Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ


«ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΑΜ;»
ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΔΟΧΕΙΑΡΙΤΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ: «ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ»  

2 ΒΙΝΤΕΟ


+ Γέροντας Γρηγόριος Ηγούμενος Μονής Δοχειαρίου Αγ. Όρους: ”Μακριά από την Ευρώπη, μακριά από την Αμερική καθήστε κοντά στους Ρώσους που είναι ομόδοξοι” (ΒΙΝΤΕΟ) Γέροντας….ένας πραγματικός σταρ-ετς στην ταινία ”Που είσαι Αδάμ;”


”Μακριά από την Ευρώπη, μακριά από την Αμερική καθήστε κοντά στους Ρώσους που είναι ομόδοξοι” αυτή η φωνή είναι η κραυγή αγωνίας, η προειδοποίηση του + Γέροντα Γρηγορίου Ηγούμενου της Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους που κοιμήθηκε το 2018. Ήταν μια από τις πιο λαμπρές μορφές του Αθωνίτικου μοναχισμού…

Δυστυχώς οι ιθύνοντες πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αθέτησαν την προτροπή του με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει σήμερα ο ελληνισμός στα εκκλησιαστικά, στην εξωτερική πολιτική σε θέματα άμυνας κι ασφάλειας σε οικονομικό επίπεδο και κρίση…(στο 3:59 η αναφορά )

Αυτή ήταν η τελευταία αναλαμπή η έσχατη γραμμή άμυνας της Αθωνικής Πολιτείας πριν το Οικουμενικό παραδώσει τα κλειδιά της Ορθοδοξίας στον Πομπέο και στις ΗΠΑ και προκαλέσει Μέγα Σχίσμα με το Πατριαρχείο Μόσχας….
Η ταινία ντοκιμαντέρ ουκρανικής παραγωγής «Πού είσαι, Αδάμ;» (2019) που απέσπασε το Grand Prix στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Ποκρόβ» είναι ένα φιλμ αφιερωμένο στην πνευματική δράση του.Γυρίστηκε στη μονή πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι μοναχοί και ο Γέροντας….Έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιαν 2020…….Σκηνοθέτης ο Αλέξανδρος Ζαπορόσενκο.

Ο γλυκός του σαρκασμός, η ελαφριά σαλότητα, το τρυφερό του βλέμμα για τη ζωή αλλά και η απολυτότητα του όπως και το αμετακίνητο κι αμετάπειστο των θέσεων του σε θέματα αρχής ….Γέροντας….ένας πραγματικός σταρ-ετς. Γιατί ο αληθινός Γέροντας είναι σταρ-ετς..


Η λογοκρισία σε μια χώρα που είναι στον απόλυτο γύψο είναι τέτοια που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά γι αυτή την πολύκροτη ταινία που αναδεικνύει το πνευματικό θησαυρό του Αγίου Όρους ….


L’image contient peut-être : 1 personne, texte


Σε άλλο βίντεο λέει: αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στους εσχάτους αιώνες και η Δευτέρα Παρουσία θα τα διορθώσει όλα….2 σχόλια:

  1. Τον μακαριστό Γέροντα Γρηγόριο τον γνώρισα προσωπικά, μέσα από τα προσκυνηματικά μου ταξίδια στο Άγιο Όρος και στο μετόχι στο Σοχό. Πρόκειται για μια εξαιρετική μορφή του Αγίου Όρους!
    Μακριά από την Ευρώπη και την Αμερική, λοιπόν! Μια κουβέντα που λέχθηκε από πολλούς, κυρίως πολιτικούς. Από ότι γνωρίζω μόνο η Μονή Εσφιγμένου δεν έκανε χρήση των κοινοτικών χρημάτων για ανοικοδόμηση της Μονής. Είναι έτσι; Όλες οι υπόλοιπες Μονές έκαναν χρήση των Ευρωαργυρίων για την κάλυψη των αναγκών. Οι "φίλοι" μας οι Ρώσοι ας αρκεστούν στο ότι εκχριστιανίστηκαν από μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Packers and Movers Bangalore as a Services providing company can make all the difference to your ###Home Relocation experience. Bangalore based Company which offers versatile solutions, Right team that easily reduce the stress associated with a ???Household Shifting, ***Vehicle Transportation. we help things run smoothly and reduce breakages and offer you seamless, Affordable, Reliable Shifting Services, Compare Shifting Charges @
    Packers And Movers Bangalore

    ΑπάντησηΔιαγραφή