Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ «ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ»;

 ΤΕΧΝΗΤOΣ, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΒΑΚΙΛΟΣ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
 ΤΟ «MΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»; Ήρθε η ώρα να μολυνθεί το ένα τρίτο των υδάτων; 

Ο λόγος για το τεχνητό βακτήριο Cynthia το οποίο τελικά αφού το δημιουργήσανε στον υπολογιστή και το αμολήσανε στον κόλπο του Μεξικού,τώρα τελευταία δεν τρώει πετρέλαιο, αλλά ζωντανούς οργανισμούς, και έγινε ένας αόρατος και εκτός ελέγχου δολοφόνος. Δεν υπάρχει προς ώρας αντισταθμιστικό αντίδοτο εναντίον της.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα θα πούμε δυο πράγματα από το παρελθόν αυτής της ιστορίας.

Το μερικώς συνθετικό βακτήριο που ονομάζεται Mycoplasma laboratorium με βάση τον μικρό οργανισμό Mycoplasma genitalium, σχεδίασε το 2010, ο βιο-επιχειρηματίας Craig Venterτο Mycoplasma laboratorium ή το βακτήριο “Cynthia”, είναι ένα προγραμματισμένο ημι-συνθετικό στέλεχος βακτηρίων από το γένος Mycoplasma, το οποίο λαμβάνεται από Αμερικανούς επιστήμονες για τον καθαρισμό της ρύπανσης του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.


Η διοίκηση της πολυεθνικής British Petroleum αποφάσισε τότε, αντί να κάνει τον ακριβό και δύσκολο καθαρισμό, να ακολουθήσει τον απλούστερο δρόμο, όταν αντιμετώπιζε την ανάγκη καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού από μια απίστευτα μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε εκεί, ως αποτέλεσμα του ατυχήματος. 

Τεράστιοι όγκοι φυσικού υγρού καύσιμου, έπρεπε να καταναλωθούν από τα βακτήρια και μόνο από αυτά. Χωρίς κανένα ακριβό κόστος άντλησης και χημικών ουσιών. Φαίνεται ότι δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μια απλούστερη λύση.

Οι τεράστιες οικονομικές απώλειες ήταν πιθανώς ο αποφασιστικός λόγος για τον οποίο η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέφυγε σε μια τέτοια μη συμβατική μέθοδο εξάλειψης των συνεπειών του ατυχήματος.

Αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν το χυμένο πετρέλαιο με έναν μη συμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας το τεχνητό εκτρεφόμενο βακτήριο Cynthia.

Πώς και γιατί δημιουργήθηκε το βακτήριο Cynthia;

Αυτός ο μικροοργανισμός ( Mycoplasma laboratorium ) εκτράφηκε στο Αμερικανικό Ινστιτούτο του J. Craig Venter, πρωτοπόρο στη γενετική μηχανική κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Είκοσι διάσημοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γονιδιωματικής Έρευνας του Craig Venter με επικεφαλής τον βραβευμένο με Νόμπελ Hamilton Othanel Smith και τον μικροβιολόγο Clyde Hutchison III,«ταξινόμησαν» τα χρωμοσώματα του παρασιτικού μικροβίου Mycoplasma genitalium για να συναγάγουν το λεγόμενο «ελάχιστο βακτηριακό γονιδίωμα», που ονομάζεται βακτήριο Cynthia – έτσι δημιούργησαν έναν ημι-συνθετικό μικροοργανισμό σχεδιασμένο να καταστρέφει το πετρέλαιο στη θάλασσα.

Το πρόσφατα δημιουργημένο βακτήριο , το οποίο δεν περιέχει φυσικό DNA, άρχισε πραγματικά να αντιμετωπίζει τέλεια αυτό το έργο.Μεταξύ των χαρακτηριστικών της Cynthia είναι η ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ πολλαπλασιάζεται ενεργά.


Το 2011, η Cynthia εισήχθη στον Κόλπο του Μεξικού και τα πράγματα άρχισαν να προχωρούν: οι πετρελαιοκηλίδες, πράγματι, άρχισαν να χάνουν βάρος μπροστά στα μάτια μας και η περιοχή της ρύπανσης άρχισε να μειώνεται γρήγορα.Καθώς πολλαπλασιαζόταν ενεργά, η “Cynthia” έτρωγε πρόθυμα το αργό πετρέλαιο, και αυτό εξαφανιζόταν…

Ωστόσο, τα πράγματα σύντομα πήγαν στραβά και με τον πιο φρικτό τρόπο.

Το δημιούργημα ξαφνικά έχει αρχίσει να τρώει τον δημιουργό καθώς το μικρόβιο πλέον αντί να τρώει ήρεμα υδρογονάνθρακες και να μην δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε οτιδήποτε άλλο, άρχισε να επιτίθεται σε ζωντανά όντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Ακολούθησαν μαζικοί θάνατοι.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο τεχνητός μικροργανισμός Cynthia κατέστρεψε περισσότερα από πέντε χιλιάδες πουλιά, στο Αρκάνσας, τουλάχιστον εκατό χιλιάδες ψάρια στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Λουιζιάνας και έβλαψε θανάσιμα την υγεία εκατόν είκοσι οκτώ εργαζομένων που συμμετείχαν στην εκκαθάριση της καταστροφής. Απαγορεύτηκε στους ασθενείς να πάνε σε δημόσια νοσοκομεία επειδή η διαχείριση της British Petroleum φοβόταν τη διαρροή πληροφοριών και την ανάγκη ανάληψης ευθύνης για τις ενέργειές της.

Επιπλέον η κατάσταση χειροτερεύει. Οι άνθρωποι που έκαναν μπάνιο στον Κόλπο του Μεξικού καλύφθηκαν με έλκη και μετά από λίγες μέρες πέθαναν με αγωνία:Το Mycoplasma laboratorium, που εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα, προκαλεί βαθιά φλεγμονή των οργάνων (έλκη σχηματισμένα στα εσωτερικά όργανα) προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία και εγγυημένο θάνατο. Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι άρχισαν να ερευνούν τις αιτίες της επιδημίας και γρήγορα συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε,

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για το θάνατο από άγνωστο ιό.

Οι αρχές των ΗΠΑ κρύβουν πληροφορίες σχετικά με την έκταση αυτής της καταστροφής, αλλά μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Περιφέρειας της Κολούμπια μπορεί να δώσει μια ιδέα, σύμφωνα με την οποία περίπου το 40% των κατοίκων των εδαφών που γειτνιάζουν με τον Κόλπο του Μεξικού έχουν αποκτήσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και δερματικές παθήσεις, και ένας στους τέσσερις σκοπεύει να αλλάξει τον τόπο κατοικίας του.

Πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης σταμάτησαν ξαφνικά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση. Η αμερικανική κυβέρνηση προτιμά να παραμένει σιωπηλή, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από μόλυνση με την Cynthia.

Αποδείχθηκε ότι σήμερα είναι επικίνδυνο να ζεις κοντά στον Κόλπο του Μεξικού. Αναπνέοντας στον αέρα της θάλασσας με βακτήρια, οι άνθρωποι υποφέρουν από έντονες ασθένειες του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος.

Μια τρομερή άγνωστη ασθένεια επηρεάζει επίσης τους κατοίκους της Αρκτικής:

Παρατηρούνται μαζικοί θάνατοι φώκιας – τα ζώα πεθαίνουν από δερματικές βλάβες και έλκη εσωτερικών οργάνων. Οι κτηνίατροι από το αυτόνομο Okrug Chukotka δεν ξέρουν πώς να σώσουν την άγρια ​​φύση. Σύμφωνα με ειδικούς,δεν βρέθηκαν σημάδια μολυσματικών ασθενειών ή τραυματισμών από ακτινοβολία στις νεκρές φώκιες και έχουν προγραμματιστεί περισσότερες σε βάθος μελέτες.


Αλλά τα ζώα συνεχίζουν να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν. Πιο πρόσφατα, καταγράφηκαν μαζικοί θάνατοι φώκιας στην Αλάσκα κοντά στην πόλη Barrow, ενώ όλα τα σημάδια είναι παρόμοια.

Οι Αμερικανοί έχουν κάνει ξανά κακό στον πλανήτη

Σύμφωνα με ανεξάρτητους επιστήμονες, ο θανατηφόρος βάκιλος, το τεχνητό βακτήριο Cynthia έχει την ικανότητα να πολλαπλασιάζεται γρήγορα και να λειτουργεί σε ζωντανά κύτταρα, τρώγοντας κυριολεκτικά το σώμα από μέσα. Η Cynthia δεν μπορεί να εξαλειφθεί με αντιβιοτικά και δεν υπάρχουν ακόμη τέτοια φάρμακα. Επιπλέον, είναι σε θέση να εξαπλωθεί μέσω βροχής, σχεδόν σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας αλλεργίες και εξανθήματα. Κρίνοντας από αυτές τις ιδιότητες, ο οργανισμός στον οποίο εισβάλλει η Cynthia είναι καταδικασμένος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το βακτήριο έχει ήδη φτάσει στο Gulf Stream, και βρίσκεται στο δρόμο προς την Ευρώπη. Κάποιος μπορεί να μαντέψει μόνο ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της καταστροφής, καθώς η καταστροφή δεν αφορά πλέον μόνο τις φώκιες.

Η ανθρώπινη απληστία και η αλαζονική παρέμβαση στη φύση οδήγησαν σε μια πραγματική βιολογική καταστροφή, απειλώντας με θάνατο όλη τη ζωή στη Γη.

Η φύση δεν έχει δημιουργήσει κάτι σαν τεχνητό βακτήριο αντίστοιχα, δεν υπάρχει αντισταθμιστικό αντίδοτο εναντίον της.

Θα είναι δυνατόν να το δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να έχουμε εγγύηση για πιθανή πανδημία; Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για αυτό.

Το άρθρο γράφτηκε με πληροφορίες από διαφορετικές πηγές. Η πιο σημαντική(που πήραμε και τις φώτο όπως και μεγάλο μέρος του άρθρου) είναι εδώ: esoreiter.ru
1 σχόλιο: