Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ!Στα στοιχεία της Eurostat, όπως παρουσιάζονται σε έρευνα της Savoy Stewart στην Ελλάδα, περίπου 40 στους 100 πτυχιούχους ανώτατων σχολών είναι άνεργοι.

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία μόλις 3 πτυχιούχοι στους 100 δεν έχουν εργασία. Στη Νορβηγία 90 και στους 100 πτυχιούχους έχουν εργασία ανάλογη των πανεπιστημιακών τους σπουδών (90,5%), ενώ άλλα αντίστοιχα ποσοστά είναι τα εξής: Λουξεμβούργο 89,4%, Αυστρία 89%, Σουηδία 88,7%, Ελβετία 87,9%, Τσεχία 87,3%.

Η Ελλάδα είναι εκεί περίπου που είναι η Ιταλία, τα Σκόπια και η Τουρκία.

Το… «επιστημονικό προλεταριάτο» έκανε μαζικά την εμφάνισή του στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη από τη δεκαετία του 1970 και ανάλογα με τις οικονομικές υφέσεις ή εξάρσεις αποτελούσε το έδαφος για κοινωνικές εκρήξεις.

Στην Ελλάδα υπάρχει ιστορία τουλάχιστον μιας δεκαετίας έξαρσης του φαινομένου.

Μεγάλο μέρος του απορροφήθηκε από το περίφημο brain drain της περιόδου 2010 – 2014. Δεν είναι τυχαίο που σε όλους σχεδόν τους δημόσιους διαγωνισμούς πρόσληψης γιατρών το ενδιαφέρον είναι μικρό, καθώς περισσότεροι από 20.000 Έλληνες γιατροί απασχολούνται κυρίως με εξαιρετικά υψηλούς μισθούς σε Γερμανία, Βρετανία και όχι μόνο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου