Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ME ΠΛATEΣ THΣ ΡΩΣIAΣ ΑΜΥΝΕΤΑΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ


Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ   ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧTΥΠΗΣΕΙ ΜΕ S-400 ISKANDER ΕΝΩ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ MiG-29 ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ 

Η Αρμενία απείλησε την Τουρκία με πυραυλικές επιθέσεις 
(φωτό: Iskander)


Η Τουρκία, η οποία ενεπλάκη στη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν- Αρμενίας, απειλήθηκε από την Αρμενία με πυραυλικές επιθέσεις εναντίον βάσεων του στρατού της.

«Η στρατιωτική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εάν η Δαμόκλεια Σπάθη με τη μορφή των τουρκικών F-16 κρέμεται πάνω από το λαό του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, για την άμυνά του θα ληφθούν όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων Iskander. 


Δηλαδή, οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν όλο το οπλοστάσιό τους για να διασφαλίσουν την άμυνα της χώρας», δήλωσε ο πρέσβης της Αρμενίας στη Μόσχα, Βάρνταν Τογκανιάν .

Ωστόσο, τα συγκροτήματα Iskander δεν είναι τα μόνα τακτικά όπλα που κατέχει ο Αρμενικός στρατός.

 Ειδικότερα, είναι γνωστό ότι, εκτός από τα σύγχρονα συγκροτήματα, η Αρμενία διαθέτει επίσης σοβιετικά όπλα - το Tochka-U OTRK και το Elbrus OTRK , που είναι αρκετά για να υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες η Τουρκία. 

 Οι μεγαλύτερες τουρκικές αεροπορικές βάσεις είναι εκτεθειμένες  σε επιθέσεις τακτικών πυραυλικών συστημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία δεν διαθέτει συστήματα πυραυλικής άμυνας ικανά να αναχαιτίσουν τακτικούς πυραύλους, αυτό θεωρείται ένα πολύ βαρύ επιχείρημα για την Άγκυρα.


Η Ρωσία άρχισε μεταφορά αεροσκαφών MiG-29 στην ΑρμενίαΕνώ αναμένεται  κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ιδιαίτερα μετά την υποστήριξη της Τουρκίας στο Μπακού, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ρωσία μετέφερε τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη M-29 στην Αρμενία.


Σύμφωνα με αναφορές, η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε μέσω τον εναέριο χώρο του Ιράν, αφού το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Τουρκία έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους στη Ρωσία.

«Τα ρωσικά αεροσκάφη MiG-29 παραδόθηκαν στην Αρμενία από το Ιράν. Μαχητικά, πιθανώς MiG-29, άγνωστης εθνικότητας, παρατηρήθηκαν στην περιοχή του Γερεβάν».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το γεγονός, ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε ένα σημαντικό γεγονός - μια ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση βρίσκεται στην επικράτεια της Αρμενίας και ως εκ τούτου η μεταφορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην Αρμενία δεν είναι κάτι που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ειδικά επειδή το Ιράν δεν έκλεισε τον εναέριο χώρο του για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου