Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΘΕΛΕ «ΕΛΕΥΘΕΙΝ ΟΠΟΥ ΕΡΑ»!


ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…


ΒΙΝΤΕΟ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ




Γράφει ο Γεωκών

Από την εποχή των πολέμων με τους Μηδους που ο βάρβαρος ιδεαλισμός της ανατολής κατάκλυσε με τους στρατούς των Περσών βασιλεων την Ελληνική ξηρα και θάλασσα και επρόσβαλε την υπόσταση του Ελληνικού Έθνους .

Ο Ελληνισμός απέναντι σ’αυτην την ιστορική θύελλα με μια σταθερή εμπιστοσύνη στην αξία και στη δύναμη του, που δεν ήταν άλλη από την πίστη στην Ελευθερία του ατόμου και του Έθνους, αυτός ολιγάριθμος αντιμετώπισε με την πίστη του αυτή, τις χιλιάδες των χρυσοφόρων Μηδων και με τη νίκη του έκαμε πια πέρα για πέρα συνείδηση του την Ιερά αποστολή του, ότι είχε ταχθεί φύλακας της Ελευθερίας και των Ελληνικών ιδεών.

Με αυτή την προοπτική είναι που η Ελλάδα ανέλαβε στο πρόσωπο του Μ. Αλεξάνδρου το ρόλο του αναμορφωτή της βάρβαρης ανατολής και πάλεψε με όλους τους κακούς δαίμονες των ανατολικών λαών, μέχρι ότου πέρασαν και αυτοί από το χωνευτήρι της Ελληνικής ιδέας.

Οι βάρβαροι της ανατολής που ήρθαν για να την υποδουλώσουν όχι μόνο δεν πέρασαν αλλά δέχτηκαν στην καρδία της πατρίδας τους την Ελληνική πνευματικότητα .

Και όταν η Ελλάς στερήθηκε την πολιτική της Ελευθερία με την υλική υπεροχή των Ρωμαίων, το Ελληνικό πνεύμα πάλεψε και νίκησε και ελεύθερο αυτό υπεδουλωσε το μονολιθικό Ρωμαϊκό και το έφερε στα δικά του μέτρα.

Και ήταν τόση η δική του η δύναμη, η δύναμη της ελευθερίας που επέπλευσε πάνω από όλες τις ιδεολογίες, για να ξαναζήσει και να δημιουργήσει πάλι ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ, την Βυζαντινή Ελληνική πατρίδα.

Και σαν Βυζαντινό κράτος η Ελλάς υπηρέτησε όπως και πριν την ιδέα της Ελευθερίας, έτσι ο Ελληνισμός έμεινε πιστός στην ιδέα της Ελληνικής Πατρίδας, και ανώτερος καθώς ήταν από τον κατακτητή τον καιρό της τουρκοκρατίας δεν δέχτηκε καμιά αφομοίωση με τον δυνάστη παρά έζησε μόνο με το όνειρο της Ελευθερίας και το πραγματοποίησε

Ακριβώς σε αυτή την δοκιμασία με την Ελληνική Ιστορία αγωνίζεται σήμερα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ εναντίων των κατακτητών, μονάχα οι ανιστόρητοι θα πίστευαν πως μπορούσε ο Ελληνισμός της Κύπρου να δεχθεί την κατοχή, οτιδήποτε και αν σοφιστεί ο βάρβαρος κατακτητής, μπροστά στην δύναμη του Ελληνισμού θα καταπέσει , αυτό μας λέγει η ιστορία σε αυτό πιστεύει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ…

Έχει φτάσει η τουρκική τύφλωση μέχρι τέτοιου βαθμού ώστε να υποστηρίζει ανύπαρκτα ιστορικά και εθνολογικά δικαιώματα , σε μιαν νήσον που οι τούρκοι αποτελούν μειονότητα, πως είναι δυνατόν μια μειοψηφία να εγείρει απαίτηση κυριαρχίας…

Έχει επίγνωση ο Ελληνισμός της Κύπρου ότι θα αντιμετωπίσει νέες απειλές και εκβιασμούς «για επανάληψη του 1974 (εισβολή) από την Τουρκία, αυτό είπε ο πρόεδρος των βαρβάρων», αυτά όλα αποσκοπούν εις το να κάμψουν και να εξαναγκάσουν τον Ελληνισμό της Κύπρου να γονατίσει.

Όμως ο Ελληνισμός δεν πτοείται, αυτή είναι η πατρίδα μας και θα την υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου