Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΑΣ;


Η εθνική αναισθησία του ΣΤΑΡ, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας που συνεχίζει να μεταδίδει καθημερινά τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, συνεχίστηκε κανονικά και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020.

Τι και αν οι φανατικοί Τούρκοι ισλαμιστές έσυραν την Ελλάδα στα πρόθυμα ενός θερμού επεισοδίου, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2019 ένα επιθετικό, υβριδικό πόλεμο που σταμάτησε προσωρινά δέκα μήνες μετά την έναρξη του για λόγους τακτικών ελιγμών, πριν επανέλθει και πάλι μόλις ξεπεραστεί η απειλή των Ευρωπαϊκών κυρώσεων;

Τι και αν το τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ δέχεται συνεχώς διαμαρτυρίες των τηλεθεατών του στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού (pr@star.gr);

Η μετάδοση της τουρκικής σειράς των χιλίων επεισοδίων χωρίς αρχή-μέση-τέλος, μεταδίδεται κανονικά σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα, παρ΄ όλο που καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης της απογευματινής ζώνης.

Το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών σειρών στην Ελληνική τηλεόραση κατέγραψε τον μήνα Σεπτέμβριο 711 διαφημιστικά μηνύματα μέσα στην μοναδική σειρά τουρκικής προπαγάνδας της ελληνικής τηλεόρασης τα οποία πρόσφεραν στα ταμεία του τηλεοπτικού σταθμού σημαντικές «εισπράξεις».

Ποιος όμως πληρώνει τελικά αυτά τα χρήματα; Μήπως τα πληρώνουν και πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται, αφού το κόστος της διαφήμισης συμπεριλαμβάνεται στην τιμή πώλησης ορισμένων προϊόντων / υπηρεσιών που αγοράζουν;

Και για να το ξεκαθαρίσουμε: Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ των διαφημιζομένων στην μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, τότε ναι, τα πληρώνετε και εσείς από την τσέπη σας!

Ας δούμε όμως ποια προϊόντα / υπηρεσίες «χρηματοδότησαν» με πέντε ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα μέσα στην ίδια εβδομάδα την μετάδοση της σειράς τουρκικής προπαγάνδας της ελληνικής τηλεόρασης την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 (31/8-25/9/2020):Αν λοιπόν και εσείς χρησιμοποιείτε σαν καταναλωτές, κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα ή τις υπηρεσίες, τότε χρηματοδοτείτε και εσείς την διαφημιστική δαπάνη της τουρκικής, προπαγανδιστικής σειράς που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.

Όπως προκύπτει από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του μηνός Σεπτεμβρίου αλλά και από τον αναλυτικό κατάλογο όλων των διαφημιζομένων στην τουρκική σειρά τον μήνα Σεπτέμβριο που αναρτήθηκε στο Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών Σειρών της Ελληνικής Τηλεόρασης, το συντριπτικό ποσοστό των διαφημιζομένων αφορά εισαγόμενα προϊόντα από το εξωτερικό.

Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας και φθηνότερης τιμής προϊόντα Ελληνικής παραγωγής, ανταγωνιστικά των εισαγόμενων τα οποία μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με δικά μας λεφτά, αλλά δυστυχώς κάποιοι από εμάς τα αγοράζουμε πληρώνοντας από πάνω και την διαφημιστική τους δαπάνη στην σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ!

Τα εισαγόμενα προϊόντα διαμορφώνουν σε μόνιμη βάση ένα αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο για την χώρα μας, διατηρώντας την Ελλάδα συνεχώς καταχρεωμένη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά μας συμφέροντα και για την ευημερία των Ελλήνων.

 Είναι φυσικό να αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα που δεν παράγονται στην Ελλάδα μετά την κατευθυνόμενη αποβιομηχανοποίηση της, αλλά αποτελεί εγκληματική απερισκεψία να αγοράζουμε πανάκριβα εισαγόμενα προϊόντα όταν διαθέτουμε αντίστοιχα, εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα τα οποία είναι και φθηνότερα! 

Η εθνική αναισθησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι να «εξαντληθούν» τα χίλια επεισόδια της τουρκικής προπαγάνδας εκτός εάν οι διαφημιζόμενοι αντιληφθούν επιτέλους ότι προσβάλλουν και αυτοί το κοινό λαϊκό αίσθημα με τις δικές τους διαφημίσεις, όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τις μεταδίδει.

Για τον λόγο ακριβώς αυτό το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, κάνει για πολλοστή φορά έκκληση στις εταιρίες οι οποίες διαφημίζονται στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων την μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο συνδυασμός ευαισθητοποίησης του ΣΤΑΡ από διαμαρτυρίες τηλεθεατών και ευαισθητοποίησης των διαφημιζομένων πολυεθνικών ώστε να απέχουν από διαφημίσεις στην σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ, είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Όχι όμως ακατόρθωτος, αν αναλογιστούμε ότι ο επιμένων νικά και ότι, σύμφωνα με τον Βία τον Πριηνέα, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, από την σταγόνα που πέφτει συνεχώς τρυπάει και ο βράχος!

Σημειώσεις: 

(1) Η επόμενη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ θα εκδοθεί την τελευταία Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου 2020. 

(2) Στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ δεν συμπεριλαμβάνονται προϊόντα τηλε-πωλήσεων, τηλε-αγορών, διαφημίσεις κοινωνικής φροντίδας καθώς και συγκυριακές διαφημίσεις όπως δημόσιες εγγραφές κ.α. 

(3) Όποιος επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για την μετάδοση χιλίων «επεισοδίων» τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορεί να τηλεφωνεί καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού (pr@star.gr) 

(4) Τα προϊόντα / υπηρεσίες που συμπληρώνουν 15 επεισόδια της μοναδικής τουρκικής σειράς της ελληνικής τηλεόρασης χωρίς καμιά διαφημιστική παρουσία, αφαιρούνται από την ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του επόμενου μηνός.

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου