Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΘΡΟΦΥΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ!





Το Der Spiegel επιτίθεται στην Ελλάδα για την Μόρια. Δεν μας λένε όμως οι γερμανοί αν γνωρίζουν, ποιος έβαλε την φωτιά ;

ΚΑΙ γιατί δεν μας λένε γιατί κάποιες ώρες πριν την καταστροφική φωτιά στην Μόρια έβαλαν 13000 καρέκλες για τους πρόσφυγες της Λέσβου μπροστά στο γερμανικό κοινοβούλιο; Άραγε τους περίμεναν;


Φωτογραφία: AP/Markus Schreiber


Και το κουτόχορτο έχει ημερομηνία λήξης.

" Σε άρθρο με τίτλο «Υπολογισμένη σκληρότητα» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι «ακόμη και μετά την καταστροφή στη Μόρια, η ελληνική κυβέρνηση δεν διορθώνει τη μεταναστευτική της πολιτική

«Οι άνθρωποι περνάνε πάρα πολύ άσχημα. Είναι εντελώς άποροι, εντελώς αποπροσανατολισμένοι, αισθάνονται απίστευτα εγκαταλειμμένοι, τους τα έχουν πάρει όλα», δηλώνει ο Νίκλας Φισερ , ο οποίος εργάζεται για τη ΜΚΟ Mission Lifeline στη Λέσβο.

Οι ελληνικές Αρχές βλέπουν τους πρόσφυγες, έτσι φαίνεται, μάλλον ως απειλή και όχι ως ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει οδοφράγματα στο νησί, για να αποτρέψει, μεταξύ άλλων τους μετανάστες από το να ξεκινήσουν προς την πρωτεύουσα της Λέσβου, τη Μυτιλήνη.

 Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά τη διάρκεια αντιπαραθέσεων με πρόσφυγες.

Μεταξύ 2014 και 2020, η Ελλάδα έλαβε σχεδόν 3 δις Ευρώ από την ΕΕ για τη στέγαση και τη φροντίδα των προσφύγων. 

Ωστόσο, η δεξιά κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και η προηγούμενη αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα απέτυχαν να δημιουργήσουν μια έστω βιώσιμη υποδομή για όσους ζητούν προστασία. 

Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να ξεφύγει εκτός ελέγχου η κατάσταση σε καταυλισμούς, όπως αυτός στη Μόρια.

Οι ελληνικές Αρχές σκοπεύουν τώρα να δημιουργήσουν ένα προσωρινό καταυλισμό με σκηνές για ορισμένους από τους πρόσφυγες σε πρώην πεδίο βολής στη Λέσβο. Ελικόπτερα έχουν μεταφέρει ήδη υλικό στην περιοχή. 

Και στρατιώτες θα βοηθήσουν στην κατασκευή. Άλλοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε πλοία. Η κυβέρνηση έχει αυξήσει την αστυνομική δύναμη στο νησί, καθώς προφανώς αναμένει διαμαρτυρίες από κατοίκους.

Στην Ευρώπη, πολιτικοί και οργανώσεις βοήθειας ζητούν την εκκένωση των προσφύγων από τα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, η ίδια η Ελλάδα έχει περιορισμένο ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο λέγεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τορπιλίσει πιθανή κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη. 

Η Αθήνα φέρεται να φοβάται ότι, σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη περισσότεροι μετανάστες από την Τουρκία θα ξεκινούσαν το ταξίδι προς την Ελλάδα. Και ο καταυλισμός στη Μόρια σχεδιάζεται να ξαναχτιστεί σύμφωνα με τα σχέδια των Ελλήνων.

Οι επικριτές λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται συνειδητά τη δυστυχία ή μάλιστα την επιβάλλει, για να τρομάξει πιθανούς νεοφερμένους. 

Προφανώς, τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει ως προς αυτό και μετά από την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό." 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου