Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ


«Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ»!




Πριν από μερικές μέρες η κορυφαία λοιμοξιολόγος Ελένη  Γιαμαρέλλου ερωτώμενη εάν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωναϊού από την Θεία Κοινωνία, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ.
Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Αυτό δυσαρέστησε την νέα τάξη πραγμάτων και με το όργανό της το Avaaz του Σόρος, έχει αρχίσει να μαζεύει υπογραφές για να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στην Ελένη Γιαμαρέλλου γράφοντας τα ακόλουθα προς τον Ι.Σ.Α.

Υπόψιν Ιατρικού συλλόγου Αθηνών.

Ως Έλληνες πολίτες με βαθιά εκτίμηση στην επιστήμη της Ιατρικής με έκπληξη ακούσαμε τις απαράδεκτες, για ιατρικό λειτουργό, δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχετικά με την προστασία και την θωράκιση της υγείας που προσφέρει η πίστη στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας!

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από την μετάληψη στην εκκλησία, η κα Ελένη Γιαμαρέλλου απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». 

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση των λεγομένων της και ενημερώσετε το κοινό για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων της καθώς και τις διαδικασίες που κίνησε ο σύλλογός σας κατά του μέλους σε περίπτωση που η άποψη αξιολογηθεί ως αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. 

Με τιμή και σεβασμό στο ιατρικό λειτούργημα



Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι


Ρωτήσαμε λοιπόν για το θέμα τον Ερευνητή Βιολόγο ειδικευμένο σε θέματα καρκίνου τον «δικό μας» Γιώργο Βολουδάκη και μας έστειλε το κάτωθι σημείωμα:

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διάβασα πολλά γύρω από το θέμα αυτές τις μέρες και ειλικρινά εξεπλάγην, όχι από τις απόψεις όσων δεν ομολογούν πίστη στο Θεό, αλλά αντιθέτως από τις απόψεις όσων ομολογούν και υποστηρίζουν αυτή την πίστη! Ακόμη και ιεραρχών!

Παντού υπάρχει η άποψη ότι δεν συγχέεται η πίστη μα την επιστήμη! Τι παραλογισμός αλήθεια! Ο άνθρωπος τέμνεται σε δύο επίπεδα, στο θρησκευτικό και στο επιστημονικό!

Ε λοιπόν αυτό είναι απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό. Διότι απλούστατα το ένα είναι κατασκευασμένο (το θρησκευτικό) και το άλλο αποκεκαλυμμένο (το επιστημονικό), 

Εκείνος που αγνοείται από όλους είναι Αυτός που αποκαλύπτει στον άνθρωπο την Επιστήμη, δηλαδή ο κατασκευαστής του κόσμου, ο Θεός.

Και δυστυχώς δεν είναι να απορεί κανείς που και ιεράρχες ακόμη παίρνουν κοσμικές θέσεις και υποτάσσονται στην πολιτεία, εφ΄όσον θρησκειοποιήθηκε η πίστη μας και κατήντησε ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα με ιδεοληψίες και άγνοια της αλήθειας,

Η Θεολογία όμως, είναι η Επιστήμη των επιστημών, εκείνη που περιέχει όλες τις επιστήμες, τις θάλπει και τους δίνει νόημα και έκταση! Ευτύχησα να γνωρίσω έναν κορυφαίο Θεολόγο του αιώνα που πέρασε, τον πατέρα Ιωάννη Ρωμανίδη. 

Εκείνος συνήθιζε να μου λέει ότι η Θεολογία είναι η πλέον εμπειρική επιστήμη από όλες. Παρατήρηση-πείραμα! Μάλιστα μου είχε εκμυστηρευτεί ότι για κάποιο σύγγραμμά του, ήθελε να κάνει και πειράματα που προϋπέθεταν την συνδρομή Βιολόγων!!!

Τον θυμήθηκα τραγικά στους Β΄Χαιρετισμούς που ήταν «αραιωμένοι» από τον φόβο, πόσο δίκιο είχε όταν έγραφε πως από ένα εκκλησίασμα 300 «πιστών» είναι ζήτημα να βρεις τρεις Ορθοδόξους!

Πρόσφατα, σε σε μια ομιλία μου, όταν χρειάστηκε να υπερασπίσω τον Δαρβίνο από την άγνοια που επί χρόνια τον λιθοβολεί, είπα ότι η επιστήμη του ως φυσιοδίφη, σταματάει στις παρατηρήσεις του για τα όντα και πως η Θεολογία των όντων, είναι κάτι ευρύτερο το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένος και δεν μπορούσε άλλωστε να αναπτύξει!

Και έρχομαι στα πρόσφατα λεχθέντα περί της Θείας Κοινωνίας και του κινδύνου μεταδόσεως ασθενειών και επομένως και του νέου κορωναϊού που λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του, τρομοκρατεί ήδη την πνευματικά αποδομημένη Ευρώπη. 

Η όντως κορυφαία και βραβευμένη λοιμοξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου έκανε σχετικές δηλώσεις και υφίσταται τώρα την ταλαιπωρία των κατηγοριών αδαών «συναδέλφων» της περί αντιεπιστημονικής άποψης!

Ακούστε όμως την άποψή της:«τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Η δήλωσή της αυτή είναι άκρως επιστημονική, διότι απλούστατα η επιστήμη όπως είπαμε και δη η Ιατρική, είναι εμπειρική, δηλαδή παρατήρηση-πείραμα! 

Και τι μας λέει επ΄αυτού η παρατήρηση πλέον των δύο χιλιάδων ετών; Ότι ουδέποτε μεταδόθηκε νόσημα από την θεία Κοινωνία.

Και όπως λέει και ο πολυεπιστήμων Μητροπολίτης Μεσογαίας: 

«Είναι δυνατόν καθημερινή εμπειρία δύο χιλιάδων χρόνων να συντριβεί από τον ορθολογισμό και την ψυχρή ρηχότητα της εποχής μας; Από αιώνες μεταλαμβάνουν οι πιστοί, υγιείς και ασθενείς, από το ίδιο άγιο ποτήριο και από την ίδια αγία λαβίδα, που ποτέ δεν πλένουμε, που ποτέ δεν απολυμαίνουμε, και ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάτι. Οι ιερείς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ακόμη και των λοιμωδών, μεταλαμβάνουν τους πιστούς και με ευλάβεια καταλύουν τη Θεία Κοινωνία και μακροζωούν…»

Αυτό αγαπητοί ιατροί αλλά αδαείς εις την Θεολογία, την περιέχουσα την Ιατρική, είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ! Είναι ιατρικό συμπέρασμα αδιάψευστο επί 2000 χρόνια!

Η κυρία Γιαμαρέλλου δεν διατύπωσε αντιεπιστημονική θρησκόληπτη άποψη όπως π.χ. «Μην παίρνετε οποιαδήποτε προφύλαξη», ή «αν ασθενήσετε μην πάρετε αντιβίωση». 

Αναφέρθηκε σε μια ιατρική παρατήρηση χιλιάδων ετών που αντιλαμβάνομαι ότι σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Είστε συνηθισμένοι να παρατηρείτε το «κατά φύσιν» και αδυνατείτε να παρατηρήσετε (πόσο μάλλον να εξηγήσετε) το «υπέρ φύσιν»

Διευρύνατε λοιπόν την τώρα μυωπάζουσα επιστημονική όρασή σας και μην τα βάζετε με μια λαμπρή επιστήμονα μόνο και μόνο επειδή εκείνη δεν μυωπάζει... Είναι άλλωστε πολύτιμη η πείρα της και είναι απαραίτητη στην πολιτεία μας, εν όψει της λαίλαπας που επίκειται από την πανδημία... 

Γ. Ε. Βολουδάκης

Λογοτέχνης, Ερευνητής Βιολόγος


2 σχόλια:

  1. O KAΘΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ,ΑΝ Ο ΙΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ .ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Ακόμη ερευνάται ο ιός γιατί είναι νέο στέλεχος.

      Διαγραφή