Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΕΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

 ΡΙER VIAL:«ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ»

Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας Pierre Vial: Oι κύριοι του Συστήματος φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν και θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν δικαιοσύνη.
Γι αυτό τους φιμώνουν, εμβολιάζουν ή ακόμα και θα σκοτώσουν όσους αρνούνται τη δουλεία!

Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας Pierre Vial προς τους νέους: «Επαναστατείστε, απελευθερωθείτε κι ο παλιός κόσμος θα καταρρεύσει από τα χτυπήματά σας ».Σε συνέντευξή του στο Breizh-info.com ο Pierre Vial μεταξύ άλλων αναφέρει.

Breizh-info.com : Πως αντιλαμβάνεστε τον πολλαπλασιασμό των απαγορεύσεων, των λογοκρισιών, των καταπιέσεων κατά των αντιφρονούντων με την ευρύτερη έννοια , κι εν τέλει αυτόν τον πόλεμο που διεξάγουν χέρι-χέρι οι GAFA και οι κυβερνήσεις της Δύσης;

Pierre Vial : Oι maîtres του Συστήματος φοβούνται. Φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν (αυτό είναι ο λαϊκισμός), κια θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν μια δικαιοσύνη με συνοπτικές διαδικασίες. Πρέπει, λοιπόν, να τους φιμώσουν, εμβολιάσουν ή ακόμα και να σκοτώσουν όλους όσοι αρνούνται τη δουλεία.

Breizh-info.com : Θεμελιώσατε και εμψυχώσατε νεολαιίστικα κινήματα. Ποιό μήνυμα ελπίδας θα είχατε να περάσετε ακριβώς σε αυτή τη νεολαία που την θέλουν σήμερα έγκλειστη για να σωθούν κάποιοι ογδαντοκοντούτις και της οποίας προοδευτικά κατάργησαν ή κατάπιαν την ταυτότητα, ζωτικότητα, κουλτούρα, εκπαίδευση και την ίδια αυτή την οικονομική προοπτική;

Pierre Vial  :H νεολαία είναι η μόνη ελπίδα ενός λαού και γι αυτό το Σύστημα κάνει τα πάντα για να την καταπιεί να την υποδουλώσει να την ελέγξει. Πρέπει λοιπόν να πούμε και να ξαναπούμε άοκνα , στ΄αγόρια και τα κορίτσια μας :Επαναστατείστε, απελευθερωθείτε κι ο παλιός κόσμος θα καταρρεύσει από τα χτυπήματά σας.

Pierre Vial  :όλοι αυτοί όποια κι αν είναι η ταμπέλα τους που αντιστέκονται στο Σύστημα αξίζουν έγκριση και υποστήριξη. Αλλά το σύστημα έχει μεγάλη ικανότητα να ανακτήσει και να εξουδετερώσει τις δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτό. Η πρώτη ανάγκη είναι λοιπόν να ανοίξουμε τα μάτια εκείνων που θέλουν να παραμείνουν ελεύθεροι, να τους δείξουμε πού είναι τα πραγματικά διακυβεύματα, ποιοι είναι οι κύριοι του παιχνιδιού.Για ν΄ανατρέψουν το τραπέζι όπου οργανώθηκε ένα στημένο παιχνίδι.Αυτό καλείται μια επανάσταση.

Προσπαθώ να είμαι αυτό που ο Gramsci αποκαλεί ένας οργανικός διανοούμενος, δηλ. κάποιος που συμφιλιώνει τη σκέψη με την πράξη…

Υπάρχει βέβαια μια επιτάχυνση της Ιστορίας που οφείλεται στην αλληλουχία μέσα στην οποία πετάχθηκε το χαμένο σώμα της υλιστικής, καπιταλιστικής, φιλελεύθερης κοινωνίας που αρνείται τους κινδύνους και η οποία θα καταλήξει να πεθάνει από την ασυνειδησία της, κάτι που με ικανοποιεί.


O Pierre Vial Kαθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Université Jean-Moulin – Lyon III στη Γαλλία για 34 χρόνια , ιδρυτής του πολιτιστικού και πολιτικού κινήματος Terre et peuple το 1994 συμμετείχε στην ίδρυση του φορέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου