Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΦΡΑΓΓΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΞ


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ»!  

ΒΙΝΤΕΟ


ΕΚΤΑΚΤΟ Στασίασε η Αστυνομία στη Μασσαλία Γαλλίας κατά των κυβερνητικών μέτρων covid.

Δεν θα διώκει τους καταστηματάρχες εστιατορίων-μπαρ που θα μένουν ανοιχτά παρά την κυβερνητική απαγόρευση.

Ανακοίνωσε πολιτική ανυπακοή η Αντιδήμαρχος.

Η Αντιδήμαρχος της Μασσαλίας η Samia Ghali ανακοίνωσε πριν λίγο στο κανάλι BFMTV ότι η δημοτική αστυνομία της Μασσαλίας “δεν θα διώκει”τα bars και τα restaurants που θα παραμείνουν ανοιχτά παρά την απαγόρευση.

Η Samia Ghali, δεύτερη αντιδήμαρχος στη Μασσαλία ανακοινώνει στον αέρα στην τηλεόραση του BFMTV ότι η “δημοτική αστυνομία δεν θα διώκει τ΄ανοιχτά restaurants και bars ” παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και περιορισμούς. “Η δημοτική αστυνομία έχει άλλες αποστολές,”τόνισε.

“Θα προτιμούσα αύριο η εθνική αστυνομία να είναι εκεί όπου οφείλει να είναι”, συνέχισε. “

Εκεί όπου έχουμε προβλήματα με άγρια rodéos που δεν ελέγχθηκαν στην πόλη, προβλήματα με cambriolages(σπασίματα αυτοκινήτων), προβλήματα με ναρκωτικά περισσότερο παρά να πηγαίνει να verbaliser εμπόρους που προσπαθούν να βιοποριστούν και να κάνουν να κινηθεί η γαλλική οικονομία.”

Παράλληλα καταστηματάρχες, επαγγελματίες εφαρμόζουν πολιτικής ανυπακοής κι αρνούνται να κλείσουν τα μαγαζιά τους ενώ σήμερα πολλές εκατοντάδες από αυτούς περικύκλωσαν ασφυκτικά το Εμπορικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιοριστικών μέτρων.

Συγκεντρώθηκαν αυτήν την Παρασκευή το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων που αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η επιδημία Covid-19.

“Ξεχύλισε το ποτήρι. Ήμασταν στη διαδικασία της ανοικοδόμησης. Δεν θέλω πια βοήθεια, αλλά να μου επιτρέπεται να δουλεύω”,λέει ο Patrick Labourrasse, εστιάτορας στο Aix-en-Provence, στο AFP .

Μιλώντας με μεγάφωνο μπροστά από το πλήθος, το επικεφαλής της Ένωσης Union des métiers et des Industries de l’hôtellerie des Bouches-du-Rhône Bernard Marty επανέλαβε τη σθεναρή αντίθεση της Ένωσής του στους ανακοινωθέντες περιορισμούς, ενώ το πλήθος αποδοκίμασε στο όνομα του υπουργού Υγείας Olivier Véran όταν το εξέφρασε. «Και πού είναι; Αφήστε τον να έρθει εδώ!» Είπε ένας διαδηλωτής στο lci.H Δημοτική αστυνομία στη Γαλλία έχει αυξημένες αρμοδιότητες εκτεταμένα οπλοφορεί αν και όχι υποχρεωτικά….Σύμφωνα με κυβερνητική επιταγή τα bars και restaurants της Μασσαλίας θα πρέπει τελικά να κλείσουν από την Κυριακή το βράδυ αντί Σαββάτου..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου