδα για βοήθεια. Και βέβαια, την βρίσκει. Στο όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου! 


Τι κάνει η εκλεκτή του Τσίπρα; Πουλάει στην Turkish Petroleum -κυριολεκτικά τσάμπα (μόλις στο ¼ της αξίας του)- το ένα από τα δύο πλωτά γεωτρύπανα που βρίσκεται στη ιδιοκτησία της (το «Deep Sea Metro II») και το μεταφέρει στην Νικομήδεια. 

Εκεί ο Ερντογάν του αλλάζει όνομα και το ονομάζει «Fatih» (πορθητής).

Πρόκειται ακριβώς για εκείνο το πλωτό γεωτρύπανο, με το οποίο οι Τούρκοι πραγματοποιούν σήμερα τις γνωστές παράνομες επιχειρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Κι επειδή είπαμε, οι Τούρκοι δεν διαθέτουν ούτε ειδικούς επιστήμονες, ούτε τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις, και χωρίς αυτά το «Fatih» τους είναι ουσιαστικά άχρηστο, τι κάνουν; 

Απευθύνονται στην νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία «Odfjell», με την οποία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διατηρεί πολυετή συνεργασία. 

Κι εκεί που καμία άλλη εταιρία ή κράτος δεν δέχτηκαν να παίξουν τα γεωπολιτικά παιχνιδάκια του Ερντογάν, ξαφνικά έσπευσαν οι Νορβηγοί συνεργάτες του Αγγελόπουλου να διαθέσουν στον «Σουλτάνο» ΚΑΙ το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.
Όχι, όχι! Δεν είναι προδότες οι Αγγελοπουλαίοι. 

Απλά, είναι αυτό που λέμε πάντα, ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Πώς το είχε πει τότε ο Άρης;

«Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δεν νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. 

Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. 

Ποιος λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που “ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;”

Γ. ΙεροδιάκονοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου