Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ"


ΓΕΡMANOΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «TΟ LOCKDOWN ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ AΠΟ ΤOΝ COVID»!Το LOCKDOWN της Ευρώπης θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως από τον ιό Covid-19, προειδοποιεί Γερμανός υπουργός.

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα έχουν σημαντικά πιο σοβαρές συνέπειες από την ίδια την ασθένεια, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, προειδοποίησε ο Υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Gerd Muller.

Η ζοφερή πρόγνωση έγινε από τον Γερμανό αξιωματούχο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt . 

Η πανδημία έχει ήδη προκαλέσει «μια από τις μεγαλύτερες» κρίσεις πείνας και φτώχειας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Muller – και θα προκληθούν περαιτέρω ζημιές χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμησή της.

Αναμένουμε επιπλέον 400.000 θανάτους φέτος από ελονοσία και HIV μόνο στην αφρικανική ήπειρο, ενώ μισό εκατομμύριο περισσότεροι θα πεθάνουν από φυματίωση.

Η κατάσταση απορρέει από το γεγονός ότι η Δύση, και ειδικότερα η ΕΕ, έχει διοχετεύσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του κορονωϊού στον οίκο της αντί να βοηθήσει τους φτωχούς αλλού. 

Η πανδημία Covid-19 έχει τυφλώσει κάπως τη Δύση, η οποία έχει ξεχάσει τα αυξανόμενα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, υποστήριξε ο Muller.


Τελικά, η παραμέληση των προβλημάτων του αναπτυσσόμενου κόσμου θα επανέλθει για να δαγκώσει τη Δύση, πιστεύει ο υπουργός. Η ΕΕ και η Γερμανία ειδικότερα εξετάζουν «ανθρωπιστικές καταστροφές» που «χτίζονται ακριβώς στο κατώφλι μας».

«Η Ευρώπη αποφάσισε να υποστηρίξει τη δική της οικονομία με προγράμματα αξίας περίπου δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν προγραμματίζεται πρόσθετη υποστήριξη για την Αφρική. Αυτό θα καλυφθεί μαζί μας », πρόσθεσε ο Muller.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης που θα προκύψει ως αποτέλεσμα του κορονωϊού και της καταπολέμησης αυτού, καθώς η παραμέληση της Δύσης για τις αναπτυσσόμενες περιοχές θα δημιουργήσει φτώχεια, πολέμους και ως αποτέλεσμα μια νέα ροή προσφύγων .

Ενώ ο υπουργός εξακολουθεί να βλέπει τον Covid-19 ως παγκόσμια πρόκληση, πιστεύει ότι τελικά θα πλήξει τους πιο φτωχούς από τους φτωχότερους.

Σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων κορανοϊού κυμαίνεται κάτω από τα 32 εκατομμύρια, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη υποκύψει στην ασθένεια, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. 

Οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία παραμένουν τα τρία έθνη που πλήττονται περισσότερο, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων περιπτώσεων.

Ωστόσο, μεταξύ των αφρικανικών εθνών, μόνο η Νότια Αφρική συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 10 χωρών που πλήττονται από το Covid με περισσότερα από 660.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Ωστόσο, οι χαμηλοί αριθμοί κορονωϊού στην Αφρική θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα ανεπαρκών τεστ και η πραγματική κατάσταση στο έδαφος μπορεί να είναι σημαντικά χειρότερη.rt 24/9/20

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ... 

Ο κ. Υπουργός της Γερμανίας καλό θα ήταν να θυμίσει στους απανταχού διευθύνοντες την υπόθεση Νυρεμβέργη…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου