Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ   ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ! ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΣΥ «ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΕΣ»; O Υπ. Παιδείας Κύπρου θα καταργήσει την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να φέρουν μάσκα κατά την παράδοση-διδασκαλία. 

Επιτακτική ανάγκη και η Ελληνίδα ομόλογός του να πράξει ομοίως άμεσα….

Σε αλλαγές στο πρωτόκολλο το οποίο αφορά στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αφαιρούν την μάσκα κατά την διάρκεια του μαθήματος φαίνεται ότι θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και πολύ καλά θα κάνει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την δυσφορία και την δυσκολία που τους προκαλεί η μάσκα στην παράδοση του μαθήματος εκτιμάται ότι εισακούστηκαν.

Είναι η ώρα αντίστοιχη πρωτοβουλία ν’αναληφθεί και στην Ελλάδα καθώς η η υποχρεωτική μάσκα εκθέτει ενδεχομένως τους εκπαιδευτικούς σε πολλαπλούς τραυματισμούς κι εργατικά ατυχήματα συλλήβδην κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή . 


”Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ενημερώθηκαν ότι από την Τετάρτη θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι κοινό αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν όπως επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να αφαιρούν την μάσκα κατά την διάρκεια του μαθήματος, νοουμένου ότι θα τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων από τους μαθητές,” προσθέτει η Καθημερινή Κύπρου..Ο υπουργός Παιδείας Κύπρου κ. Προδρόμου ανοίγει το δρόμο επιδεικνύει την αρμόζουσα ευαισθησία ως προς τη φύση του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού.

Επιτακτική ανάγκη και η Ελληνίδα ομόλογός του να πράξει ομοίως άμεσα. Θα πρέπει πλέον να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν αυτή την εξέλιξη όμορης χώρας και να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία πριν να είναι πολύ αργά …Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου